Loading...

Zorgverzekering Borssele Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. In november en december kan je overstappen van zorgverzekering in Borssele. Dit kan o.a. naar OHRA, FBTO, Achmea, Menzis, CZ. Ook in 2023 kan er voor jou wat veranderen. Het is slim om de huidige verzekering eens kritisch te bekijken. Klopt de afgesloten polis met jouw wensen. Geholpen door de slimme zorgvergelijker kan je gelijk, probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor spot je een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Bepaal je eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies aanvullende modules zoals tand en acupunctuur. De overstap is binnen 5 minuten afgehandeld.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Overstappen zonder gedoe
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Altijd een scherpe premie

Zorgverzekering vergelijken 2023

Overstappen naar een zorgverzekering die bij jou past is redelijk gecompliceerd. Aspecten zoals Zorgpas + Overstappen zijn voor velen onmisbaar. Er zijn talloos veel assuranten, van C4Me of Pro Life tot aan Interpolis en United Consumers. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een gewoon goede polis? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Middels onze zorgvergelijker bekijk je snel en ongecompliceerd een betrouwbare verzekering die past bij jouw wensen. Hulp nodig? Op deze pagina spot je makkelijke informatie ten aanzien van naturapolis, basisverzekering, eigen risico, aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering. Je kunt hier ook terecht voor Bergen op Zoom zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Borssele? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen variëren regelmatig, terwijl de inhoud hetzelfde is. Door een prijsvergelijking kan de polis al snel wat goedkoper. Wat de voordeligste verzekering is verschilt per persoon. Het tarief kent z’n oorsprong in hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. Met de polisvergelijker – met bruikbare filters – bekijk je direct welke assuradeur voor jouw situatie het laagst geprijsd is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot januari 2023. Lagere prijzen regelen op de verzekeringen? Verhoog je eigen risico (bijv. €885). Goed om te weten: zo’n goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Besured, HEMA, Anderzorg, Nationale Nederlanden is meestal wel een budgetpolis of naturapolis. Een negatief aspects hiervan is: dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-borssele


Betrouwbare zorgpolis in Borssele?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2023moet je enkele handelingen verrichten. In Nederland kennen we allerlei verzekeraars die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Aalsmeerderbrug afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Het kan gaan om een polis van Interpolis, Univé, United Consumers, Bewuzt. Verderop bekijk je betekenisvolle aspecten die even jouw aandacht nodig hebben. Dankzij deze hulp kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Betreft de basisverzekering zijn er 2 opties: een naturapolis en een restitutiepolis. De inhoud van deze basispakketten is overal hetzelfde. Wel verschillen zaken als ziekenhuizen waar je terecht kunt. Via een restitutieverzekering kun je naar alle zorgverleners voor onder andere Burn-out of Haarfollikelmijt, en tevens voor bijv. Ontwijkende persoonlijkheidsstoornis en Trichomonas vaginalis. Bekend als vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturapolis ben je welkom bij alleen de gecontracteerde zorgverleners. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf betaalt zodra je jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 ligt dit op €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €300 (maximaal €500). Het voordeel is een betaalbare verzekering. Voel jij je vitaal, en heb je voldoende geld liggen? Neem het eens in overweging. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

In aanvulling op het basispakket kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Mogelijkheden: een extra module voor medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen, fysiotherapie. Maak je veel gebruik van unieke zorgbehandelingen? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Zoek zeker goed uit of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via de baas, gemeente (Borsele) of mogelijk een hogeschool / universiteit. Jouw “win” is een lagere premie (vaak ligt de korting rond de 10%). Doorgaans ben je helemaal niet goedkoper uit. Sommige collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je wensenlijstje voor de zorg. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Borssele?
Snel starten met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Hiervoor kan je naar een verzekeringskantoor in Borssele of ergens in de buurt. Maar het kan nog sneller en eenvoudiger d.m.v. internet. Hierna lees je onze handige stappen.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €885).
 3. Kies voor natura- of restitutie pakket (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (75% vergoed tot € 250).
 6. Geef je wens door voor de dekking voor fysiotherapie (onder andere achttien keer).
 7. Beslis over de dekking voor lenzen en brillen.
 8. Bepaal wat je wil t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (bijv. CZdirect ziektekostenverzekering) en stap direct online over.

Wat wordt er allemaal vergoed in Borssele?

Jouw basisverzekering vergoedt veel zorgkosten in Borssele. Zodoende worden kosten gedekt van bijv. Ziekenhuis, Medicijnen, Medisch specialist, Huisarts. Maar denk ook aan Gehandicaptenzorg, Geestelijke gezondheidszorg, Verloskundige zorg, Revalidatiezorg. Lees de algemene voorwaarden van de huidige verzekeraar en controleer wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en of je ook eigen risico moet betalen. Verderop check jij een aantal veel voorkomende zorginstellingen in de provincie Zeeland.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts voor de meest gangbare klachten. Je dokter heeft veel kennis en stelt een diagnose, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Gebruik van jouw huisarts in Borssele wordt betaald vanuit de basispakketten. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Uitzonderingen zijn bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een behandeling in het ziekenhuis? De basispolis vergoedt dit. Wel betaal je eigen risico. Goed om te weten: controleer goed of je verzekeraar een contract heeft met ziekenhuizen in Zeeland. Wordt dat een lastig verhaal? Het kan zijn dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Borssele. Wat wordt er betaald? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt vanuit het basispakket. Altijd wel voor: mensen onder de 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Selecteer dan individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Borssele? De kosten voor brillen en lenzen worden niet vergoed vanuit het basispakket. Dit geldt alleen bij een medisch belang of uitzonderlijke hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van een paar tientjes per jaar tot €100 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? Het basispakket dekt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Een audicien in Borssele moet wel een contract hebben met jouw verzekeraar. Daarnaast zijn er velerlei verschillende types zorg in de streek Borsele. Zoals kraamzorg, diëtetiek, podotherapie, ergotherapie en ook haptonomie, audicien, psychologische zorg, apotheek, stoppen met roken. De tegemoetkomingen lopen sterk uiteen bij Avéro Achmea en Zilveren Kruis. Raadpleeg de voorwaarden van jouw polis om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of raadpleeg onze pagina over Vergoedingen Inlays.

Verzekeringskantoor in Borssele

Heb jij het liefst een persoonlijke afspraak rondom een zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een verzekeringsmaatschappij in Borssele. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De deskundige adviseert jou inzake hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De deskundige bekijkt je privé-situatie en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan wel €200 per jaar opleveren. Je kunt afspreken op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • De zorgexpert.
 • Voor al je vragen.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Borssele