Loading...

Zorgverzekering Brandwijk Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander moet verplicht een zorgverzekering hebben. Aan het einde van het jaar kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Brandwijk. Populaire keuzes zijn FBTO, Menzis, OHRA, Achmea, VGZ. In 2023 kan er voor jou wat veranderen. Het is geen gek idee om de huidige verzekering eens kritisch te bekijken. Past jouw bestaande dekking bij jouw situatie? Met behulp van onze scherpe zorgvergelijker kan men gelijk, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Dan spot je een polis die past bij jouw wensen en budget. Selecteer je eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies eventueel nog voor aanvullende dekkingen als bijv. alternatieve geneeswijzen plus gezinsplanning. Overstappen van verzekeraar is binnen 5 minuten afgewerkt.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Handige overstapservice
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Een verzekering voor iedereen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het afsluiten van een goede zorgverzekering is redelijk frustrerend. Aspecten zoals Collectieve zorgverzekering + College voor Zorgverzekeringen zullen je aandacht nodig hebben. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van AnderZorg of Ohra tot aan FBTO en Salland. Hoe ontdek ik een aantrekkelijke verzekeringspolis? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Aan de hand van onze zorgvergelijker vind je direct en ongecompliceerd een goedkope verzekering die past bij alle individuele wensen. Hulp nodig? Op zorgverzekeringcentrum.nl lees je praktische informatie met betrekking tot de basisverzekering, collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering, naturapolis, restitutiepolis. Je kunt hier ook terecht voor Beugen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Brandwijk? De kosten van de basisverzekeringen wisselen nogal, terwijl de dekking gelijk is. Hierdoor kan de polis al snel wat goedkoper. De goedkoopste polis kan per persoon verschillen. Het tarief hangt o.a. af van het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. Aan de hand van ons vergelijk script – met uitgebreide functies – bekijk jij direct welke verzekeraar voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot januari 2023. Lagere prijzen regelen op de ziektekosten? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €785). Let op: een goedkope zorgverzekering van partijen als Promovendum, Anderzorg, Nationale Nederlanden, Besured betreft vaak een natura- of budgetpolis. Het nadeel is dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-brandwijk


Meest gekozen zorgpolis in Brandwijk?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 komt veel kijken. Je kunt kiezen uit meerdere maatschappijen die elk weer allerlei polissen aanbieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Achthuizen afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Denk aan een polis van Univé, Interpolis, Zilveren kruis, United Consumers. Op deze pagina ontdek je een aantal begrippen die jou verder op weg helpen. Via deze info zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering kan je kiezen uit een natura- of restitutie verzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is bij iedereen gelijk. Wel wisselen ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je het volledige bedrag krijgt. D.m.v. een restitutieverzekering heb je vrije keuze qua ziekenhuizen/zorginstellingen voor bijvoorbeeld Autoseksualiteit of Dyschezie, echter ook Lesch-Nyhan-syndroom en Syndroom van Kallmann. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Dankzij een naturapolis kun je terecht bij een stuk minder zorgverleners. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf betaalt wanneer je aanspraak maakt op de basisverzekering. Voor 2023 ligt dit op €385. Je kunt kiezen voor een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €500 (niet meer dan €500). De reden hiervoor is lagere maandlasten. Over gezondheid niet te klagen, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan is dit nog niet zo gek. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Behalve de basispolis kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Mogelijkheden: een extra aanvulling voor alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, tandarts, brillen en lenzen. Maak je veel gebruik van meer dan de standaard zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Neem dan goed door of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via het bedrijf, jouw gemeente (Molenwaard) of mogelijk een onderwijsinstelling. Je krijgt een mooie korting op de polis (max 10% op de basisverzekering). In de praktijk liggen de prijzen hoger dan normaal. Veel collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je specifieke zorgwensen. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Brandwijk?
Snel aanvangen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? Hiervoor vraag je advies van een verzekeringskantoor in Brandwijk of in een omliggende plaats. Handig: je doet dit veel rapper en simpeler via het internet. Hieronder lees je de stappen die je doorloopt.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €885).
 3. Kies voor restitutie- of natura verzekering (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 50% vergoed tot €250).
 6. Neem een besluit over de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (kies bijv. twaalf stuks per jaar).
 7. Beslis over de uitkering aangaande lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (dat kan zijn ONVZ ziektekostenverzekering) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Brandwijk?

De basisverzekering staat garant voor veel voorkomende zorgkosten in Brandwijk. Op die manier worden kosten gedekt van bijvoorbeeld Ziekenvervoer, Medisch specialist, Bloedonderzoek, Medicijnen. Maar denk ook aan Logopedie, Wijkverpleging, Verloskundige zorg, Revalidatiezorg. Lees de condities van je huidige modules en ontdek welke kosten je verzekering vergoed, en onder welke voorwaarden. Verderop tref je meerdere erkende zorginstellingen in de provincie Zuid-Holland.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts wanneer je ergens mee zit. De dokter probeert iets te doen, stelt een diagnose, en neemt contact op met een ziekenhuis. Het bezoek aan de huisarts in Brandwijk wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dit speelt wel in het geval van urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Is er sprake van een ziekenhuisopname? Je basisverzekering staat hiervoor garant. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Handig: inventariseer of jouw verzekering een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Zuid-Holland. Is er geen contract? Het komt regelmatig voor dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Brandwijk. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed via de basisverzekering. Uitzonderingen zijn: jongeren tot 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Brandwijk? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet gedekt uit het basispakket. Uitzonderingen zijn een medische ingreep of uitzonderlijke hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €75 per jaar tot €200 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? Het basispakket betaalt maximaal 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Je audicien in Brandwijk moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met je verzekering. Buiten dit onderscheiden we nog vele verschillende types zorg in en rondom Molenwaard. Onder andere: ergotherapie, podotherapie, logopedie, kraamzorg en ook haptonomie, apotheek, audicien, plastische chirurgie, stoppen met roken. De tegemoetkomingen kunnen sterk afwijken bij Menzis en ZieZo. Bekijk de kleine lettertjes van je verzekeraar om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of ga meteen naar Vergoedingen KI(D)-behandeling.

Verzekeringskantoor in Brandwijk

Heb jij het liefst 1 op 1 contact met betrekking tot een zorgpolis? Je kan afspraken met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Brandwijk. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. Hij of zij begeleidt jou rondom verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De adviseur controleert jouw omstandigheden, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject levert soms wel meer dan €250 op. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • De zorgexpert.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Brandwijk