Loading...

Zorgverzekering Broek Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Vanaf november kan je switchen van zorgverzekering in Broek. Bijvoorbeeld naar FBTO, Menzis, VGZ, CZ, OHRA. Ook in 2022 is de basisdekking aangepast. Het is slim om de verzekering van dit jaar goed te bekijken. Past jouw geldende zorgverzekering met wat jij belangrijk vindt? Aan de hand van een innovatieve zorgvergelijker mag ook jij snel en simpel zorgverzekeringen vergelijken. Dan spot je een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Kies de hoogte van het eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en selecteer eventueel aanvullende polissen als alternatieve geneesmiddelen en steunzolen. Overstappen van polis is binnen 2 minuten geregeld.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Altijd een scherpe premie

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het achterhalen van een passende zorgverzekering is nogal niet eenvoudig. Termen als Betalingsachterstand en Keuzevrijheid komen veelvuldig voorbij. Er zijn talloos veel assuranten, van AnderZorg of Ohra tot bijvoorbeeld De Goudse en Zilveren Kruis. Hoe stap ik over naar een professionele verzekering? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Middels onze zorgvergelijker achterhaal je rap en ongecompliceerd een goede verzekering die klopt met je individuele wensen. Kom je er niet uit? Hier check jij nuttige informatie over de aanvullende verzekering, naturapolis, eigen risico, basisverzekering, collectieve zorgverzekering. Bekijk ook meer info over Bitgummole zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in juli 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Broek? De tarieven van de basisverzekeringen variëren enorm, terwijl de inhoud hetzelfde is. Om die reden kun je eenvoudig besparen. De goedkoopste polis kan per aanvraag verschillend zijn. Het maandelijkse bedrag komt tot stand door vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Aan de hand van ons vergelijk script – inclusief handige filters – zoek je gelijk welke verzekeringspolis voor jou het meest voordelig is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2021 tot maximaal eind januari 2022. Wil je extra besparen op de verzekeringen? Verhoog je eigen risico (bijv. €685). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Besured, HEMA, Promovendum, Nationale Nederlanden is doorgaans een budgetpolis (naturapolis). Het nadeel is dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-broek


Meest gekozen zorgpolis in Broek?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2022moet jij een aantal stappen volgen. Er zijn talloze partijen die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – denk aan overstappen en zorgpolis Alde Leie afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2022 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Denk aan een polis van Zilveren kruis, United Consumers, Bewuzt, Interpolis. Hieronder vind je enkele begrippen die even jouw aandacht nodig hebben. Met deze info wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering heb je de keuze uit een restitutie- of naturapolis. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering verschilt niet per verzekeraar. Wel wisselen ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je complete dekking hebt. D.m.v. een restitutieverzekering kun je terecht bij alle zorginstellingen voor problemen zoals Builenpest of Embolie, maar ook Perlèche en Striae. Bekend als vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturapolis kan je naar minder zorgaanbieders. Een naturapolis is goedkoper.


2. Hoogte eigen risico

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf betaalt wanneer je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. Voor 2022 is dat €385. Sommigen kiezen een vrijwillig hoger eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €500 (de max is €500). Je profiteert van een aantrekkelijke prijs. Heb je niet vaak wat, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan is het misschien wat voor jou. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Naast het basispakket kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Mogelijkheden: een extra dekking voor tandarts, brillen en lenzen, fysiotherapie, medische hulp buitenland. Gebruik je ook veelvoudig unieke zorgbehandelingen? Dan loont een aanvullende dekking. Laat je dan altijd voorlichten of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via jouw zaak, je gemeente (De Friese Meren) of wellicht een onderwijsinstelling. Je ontvangt een lagere premie (vaak ligt de korting rond de 10%). Mogelijk liggen de prijzen hoger dan normaal. Alle collectieve pakketten matchen niet standaard met jouw wensen m.b.t. zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Broek?
Nu beginnen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Dan vraag je advies van een verzekeringskantoor in Broek of rondom deze plaats. Maar dat kan natuurlijk ook direct en simpeler op internet. Hieronder lees jij de stappen die je doorloopt.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2022 te zoeken.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €885).
 3. Selecteer een natura- of restitutieverzekering (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (75% vergoed tot € 500).
 6. Bepaal de dekking voor fysiotherapie (bijvoorbeeld 36 keer).
 7. Bepaal de gewenste vergoeding aangaande lenzen en brillen.
 8. Bepaal wat je wil met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (bijvoorbeeld ZieZo ziektekostenverzekering) en het overstappen online is zo geregeld.

Wordt alle zorg vergoed in Broek?

Jouw basisverzekering staat garant voor veel voorkomende zorgkosten in Broek. Zodoende worden kosten gedekt van onder andere Huisarts, Ziekenhuis, Bloedonderzoek, Medisch specialist maar ook Logopedie, Wijkverpleging, Revalidatiezorg, Dieetadvies. Lees de condities van de huidige verzekering en bekijk welk deel de verzekeraar dekt, en onder welke condities dit geldt. Hieronder bekijk jij een paar gangbare zorgverleners in de provincie Friesland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt bij de meeste soorten klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, trekt een conclusie, en neemt contact op met een ziekenhuis. Een consult bij de huisarts in Broek wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een verblijft in ziekenhuizen? Een basisverzekering staat hiervoor garant. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Advies: trek even na of de verzekeraar wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Friesland. Behoort dat niet tot de opties? Het is mogelijk dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Broek. Wordt dit gedekt? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed vanuit de basispolis. Uitzonderingen zijn: kinderen t/m 17 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Kies in dat geval de aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Broek? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet betaald uit het basispakket. Enige uitzondering is een medische ingreep of speciale hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van een paar tientjes per jaar tot €300 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? Het basispakket keert 75% uit van de prijs voor zo’n hoortoestel. Een audicien in Broek zal wel een contract moeten hebben met jouw assuradeur. Tevens zijn er velerlei verschillende types zorg in de regio De Friese Meren. Onder andere: ergotherapie, podotherapie, kraamzorg, diëtetiek en ook audicien, haptonomie, psychologische zorg, plastische chirurgie, apotheek. De vergoedingen kunnen sterk afwijken bij De Amersfoortse of Pro Life. Bestudeer de condities van de verzekering om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of navigeer rechtstreeks naar Vergoedingen Kraamzorg uit de Basisverzekering.

Verzekeringskantoor in Broek

Prefereer jij een “echt” gesprek omtrent een zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een ervaren verzekeringsmaatschappij in Broek. In de volksmond: een assurantieadviseur. De specialist zoekt alle uit inzake pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De begeleider controleert jouw persoonlijke situatie, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek levert soms wel meer dan €250 op. Je kunt afspreken op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Voor al je vragen.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Broek