Loading...

Zorgverzekering Bronneger Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. In november en december kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Bronneger. Veel gekozen partijen zijn Menzis, FBTO, OHRA, Achmea, CZ. In 2023 kan er voor jou wat veranderen. Het is slim om jouw huidige polis eens kritisch te bekijken. Klopt jouw bestaande verzekering met wat jij belangrijk vindt? Met behulp van een handige zorgvergelijker kan men rap en makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor vind jij een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Beslis over eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en selecteer eventueel aanvullende zekerheden als bijv. homeopathie en acnetherapie. Overstappen van polis is binnen mum van tijd geregeld.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Altijd een scherpe premie

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het afsluiten van een passende zorgverzekering is redelijk frustrerend. Feiten zoals Overstappen en Declareren vliegen je om de oren. En er zijn tientallen polissen, van Besured of Ohra tot bijv. CZdirect en UMC Zorgverzekering. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een voordelige verzekeraar? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Mede door een zorgvergelijker detecteer je direct en eenvoudig een betrouwbare verzekering die past bij de wensen. Kom je er niet uit? Hier check je nuttige informatie aangaande de eigen risico, aanvullende verzekering, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, basisverzekering. Lees ook alles over Bleskensgraaf zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Bronneger? De kosten van de basisverzekeringen variëren sterk, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Daardoor kan de polis al snel wat goedkoper. Welke verzekering het goedkoopste is is afhankelijk van veel factoren. Het maandelijkse bedrag hangt o.a. af van aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Via ons vergelijk script – met handige zoekfuncties – zoek jij direct welke verzekeringspolis de laagste premie vraagt. Overstappen kan van 12 november 2022tot uiterlijk 31 januari 2023. Nog meer besparen op jouw premie? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €485). Let op: een goedkope zorgverzekering van partijen als Promovendum, Anderzorg, Nationale Nederlanden, HEMA is doorgaans een natura- of budgetpolis. Je hebt te maken met je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-bronneger


Meest gekozen zorgpolis in Bronneger?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 zijn er veel aspecten belangrijk. Er zijn talloze verzekeraars met op hun beurt weer allerlei producten. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – bijv. overstappen en zorgpolis Almere afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Het kan gaan om een polis van Interpolis, Zilveren kruis, Bewuzt, Univé. Hierna bekijk je enkele begrippen die jou verder op weg helpen. Dankzij deze info kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering zijn er 2 opties: een naturaverzekering en een restitutieverzekering. De inhoud van deze basispakketten is bij iedereen gelijk. Wel schommelen de zorgverleners waar je 100% vergoed krijgt. Dankzij een restitutiepolis ben je welkom bij alle zorginstellingen voor problemen zoals Adenoom of Hanta-virus, echter ook Leververvetting en Syndactylie. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Met een naturapolis kan je naar enkel de deelnemende zorginstellingen. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel wat je uit eigen portomonee betaalt op het moment dat je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 ligt dit op €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €500 (max €500, €885 totaal). Het voordeel is een betaalbare premie. Ben je gezond, en heb je wat spaargeld liggen? Dan is het een prima optie. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

In aanvulling op de basispolis kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Veel gekozen: een extra verzekering voor fysiotherapie, medische hulp buitenland, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen. Intensief gebruiker van meer dan de standaard zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Duik dan even in de materie of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via jouw zaak, een gemeente (Borger-Odoorn) of soms een onderwijsinstelling. Jouw “win” is een voordelige premie (vaak ligt de korting rond de 10%). Vaak hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Veel collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je unieke behoeftes voor zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Bronneger?
Nu aanvangen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? In deze situatie maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Bronneger of in deze buurt. Handig: geen tijd? Dan kan dit ook nu en duidelijker d.m.v. internet. Hierna tref jij de te nemen stappen.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €385).
 3. Kies voor restitutie- of naturapolis (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 100% vergoed tot €1000).
 6. Neem een besluit over de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (onder andere 12 per jaar).
 7. Selecteer de gewenste vergoeding m.b.t. lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(bijvoorbeeld Bewuzt vergelijken) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Wordt alle zorg vergoed in Bronneger?

Het basispakket compenseert een groot deel van de zorgkosten in Bronneger. Op die manier ben je standaard verzekerd voor bijvoorbeeld Medisch specialist, Ziekenhuis, Huisarts, Medicijnen. Maar denk ook aan Revalidatiezorg, Ergotherapie, Gehandicaptenzorg, Verloskundige zorg. Controleer de polisvoorwaarden van de huidige dekking en bekijk welk deel de verzekeraar dekt, en met welke eigen risico. Verderop spot je een paar gebruikelijke zorgaanbieders in de provincie Drenthe.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts indien je last hebt van klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, bepaalt wat er aan de hand is, en verwijst je eventueel door. Jouw bezoek aan de huisarts in Bronneger wordt gedekt uit het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Uitzonderingen zijn bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een ziekenhuisopname? Je basisverzekering zal hiervoor zorgen. Wel betaal je eigen risico. Goed om te weten: controleer goed of je verzekering wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Drenthe. Is er geen contract? Het is mogelijk dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Bronneger. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed vanuit de basisverzekering. Altijd wel voor: mensen onder de 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Kies dan voor speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Bronneger? Contactlenzen en brillen worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische indicatie of of optische hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Deze modules verschillen enorm: van €65 per jaar tot €300 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basispolis betaalt maximaal 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. Je audicien in Bronneger moet een contract hebben afgesloten met je verzekering. Ook vind je allerlei soorten zorg in de regio Borger-Odoorn. Onder andere: kraamzorg, ergotherapie, diëtetiek, logopedie maar ook haptonomie, plastische chirurgie, apotheek, audicien, psychologische zorg. De tegemoetkomingen kunnen sterk afwijken bij Kiemer of Pro Life. Bestudeer de afspraken van je verzekering om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of ga meteen naar Vergoedingen Kuurreizen.

Verzekeringskantoor in Bronneger

Geef jij de voorkeur aan een persoonlijke afspraak aangaande de zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Bronneger. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige adviseert jou inzake hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De adviseur controleert jouw omstandigheden, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult levert soms wel meer dan €250 op. Dit kan bij de expert op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • De zorgexpert.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Bronneger