Loading...

Zorgverzekering Brakel Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander moet een zorgverzekering hebben. Rond november tot en met december kan je overstappen van zorgverzekering in Brakel. Bijvoorbeeld naar OHRA, Menzis, FBTO, Achmea, CZ. In 2023 verandert er weer het een en ander. Het is dus slim om de huidige verzekering eens kritisch te bekijken. Past jouw geldende polis nog met jouw situatie? Aan de hand van deze praktische zorgvergelijker kan je snel en probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier vind je de beste dekking voor de laagste prijs! Bepaal je eigen risico, kies voor natura of restitutie, en regel je aanvullende verzekeringen als bijv. mindfulness of EHBO-advies. Het overstappen is binnen 5 minuten afgewerkt.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Probleemloos overstappen
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het afsluiten van een zorgverzekering die bij jou past is soms complex. Feiten zoals Gemoedsbezwaarden en Gecontracteerde zorg komen veelvuldig voorbij. En er zijn tientallen polissen, van Avéro Achmea of ONVZ tot bijvoorbeeld De Goudse en United Consumers. Hoe achterhaal ik een geschikte polis? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Middels de zorgvergelijker bekijk je vlug en makkelijk een goede verzekering die in lijn is met jouw behoeften. Kom je er niet uit? Op deze website bekijk jij bruikbare details m.b.t. de basisverzekering, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, naturapolis, eigen risico. Bekijk ook meer info over Best zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Brakel? De prijzen van de basisverzekeringen variëren enorm, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Daardoor kun je al veel besparen. De laagste premie is niet voor iedereen hetzelfde. De vergoeding hangt o.a. af van het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. Middels de zorgvergelijker – inclusief handige filters – check je direct welke aanbieder voor jouw scenario het goedkoopste is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot eind januari 2023. Meer voordeel behalen op jouw premie? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €885). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van partijen als Anderzorg, Besured, Nationale Nederlanden, Promovendum is in de regel een naturapolis (budgetpolis). Er is dan vaak sprake van dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-brakel


Populaire zorgpolis in Brakel?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 zijn er veel aspecten belangrijk. In Nederland kennen we allerlei assuradeurs die weer verschillende verzekeringen bieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – denk aan overstappen en zorgpolis Achterveld afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Wellicht een verzekering van United Consumers, Interpolis, Zilveren kruis, Bewuzt. Hierna ontdek je belangrijke variabelen die jou verder op weg helpen. Via deze tips kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering zijn er 2 opties: een natura- of restitutiepolis. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is bij iedereen gelijk. Wel variëren de zorginstellingen waar je 100% vergoed krijgt. Aan de hand van een restitutieverzekering kun je terecht bij alle zorginstellingen voor o.a. Aanpassingsstoornis of Flashback, echter ook Miltvuur en Tuberculose. Men spreekt van vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturaverzekering ben je welkom bij een stuk minder zorgaanbieders. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Het eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf “meebetaalt” als je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. Voor 2023 is het ER €385. Je kunt gaan voor een vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €300 (max €500, €885 totaal). Het pluspunt is lagere maandlasten. Gebruik je weinig zorg, en heb je wat spaargeld liggen? Neem het eens in overweging. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende dekking kiezen

Buiten de basisverzekering kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Voorbeelden zijn een extra verzekering voor alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, medische hulp buitenland, tandarts. Maak je veelvuldig gebruik van meer dan de standaard zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Zoek zeker goed uit of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via de baas, een gemeente (Zaltbommel) of soms een hogeschool / universiteit. Je krijgt een voordelige premie (korting van 5-10%). Doorgaans is het helemaal niet gunstig. De collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je unieke behoeftes voor zorg. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Brakel?
Vandaag profiteren van ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Hiervoor vraag je advies van een verzekeringskantoor in Brakel of omgeving. Tip: dat kan natuurlijk ook direct en nog effectiever op internet. Hier bekijk je de stappen die je doorloopt.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Kies voor natura- of restitutiepolis (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(100% vergoed tot € 500).
 6. Geef je wens door voor fysiotherapie behandelingen (onder andere 12 stuks per jaar).
 7. Bepaal de uitbetalingen m.b.t. lenzen en brillen.
 8. Bepaal wat je wil met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (een optie is OHRA ziektekostenverzekering) en de overstap is online snel rond.

Wat wordt er allemaal vergoed in Brakel?

Jouw basispolis staat garant voor allerlei zorgkosten in Brakel. Zo staat de verzekeraar garant voor bijvoorbeeld Bloedonderzoek, Huisarts, Medicijnen, Medisch specialist en tevens Wijkverpleging, Verloskundige zorg, Ergotherapie, Dieetadvies. Controleer de algemene voorwaarden van jouw actuele polis en zie meteen wat precies vergoed wordt, en onder welke condities dit geldt. Op onze website tref je een paar gebruikelijke zorginstellingen in de provincie Gelderland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt bij de meeste soorten klachten. Je dokter heeft veel kennis en bepaalt wat er aan de hand is, en kan je verwijzen naar een expert. Gebruik van jouw huisarts in Brakel is standaard gedekt in je basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een behandeling in het ziekenhuis? Jouw basiszorgverzekering dekt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Handig: inventariseer of je assuradeur een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Gelderland. Is er geen contract? Het komt regelmatig voor dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Brakel. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt uit het basispakket. Uitzondering op de regel: jeugd tot de 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Brakel? Jouw bril en/of lenzen worden niet betaald uit de basisverzekering. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medisch belang of hulpmiddelen als speciale lenzen. Wel is er een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €30 per jaar tot €400 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? Het basispakket betaalt maximaal 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. De audicien in Brakel zal wel een contract moeten hebben met jouw assuradeur. Daarnaast zijn er meerdere zorginstellingen in de streek Zaltbommel. Onder andere: kraamzorg, podotherapie, diëtetiek, logopedie en plastische chirurgie, stoppen met roken, haptonomie, apotheek, audicien. De tegemoetkomingen lopen sterk uiteen bij inTwente of PNOZorg. Bekijk de voorwaarden van de polis om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of ga meteen naar Vergoedingen Kap.

Verzekeringskantoor in Brakel

Houd jij van face to face contact rondom de zorgpolis? Je kan afspraken met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Brakel. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. Deze persoon helpt jou omtrent pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De begeleider kijkt naar jouw omstandigheden, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan je flink wat geld opleveren. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Brakel