Loading...

Zorgverzekering Breskens Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Vanaf 12 november kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Breskens. Denk bijvoorbeeld aan OHRA, VGZ, Menzis, FBTO, Achmea. In 2022 kan er voor jou wat veranderen. Het loont dus om jouw huidige polis nog eens door te lezen. Klopt jouw afgesloten polis bij jouw situatie? Via onze nuttige zorgvergelijker kan jij rap en gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor selecteer je een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Bepaal je eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en selecteer eventueel aanvullende dekkingen als epilatie en homeopathie. Overstappen van polis is binnen mum van tijd afgewerkt.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Handige overstapservice
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2022

Overstappen naar een geschikte zorgverzekering is redelijk lastig. Zaken als Zorgtoeslag of GVS zijn voor velen onmisbaar. Er zijn nogal wat aanbieders, van Avéro Achmea of OZF tot bijv. De Goudse en UMC Zorgverzekering. Hoe achterhaal ik een gewoon goede verzekeringspolis? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Aan de hand van een zorgvergelijker bekijk je gelijk en makkelijk een goedkope verzekering die overeenkomt met de individuele wensen. Kom je er niet uit? Hier spot jij handige info ten aanzien van collectieve zorgverzekering, naturapolis, restitutiepolis, aanvullende verzekering, eigen risico. Lees ook alles over Biervliet zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in juli 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Breskens? De kosten van de basisverzekeringen verschillen vaak, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Zo kun je eenvoudig besparen. Wat de voordeligste verzekering is is niet voor iedereen hetzelfde. De prijs hangt af van hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. Aan de hand van de vergelijk module – met uitgebreide functies – spot je gelijk welke verzekering voor jou het meest voordelig is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2021 tot januari 2022. Meer voordeel behalen op je polis? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €885). Vergeet niet: zo’n goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Besured, Promovendum, Anderzorg, Nationale Nederlanden betreft vaak een naturapolis (budgetpolis). Het nadeel is minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-breskens


Betrouwbare zorgpolis in Breskens?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2022 zijn er veel aspecten belangrijk. Je kunt kiezen uit meerdere partijen die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis moet ik kiezen? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – denk aan overstappen en zorgpolis Afferden afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2022 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Het kan gaan om een polis van Bewuzt, United Consumers, Univé, Interpolis. Hieronder vind je nuttige variabelen die van belang zijn. Met behulp van deze info kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering kan je 2 kanten uit: een naturaverzekering en een restitutieverzekering. De inhoud van deze basispakketten is overal hetzelfde. Wel schommelen zaken als ziekenhuizen waar je terecht kunt. Aan de hand van een restitutieverzekering kun je naar alle zorgaanbieders voor problemen zoals Angelmansyndroom of Endocarditis, maar ook Liesbreuk en Stralingsziekte. Dit is vrije zorgkeuze. Met een naturapolis kun je terecht bij circa 90% van de zorgverleners en ziekenhuizen. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf bijdraagt op het moment dat je zorg uit de basisverzekering gebruikt. In 2022 is dat €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €400 (niet meer dan €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een minder hoge premie. Heb je niet vaak wat, en heb je voldoende geld liggen? Neem het eens in overweging. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende dekking kiezen

Afgezien van de basispolis kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Denk aan een extra verzekering voor fysiotherapie, tandarts, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen. Maak je veel gebruik van meer dan de standaard zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Neem dan goed door of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via je job, jouw gemeente (Sluis) of via een school. Je ontvangt dan korting op jouw zorgverzekering (doorgaans max. 10 procent korting). In de regel is het niet altijd goedkoper. Sommige collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met jouw individuele wensen. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Breskens?
Snel aftrappen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Hiervoor maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Breskens of in een omliggende plaats. Let op: dit gaat nog een stuk vlotter en nog effectiever online. Hieronder vind jij de stappen die je doorloopt.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2022 te zoeken.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €785).
 3. Wil je een restitutie- of naturapakket (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(75% vergoed tot € 250).
 6. Neem een besluit over de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (o.a. 36 per jaar).
 7. Beslis over de dekking t.a.v. brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (dat kan zijn Stad Holland ziektekostenverzekering) en de overstap is online snel rond.

Welke kosten worden er vergoed in Breskens?

Het basispakket staat garant voor de meeste zorgkosten in Breskens. Daarmee worden kosten gedekt van o.a. Bloedonderzoek, Medisch specialist, Huisarts, Ziekenvervoer. Echter ook Wijkverpleging, Gehandicaptenzorg, Logopedie, Geestelijke gezondheidszorg. Check de condities van de actuele polis en ontdek wat de verzekeraar betaalt, en met welke eigen risico. Op deze pagina lees jij een paar veel voorkomende zorginstellingen in de provincie Zeeland.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen voor de meest gangbare klachten. De dokter helpt waar mogelijk, stelt vast wat er loos is, en neemt contact op met een ziekenhuis. Gebruik van jouw huisarts in Breskens is standaard gedekt in je basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een verblijft in ziekenhuizen? Het basispakket dekt dit. Wel betaal je eigen risico. Advies: trek even na of jouw verzekeraar afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Zeeland. Behoort dat niet tot de opties? Je kunt in de situatie terecht komen dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Breskens. Moet ik zelf betalen? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt via de basisverzekering. Dat gaat niet op voor mensen onder de 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Maak dan een keus voor speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Breskens? Jouw bril en/of lenzen worden niet teruggeboekt uit het basispakket. Enige uitzondering is een medische ingreep of of optische hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €55 per jaar tot €200 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? Het basispakket betaalt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. De audicien in Breskens zal wel een contract moeten hebben met de partij waar jij verzekerd bent. Daarnaast zijn er een aantal verschillende types zorg in de gemeente Sluis. Onder andere: podotherapie, kraamzorg, logopedie, diëtetiek of ook haptonomie, psychologische zorg, audicien, apotheek, plastische chirurgie. De dekkingen kunnen sterk afwijken bij Ditzo of National Academic. Raadpleeg de condities van de polis voor de actuele vergoedingen. Of raadpleeg onze pagina over Vergoedingen Kniebrace.

Verzekeringskantoor in Breskens

Prefereer jij een persoonlijke afspraak omtrent jouw zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Breskens. In de volksmond: een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige zoekt alle uit inzake verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De deskundige inventariseert jouw persoonlijke situatie, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan je flink wat geld opleveren. Dit kan bij de expert op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • De zorgexpert.
 • Voor al je vragen.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Breskens