Loading...

Zorgverzekering Bovensmilde Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Rond november tot en met december kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Bovensmilde. Bijvoorbeeld naar Achmea, FBTO, CZ, OHRA, VGZ. Ook in 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het loont dus om de verzekering van dit jaar eens kritisch te bekijken. Matcht de afgesloten dekking met jouw omstandigheden? Aan de hand van onze praktische zorgvergelijker kun je vandaag nog, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor zoek je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Selecteer je eigen risico, kies voor natura of restitutie, en selecteer eventueel aanvullende dekkingen als acupunctuur of homeopathie. Het overstappen is echt zo gepiept.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Zonder kosten overstappen
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

De zoektocht naar een passende zorgverzekering is tamelijk gecompliceerd. Aspecten zoals Zorgpolis of Zorgverzekering vliegen je om de oren. Ze ontvangen je graag als klant, van C4Me of Kiemer tot o.a. CZdirect en Univé. Hoe vind ik een aantrekkelijke polis? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Via deze zorgvergelijker bekijk je snel en zonder problemen een voordelige verzekering die klopt met jouw individuele wensen. Problemen? Hier vind je bruikbare informatie ten aanzien van naturapolis, collectieve zorgverzekering, restitutiepolis, aanvullende verzekering, eigen risico. Je kunt hier ook terecht voor Berkhout zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Bovensmilde? De premies van de basisverzekeringen wisselen regelmatig, terwijl je overal basisdekking hebt. Zo kun je al veel besparen. Wat nu de laagste premie is, is afhankelijk van veel factoren. De prijs hangt o.a. af van aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Met onze vergelijker – met handige zoekfuncties – tref je supersnel welke polis in jouw geval het goedkoopste is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot uiterlijk 31 januari 2023. Lagere prijzen regelen op je verzekering? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €485). Let wel: zo’n goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Nationale Nederlanden, Anderzorg, Besured, Promovendum is in veel gevallen een natura- of budgetpolis. Er is dan vaak sprake van je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-bovensmilde


Populaire zorgpolis in Bovensmilde?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 moet jij een aantal stappen volgen. Je kunt kiezen uit meerdere verzekeraars die weer verschillende verzekeringen bieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis moet ik kiezen? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Abbenbroek afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Het kan gaan om een polis van Univé, Interpolis, Bewuzt, Zilveren kruis. Op deze site vind je een aantal variabelen die jou verder op weg helpen. Met deze informatie zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering kan je kiezen uit een restitutiepolis en een naturapolis. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is bij iedereen identiek. Wel variëren ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je terecht kunt. Aan de hand van een restitutiepolis kies je zelf je zorgverleners en ziekenhuizen voor problemen zoals Atheroomkyste of Incubatieperiode, maar ook Ontsteking en Syndroom van Edwards. Dit heet vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturaverzekering kan je naar enkel de deelnemende ziekenhuizen/zorginstellingen. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. Kies het eigen risico

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf betaalt wanneer je jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is dit €385. Een optie is een vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €300 (max €500, €885 totaal). Jouw “win” is een goedkopere verzekering. Ben je gezond, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan is het misschien wat voor jou. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Buiten het basispakket kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Veel gekozen: een extra polis voor fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland, brillen en lenzen. Gebruik je ook veelvoudig een bepaald type zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Duik dan even in de materie of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is van je werkgever, jouw gemeente (Midden-Drenthe) of wellicht een opleiding. Je hebt recht op een mooie korting op de polis (vaak ligt de korting rond de 10%). In de regel is het helemaal niet gunstig. Deze collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op jouw individuele wensen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Bovensmilde?
Gelijk beginnen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? In deze situatie vraag je advies van een verzekeringskantoor in Bovensmilde of rondom deze plaats. Echter, geen tijd? Dan kan dit ook nu en gemakkelijker via internet. Onderstaand lees je een bruikbaar stappenplan.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Wil je een restitutie- of naturapolis (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 100% vergoed tot €250).
 6. Selecteer fysiotherapie behandelingen (onder andere twaalf stuks per jaar).
 7. Beslis over de uitkering voor brillen en lenzen.
 8. En wat wil jij betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (een optie is inTwente ziektekostenverzekering) en de overstap is online snel rond.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Bovensmilde?

Het basispakket compenseert veel voorkomende zorgkosten in Bovensmilde. Zodoende ben je gedekt voor onvoorziene kosten van o.a. Medicijnen, Bloedonderzoek, Medisch specialist, Ziekenhuis. Maar denk ook aan Verloskundige zorg, Wijkverpleging, Revalidatiezorg, Ergotherapie. Lees de algemene voorwaarden van jouw actuele verzekering en ontdek welke kosten je verzekering vergoed, en onder welke voorwaarden. Verderop vind jij een paar populaire zorgverleners in de provincie Drenthe.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts wanneer je ergens mee zit. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, bepaalt wat er aan de hand is, en verwijst je eventueel door. Een consult bij de huisarts in Bovensmilde is standaard gedekt in je basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dit geldt echter wel bij een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een intensieve ziekenhuisopname? Je basisverzekering staat hiervoor garant. Wel betaal je eigen risico. Tip: trek even na of de verzekering een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Drenthe. Is dat niet het geval? Het komt regelmatig voor dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Bovensmilde. Wat betaalt mijn verzekeraar? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt uit het basispakket. Dat gaat niet op voor jeugd tot de 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Kies dan voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Bovensmilde? Lenzen of brillen worden niet gedekt uit de basispolis. Dit is echter anders bij een medische ingreep of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €55 per jaar tot €500 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basisverzekering keert 75% uit van de kosten voor een hoortoestel. Een audicien in Bovensmilde moet een contract hebben afgesloten met jouw verzekeraar. Er zijn nog meerdere zorginstanties in en rondom Midden-Drenthe. Zoals podotherapie, ergotherapie, logopedie, kraamzorg maar ook apotheek, haptonomie, stoppen met roken, plastische chirurgie, audicien. De tegemoetkomingen kunnen sterk afwijken bij Menzis en Ohra. Raadpleeg de dekking van je verzekeraar om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of bekijk meteen meer over Vergoedingen Kaakgewrichtbehandeling.

Verzekeringskantoor in Bovensmilde

Houd jij van persoonlijk contact rondom een zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een verzekeringsmaatschappij in Bovensmilde. Ook bekend als een assurantieadviseur. Deze persoon zoekt alle uit rondom verzekeringen, pensioenen en hypotheken. Deze persoon bekijkt de stand van zaken, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan wel €200 per jaar opleveren. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar soms ook gewoon thuis.

 • Kennis van zaken.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Bovensmilde