Loading...

Zorgverzekering Britswert Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument moet verplicht een zorgverzekering hebben. Vanaf 12 november kan je overstappen van zorgverzekering in Britswert. Dit kan o.a. naar VGZ, OHRA, Menzis, FBTO, CZ. Ook in 2022 is de basisdekking aangepast. Het loont dus om de huidige verzekering eens kritisch te bekijken. Past deze afgesloten verzekering met jouw wensen. Met behulp van de handige zorgvergelijker kan jij direct, gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Zo selecteer je een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Bepaal je eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies optioneel voor aanvullende verzekeringen zoals bijvoorbeeld mindfulness plus preventieve zorg. Het overstappen is razendsnel gedaan.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Hulp bij overstappen
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden van een geschikte zorgverzekering is redelijk ingewikkeld. Zaken als Overstapservice of Zorgpas zal je moeten overwegen. Ze staan allemaal voor je klaar, van De Amersfoortse of OZF tot De Goudse en Zekur. Hoe ontdek ik een betrouwbare polis? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Dankzij de zorgvergelijker vind je rap en makkelijk een aantrekkelijke verzekering die matcht met je wensen. Meer info? Op deze website vind je makkelijke informatie over de collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering, naturapolis, eigen risico, basisverzekering. Je kunt hier ook terecht voor Bitgum zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Britswert? De tarieven van de basisverzekeringen schommelen nogal, terwijl de dekking gelijk is. Daardoor kun je al veel besparen. Wat de voordeligste verzekering is is niet voor iedereen hetzelfde. De kostprijs hangt o.a. af van het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. Met de vergelijk module – inclusief handige filters – tref je supersnel welke partij de laagste premie vraagt. Overstappen kan van 12 november 2021tot en met eind januari 2022. Nog meer besparen op je polis? Verhoog je eigen risico (bijv. €885). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Anderzorg, Nationale Nederlanden, Promovendum, HEMA betreft vaak een budget- of naturapolis. Een negatief aspects hiervan is: minder flexibiliteit.

zorgverzekering-britswert


De beste zorgpolis in Britswert?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2022 moet jij een aantal stappen volgen. We onderscheiden veel verschillende maatschappijen die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Alblasserdam afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2022 die vrijwel alle zorg dekt. Wellicht een verzekering van Univé, United Consumers, Zilveren kruis, Bewuzt. Hieronder vind je nuttige factoren die van belang zijn. Met behulp van deze hulp zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering zijn er 2 opties: een naturaverzekering en een restitutieverzekering. De dekking van deze basispolissen is overal hetzelfde. Wel fluctueren ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je het volledige bedrag krijgt. Via een restitutiepolis ben je welkom bij alle ziekenhuizen/zorginstellingen voor bijvoorbeeld Coronavirus of Glasvochttroebeling, maar ook Paruresis en Pterygium. Dit is vrije zorgkeuze. Met een naturaverzekering kun je terecht bij een stuk minder zorgverleners en ziekenhuizen. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf bijdraagt als je aanspraak maakt op de basisverzekering. In 2022 is dit €385. Sommigen kiezen het vrijwillige eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €400 (niet meer dan €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een goedkope polis. Heb je niet vaak wat, en kan je een hoog risico veroorloven? Denk er eens rustig over na. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Afgezien van het basispakket bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Mogelijkheden: een extra module voor brillen en lenzen, tandarts, fysiotherapie, medische hulp buitenland. Ben jij overgeleverd aan specialistische zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Kijk van tevoren of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via de baas, de gemeente (Littenseradiel) of mogelijk een onderwijsinstelling. Het voordeel is een goedkoper tarief (denk aan 5 tot 10 procent korting). Mogelijk liggen de prijzen hoger dan normaal. Deze collectieve pakketten matchen niet standaard met je wensenlijstje voor de zorg. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Britswert?
Gelijk aanvangen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? In dit geval kan je naar een verzekeringskantoor in Britswert of in deze buurt. Echter, geen tijd? Dan kan dit ook nu en eenvoudiger via het internet. Hieronder spot je de te nemen stappen.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2022.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €485).
 3. Selecteer een natura- of restitutieverzekering (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (bijv. volledige europadekking).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €1000).
 6. Geef je wens door voor de module behandelingen voor fysiotherapie (o.a. zes per jaar).
 7. Kies de gewenste vergoeding voor lenzen en brillen.
 8. Bepaal wat je wil t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(bijvoorbeeld Zekur ziektekostenverzekering) en de overstap is online snel rond.

Wat wordt er allemaal vergoed in Britswert?

Het basispakket staat garant voor allerlei zorgkosten in Britswert. Zodoende ben je gedekt voor onvoorziene kosten van zaken als Ziekenvervoer, Medisch specialist, Medicijnen, Bloedonderzoek maar ook Wijkverpleging, Ergotherapie, Verloskundige zorg, Gehandicaptenzorg. Inventariseer de condities van de huidige polis en controleer wat de verzekeraar betaalt, en met welke eigen risico. Verderop check jij meerdere gangbare zorginstellingen in de provincie Friesland.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen voor de meest gangbare klachten. Je dokter heeft veel kennis en stelt vast wat er loos is, en verwijst je eventueel door. Het bezoek aan de huisarts in Britswert wordt gedekt uit het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Te maken met een ziekenhuisopname? Het basispakket staat hiervoor garant. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Advies: inspecteer of je assuradeur afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Friesland. Is dit niet mogelijk? Het kan voorkomen dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Britswert. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt vanuit het basispakket. Dat gaat niet op voor kinderen tot en met 17 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Kies in dat geval unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Britswert? Jouw bril en/of lenzen worden niet gedekt uit de basispolis. Dit geldt alleen bij een medische reden of of optische hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €40 per jaar tot €300 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basispolis dekt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. De audicien in Britswert is dan wel genoodzaakt een contract met je verzekeraar. Er zijn nog velerlei zorginstellingen in de buurt van Littenseradiel. Bijvoorbeeld: podotherapie, logopedie, ergotherapie, diëtetiek en ook audicien, apotheek, plastische chirurgie, haptonomie, psychologische zorg. De dekkingen wisselen nogal bij Ik of Salland. Check de dekking van je polis om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of navigeer rechtstreeks naar Vergoedingen Kraamzorg thuis.

Verzekeringskantoor in Britswert

Geef jij de voorkeur aan een persoonlijke afspraak omtrent een zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Britswert. Ook bekend als een assurantieadviseur. De specialist geeft advies omtrent pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De adviseur checkt je (gezinssituatie en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject levert soms wel meer dan €250 op. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Kennis van zaken.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Britswert