Loading...

Zorgverzekering Broekhuizen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Ieder jaar kan je switchen van zorgverzekering in Broekhuizen. Denk bijvoorbeeld aan Menzis, VGZ, OHRA, Achmea, CZ. Ook in 2022 zijn de polissen weer veranderd. Het is geen gek idee om jouw huidige polis goed te bekijken. Past deze bestaande dekking met wat jij belangrijk vindt? Geholpen door deze scherpe zorgvergelijker kan men rap en moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier vind jij een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Kies de hoogte van het eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies eventueel nog voor aanvullende dekkingen zoals bijvoorbeeld huidbehandelingen en medische hulp buitenland. Het overstappen is binnen 5 minuten afgewerkt.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Hulp bij overstappen
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden van een zorgverzekering op maat is redelijk moeilijk. Zaken als Zorginstituut Nederland of Medicijnbeleid komen veelvuldig voorbij. Ze ontvangen je graag als klant, van Zorg en Zekerheid of OZF tot CZdirect en VGZ. Hoe stap ik over naar een voordelige verzekering? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Geholpen door de zorgvergelijker achterhaal je direct en gemakkelijk een goedkope verzekering die klopt met de individuele wensen. Meer info? Hier tref je nuttige info m.b.t. de collectieve zorgverzekering, basisverzekering, aanvullende verzekering, restitutiepolis, eigen risico. Of klik meteen verder naar Blaricum zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Broekhuizen? De premies van de basisverzekeringen verschillen regelmatig, terwijl de dekking gelijk is. Zo zijn grote besparingen mogelijk. Wat de voordeligste verzekering is verschilt per persoon. De vergoeding hangt af van type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Aan de hand van ons vergelijk script – met uitgebreide functies – zoek je supersnel welke polis voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2021 tot en met eind januari 2022. Extra veel voordeel op jouw premie? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €785). Let wel: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Besured, Anderzorg, HEMA, Promovendum is doorgaans een budgetpolis (naturapolis). Er is dan vaak sprake van minder flexibiliteit.

zorgverzekering-broekhuizen


Meest gekozen zorgpolis in Broekhuizen?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2022 moet je enkele handelingen verrichten. Je kunt kiezen uit meerdere verzekeraars die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Alem afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2022 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Bijvoorbeeld die van Interpolis, Bewuzt, Univé, United Consumers. Op deze site tref je nuttige begrippen die jou verder op weg helpen. Aan de hand van deze aanwijzingen wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutie- of naturapolis. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is overal hetzelfde. Wel schommelen ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je complete dekking hebt. Dankzij een restitutieverzekering ben je welkom bij alle zorgaanbieders voor onder andere ADHD of Hongkonggriep, echter ook Pest en Roodvonk. Bekend als vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering ben je welkom bij minder zorgverleners. Een naturapolis is goedkoper.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag wat je uit eigen portomonee betaalt als je jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2022 bedraagt dit €385. Sommigen kiezen een vrijwillig hoger eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €400 (maximaal €500). Je profiteert van een betaalbare verzekering. Voel jij je vitaal, en kan je een hoog risico veroorloven? Overweeg het gerust. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Buiten de basispolis kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Opties: een extra module voor medische hulp buitenland, tandarts, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie. Maak je veelvuldig gebruik van specialistische zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Kijk van tevoren of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via het bedrijf, jouw gemeente (Meppel) of juist een school. Je krijgt korting op de premie (vaak ligt de korting rond de 10%). Vaak is het niet altijd goedkoper. Sommige collectieve pakketten matchen niet standaard met jouw specifieke zorgvragen. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Broekhuizen?
Gelijk starten met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? In deze situatie vraag je advies van een verzekeringskantoor in Broekhuizen of in deze buurt. Goed om te weten: dat kan natuurlijk ook direct en duidelijker online. Onderstaand bekijk jij een handig stappenplan.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2022 te zoeken.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €385).
 3. Selecteer een natura- of restitutieverzekering (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (75% vergoed tot € 500).
 6. Geef je wens door voor fysiotherapie behandelingen (o.a. zes per jaar).
 7. Bepaal een vergoeding t.a.v. lenzen en brillen.
 8. Kies ook de opties met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (bijvoorbeeld ZorgDirect ziektekostenverzekering) en stap direct online over.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Broekhuizen?

Jouw basisverzekering staat garant voor allerlei zorgkosten in Broekhuizen. Daarmee worden kosten gedekt van zaken als Ziekenvervoer, Medicijnen, Huisarts, Medisch specialist en tevens Geestelijke gezondheidszorg, Dieetadvies, Wijkverpleging, Verloskundige zorg. Controleer de kleine letters van jouw huidige modules en controleer wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en welk eigen risico er geldt. Hieronder bekijk jij een paar veel voorkomende zorginstellingen in de provincie Drenthe.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts bij de meeste soorten klachten. De dokter helpt waar mogelijk, doet een basisonderzoek, en verwijst je eventueel door. Een consult bij de huisarts in Broekhuizen wordt betaald vanuit de basispakketten. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Is er sprake van een behandeling in het ziekenhuis? Een basisverzekering betaalt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Advies: inventariseer of je verzekering een contract heeft met ziekenhuizen in Drenthe. Behoort dat niet tot de opties? Het kan voorkomen dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Broekhuizen. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt via de basisverzekering. Dat gaat niet op voor kinderen tot en met 17 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Ga dan voor een aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Broekhuizen? Lenzen of brillen worden niet teruggeboekt uit de basispolis. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische indicatie of uitzonderlijke hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Deze modules verschillen enorm: van €75 per jaar tot €300 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basisverzekering betaalt 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. Een audicien in Broekhuizen moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met jouw assuradeur. Tevens zijn er een aantal zorginstanties in de streek Meppel. Neem nou podotherapie, diëtetiek, logopedie, ergotherapie maar ook plastische chirurgie, audicien, apotheek, psychologische zorg, stoppen met roken. De dekkingen wisselen nogal bij Avéro Achmea en Zilveren Kruis. Check de afspraken van je verzekering voor de actuele vergoedingen. Of navigeer rechtstreeks naar Vergoedingen Kronen en bruggen.

Verzekeringskantoor in Broekhuizen

Prefereer jij 1 op 1 contact omtrent de zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor de verzekeringsmaatschappij in Broekhuizen. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De specialist geeft advies m.b.t. verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De begeleider controleert je privé-situatie en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Het kan op het verzekeringskantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Voor al je vragen.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Broekhuizen