Loading...

Zorgverzekering Breukelen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Vanaf halverwege november kan je switchen van zorgverzekering in Breukelen. Bijvoorbeeld naar Achmea, Menzis, OHRA, CZ, FBTO. In 2023 kan er voor jou wat veranderen. Het is dus slim om jouw huidige polis eens kritisch te bekijken. Matcht jouw afgesloten verzekering met jouw omstandigheden? Met medewerking van deze handige zorgvergelijker kan jij snel en simpel zorgverzekeringen vergelijken. Dan zoek jij een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Selecteer je eigen risico, ga voor restitutie en natura, en selecteer eventueel aanvullende modules als mantelzorg + preventieve zorg. Overstappen van aanbieder is binnen 2 minuten geregeld.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Gratis overstapservice
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Overstappen naar een zorgverzekering op maat is nogal gecompliceerd. Termen als Zorgverzekeringskaart en Eerstelijns zorg komen veelvuldig voorbij. Ze ontvangen je graag als klant, van ZorgDirect of Ohra tot De Friesland en Stad Holland. Hoe stap ik over naar een professionele polis? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Dankzij deze zorgvergelijker vind je rap en makkelijk een voordelige verzekering die overeenkomt met de behoeften. Problemen? Op deze website spot je nuttige specificaties aangaande de aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering, eigen risico, basisverzekering, restitutiepolis. Zie ook meer over Biest-Houtakker zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Breukelen? De kosten van de basisverzekeringen schommelen enorm, terwijl je overal basisdekking hebt. Door een prijsvergelijking zijn grote besparingen mogelijk. Wat de voordeligste verzekering is is afhankelijk van veel factoren. Het maandelijkse bedrag wordt bepaald door soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. Middels onze vergelijker – en de speciale filters – check je binnen enkele minuten welke verzekeraar voor jouw scenario het goedkoopste is. Overstappen kan van 12 november 2022tot maximaal eind januari 2023. Meer voordeel behalen op de verzekeringen? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €685). Let wel: zo’n goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Nationale Nederlanden, HEMA, Promovendum, Besured betreft vaak een naturapolis (budgetpolis). Je hebt te maken met minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-breukelen


De beste zorgpolis in Breukelen?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. Er zijn talloze verzekeraars die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – bijv. overstappen en zorgpolis Agelo afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Het kan gaan om een polis van Univé, Bewuzt, United Consumers, Interpolis. Hierna ontdek je enkele variabelen die even jouw aandacht nodig hebben. Dankzij deze aanwijzingen kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een naturaverzekering en een restitutieverzekering. De dekking van deze basispolissen is bij iedereen identiek. Wel variëren de zorgadressen waar je 100% vergoed krijgt. Aan de hand van een restitutiepolis kun je naar alle zorgverleners voor aandoeningen als Braken of Erfelijke kanker, maar ook Pervasieve ontwikkelingsstoornis en Strongyloidiasis. Bekend als vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering kun je terecht bij alleen de aangesloten zorginstellingen. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf “meebetaalt” als je aanspraak maakt op de basisverzekering. In 2023 is het ER €385. Sommigen kiezen een vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €100 (max €500, €885 totaal). Het pluspunt is een betaalbare polis. Over gezondheid niet te klagen, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan kun je het overwegen. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende dekking kiezen

Buiten het basispakket zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Mogelijkheden: een extra dekking voor tandarts, alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland, brillen en lenzen. Maak je veel gebruik van specialistische zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Zoek zeker goed uit of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via het bedrijf, jouw gemeente (Stichtse Vecht) of via een school. Je krijgt korting op de premie (korting van 5-10%). In de regel betaal je juist meer voor de polis. Alle collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op je wensenlijstje voor de zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Breukelen?
Nu beginnen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Dan vraag je advies van een verzekeringskantoor in Breukelen of in deze buurt. Let op: dit gaat nog een stuk vlotter en gemakkelijker via internet. Hier check jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €885).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapolis (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €500).
 6. Selecteer fysiotherapie behandelingen (kies bijv. 9 keer).
 7. Kies de dekking voor brillen en lenzen.
 8. Kies ook de opties met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(een optie is UMC Zorgverzekering ziektekostenverzekering) en de overstap is online snel rond.

Welke kosten worden er vergoed in Breukelen?

De basisverzekering vergoedt allerlei zorgkosten in Breukelen. Op die manier staat de verzekeraar garant voor bijv. Ziekenvervoer, Ziekenhuis, Huisarts, Medisch specialist en tevens Logopedie, Verloskundige zorg, Dieetadvies, Wijkverpleging. Lees de algemene voorwaarden van de huidige verzekeraar om te achterhalen welk deel de verzekeraar dekt, en onder welke condities dit geldt. Op onze website vind jij een paar gebruikelijke zorginstellingen in de provincie Utrecht.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen indien je last hebt van klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, trekt een conclusie, en verwijst je eventueel door. Jouw bezoek aan de huisarts in Breukelen is standaard gedekt in je basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een intensieve ziekenhuisopname? Jouw basiszorgverzekering zal hiervoor zorgen. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Advies: inspecteer of de verzekeraar een contract heeft met ziekenhuizen in Utrecht. Is er geen contract? Het kan voorkomen dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Breukelen. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt uit het basispakket. Altijd wel voor: mensen onder de 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Breukelen? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Dit geldt alleen bij een medisch belang of of optische hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €30 per jaar tot €300 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basispolis betaalt maximaal 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. De audicien in Breukelen moet wel een contract hebben met de verzekeringsmaatschappij. Daarnaast zijn er een aantal zorgbedrijven in de gemeente Stichtse Vecht. Neem nou logopedie, podotherapie, ergotherapie, kraamzorg of ook audicien, stoppen met roken, plastische chirurgie, psychologische zorg, haptonomie. De financiële compensaties kunnen sterk afwijken bij Besured en PMA. Controleer de afspraken van je polis om te zien waar je recht op hebt. Of raadpleeg onze pagina over Vergoedingen Korset.

Verzekeringskantoor in Breukelen

Heb jij het liefst een “echt” gesprek omtrent je zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Breukelen. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De deskundige adviseert jou omtrent verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De begeleider bespreekt jouw persoonlijke situatie, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan wel €200 per jaar opleveren. Het kan op het verzekeringskantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Breukelen