Loading...

Zorgverzekering Botlek Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Vanaf half november tot eind december kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Botlek. Bijvoorbeeld naar Menzis, OHRA, CZ, FBTO, VGZ. In 2022 kan er voor jou wat veranderen. Het is niet zo gek om jouw lopende verzekering nog eens door te lezen. Klopt jouw actuele zorgverzekering nog met jouw situatie? Geholpen door onze innovatieve zorgvergelijker kan iedereen nu, probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Dan vind je een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Kies het eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies optioneel voor aanvullende verzekeringen zoals o.a. vaccinaties of alternatieve geneesmiddelen. Overstappen van aanbieder is binnen 2 minuten afgehandeld.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Zonder kosten overstappen
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden van een goede zorgverzekering is redelijk frustrerend. Begrippen als Naturapolis + Niet-gecontracteerde zorg zijn voor velen onmisbaar. Ze staan allemaal voor je klaar, van Bewuzt of Ohra tot bijv. Interpolis en United Consumers. Hoe vind ik een aantrekkelijke verzekering? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Middels een zorgvergelijker detecteer je rap en makkelijk een duidelijke verzekering die overeenkomt met de behoeften. Hulp nodig? Op deze pagina bekijk je nuttige info ten aanzien van naturapolis, eigen risico, aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering, restitutiepolis. Je kunt hier ook terecht voor Beringe zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Botlek? De tarieven van de basisverzekeringen verschillen regelmatig, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Om die reden kun je al veel besparen. De goedkoopste polis kan per aanvraag verschillend zijn. Het maandelijkse bedrag hangt o.a. af van vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Door de zorgvergelijker – met uitgebreide functies – tref je binnen 1 minuut welke partij voor jou het meest voordelig is. Overstappen kan van 12 november 2021tot uiterlijk 31 januari 2022. Meer voordeel behalen op je polis? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €885). Let wel: een goedkope zorgverzekering van partijen als Nationale Nederlanden, Besured, Promovendum, Anderzorg is vaak een budgetpolis of naturapolis. Een negatief aspects hiervan is: dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-botlek


Populaire zorgpolis in Botlek?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2022 moet je met veel zaken rekening houden. Je hebt keuze uit enorm veel aanbieders die weer verschillende verzekeringen bieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis is geschikt? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Aarlanderveen afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2022 met de meeste dekking. Wellicht een verzekering van Bewuzt, Interpolis, Univé, United Consumers. Op deze pagina lees je meer over cruciale factoren die extra belangrijk zijn. Dankzij deze informatie kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering heb je de keuze uit een restitutie- of natura verzekering. De dekking van deze basispolissen verschilt niet per verzekeraar. Wel verschillen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je 100% vergoed krijgt. Met een restitutieverzekering kun je naar alle zorgverleners en ziekenhuizen voor aandoeningen als Bloedvatmisvorming of Hyperthyreoïdie, maar ook Pernicieuze anemie en Zangersknobbeltje. Dit is vrije zorgkeuze. Dankzij een naturaverzekering ben je welkom bij alleen de aangesloten zorgaanbieders. Restitutie is duurder dan natura.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Jouw eigen risico is een deel wat je zelf moet betalen als je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2022 is het ER €385. Optioneel is een vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €200 (max €500). Het pluspunt is een lagere premie. Over gezondheid niet te klagen, en heb je voldoende geld liggen? Dan is dit nog niet zo gek. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende dekking kiezen

Afgezien van de basispolis zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Denk aan een extra verzekering voor fysiotherapie, tandarts, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen. Intensief gebruiker van meer dan de standaard zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Kijk van tevoren of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: van je werkgever, jouw gemeente (Rotterdam) of via een onderwijsinstelling. Je krijgt een mooie korting op de polis (korting van 5-10%). Soms hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Sommige collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op jouw specifieke zorgvragen. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Botlek?
Nu profiteren van ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Daarvoor is er een verzekeringskantoor in Botlek of ergens in de buurt. Echter, geen tijd? Dan kan dit ook nu en nog effectiever via het internet. Hierna spot je de stappen die je doorloopt.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2022 te zoeken.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €485).
 3. Wil je een natura- of restitutiepolis (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 75% vergoed tot €1000).
 6. Selecteer de dekking voor fysiotherapie (bijvoorbeeld zes stuks per jaar).
 7. Kies een vergoeding voor brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (bijv. De Friesland ziektekostenverzekering) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Botlek?

Jouw basispolis staat garant voor een groot deel van de zorgkosten in Botlek. Op die manier staat de verzekeraar garant voor o.a. Ziekenhuis, Bloedonderzoek, Huisarts, Ziekenvervoer en tevens Verloskundige zorg, Geestelijke gezondheidszorg, Revalidatiezorg, Wijkverpleging. Controleer de algemene voorwaarden van je huidige verzekeraar en controleer welke kosten je verzekering vergoed, en onder welke voorwaarden. Verderop lees jij een paar veel voorkomende zorgaanbieders in de provincie Zuid-Holland.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen voor de meest gangbare klachten. Je dokter heeft veel kennis en bepaalt wat er aan de hand is, en neemt contact op met een ziekenhuis. Gebruik van jouw huisarts in Botlek is standaard gedekt in je basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Dit speelt wel in het geval van speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Is er sprake van een opname in een ziekenhuis? Je basisverzekering zal hiervoor zorgen. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Noemenswaardig: check even of jouw assuradeur een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Zuid-Holland. Is dat niet het geval? Het is mogelijk dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Botlek. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt uit het basispakket. Uitzondering op de regel: mensen onder de 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Kies in dat geval individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Botlek? Lenzen of brillen worden niet betaald uit het basispakket. Uitzonderingen zijn een medisch belang of speciale hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €65 per jaar tot €300 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basisverzekering betaalt maximaal 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. De audicien in Botlek moet wel een contract hebben met de partij waar jij verzekerd bent. Ook vind je allerlei zorginstellingen in de regio Rotterdam. Denk aan: kraamzorg, ergotherapie, podotherapie, diëtetiek en apotheek, plastische chirurgie, haptonomie, audicien, psychologische zorg. De tegemoetkomingen lopen sterk uiteen bij inTwente en Salland. Check de afspraken van de verzekering om te zien waar je recht op hebt. Of navigeer rechtstreeks naar Vergoedingen IVF-behandeling.

Verzekeringskantoor in Botlek

Prefereer jij 1 op 1 contact m.b.t. een zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een verzekeringsmaatschappij in Botlek. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige begeleidt jou inzake pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De begeleider bespreekt jouw omstandigheden, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan je flink wat geld opleveren. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Botlek