Loading...

Zorgverzekering Borne Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger moet verplicht een zorgverzekering hebben. Vanaf half november tot eind december kan je switchen van zorgverzekering in Borne. Dit kan o.a. naar VGZ, FBTO, CZ, Achmea, Menzis. In 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het is niet onverstandig om het huidige contract eens kritisch te bekijken. Matcht deze actuele dekking nog met jouw situatie? Via een slimme zorgvergelijker kan iedereen direct, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende zoek jij de beste dekking voor de laagste prijs! Beslis over eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies optioneel voor aanvullende dekkingen als bijv. huidtherapie en preventieve zorg. Overstappen van aanbieder is binnen 2 minuten gepiept.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2023

De zoektocht naar een zorgverzekering op maat is nogal frustrerend. Begrippen als Mantelzorg + Gecontracteerde zorg vliegen je om de oren. Er zijn nogal wat aanbieders, van Promovendum of Ohra tot bijvoorbeeld Interpolis en Zilveren Kruis. Hoe stap ik over naar een betrouwbare verzekeraar? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Dankzij onze zorgvergelijker detecteer je snel en zonder problemen een goedkope verzekering die aansluit op jouw zorgwensen. Is het lastig? Op deze website spot jij handige informatie over de restitutiepolis, basisverzekering, naturapolis, eigen risico, aanvullende verzekering. Zie ook meer over Bergeijk zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Borne? De prijzen van de basisverzekeringen verschillen vaak, terwijl de inhoud hetzelfde is. Zo kan de polis al snel wat goedkoper. De voordeligste polis kan per persoon verschillen. Het tarief hangt af van vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Via ons vergelijk script – en de speciale filters – tref jij direct welke verzekering voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot en met eind januari 2023. Extra veel voordeel op jouw premie? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €585). Herinnering: zo’n goedkope zorgverzekering van aanbieders als Nationale Nederlanden, Besured, Anderzorg, Promovendum is doorgaans een naturapolis (budgetpolis). Je hebt te maken met beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-borne


Betrouwbare zorgpolis in Borne?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. In Nederland kennen we allerlei partijen die elk weer allerlei polissen aanbieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Aagtekerke afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Denk aan een polis van Bewuzt, Interpolis, United Consumers, Zilveren kruis. Hierna ontdek je veel besproken factoren die jou verder op weg helpen. Aan de hand van deze aanwijzingen zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Betreft de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een restitutieverzekering en een naturaverzekering. De inhoud van deze basispakketten is bij iedereen gelijk. Wel schommelen zaken als ziekenhuizen waar je terecht kunt. Dankzij een restitutieverzekering heb je vrije keuze qua zorgverleners en ziekenhuizen voor bijvoorbeeld Cornea-erosie of Huidkanker, echter ook Neurofibromatose en Slijmbeursontsteking. Dit heet vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturapolis kan je naar alleen de gecontracteerde zorginstellingen. Een restitutiepolis is duurder.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf “meebetaalt” wanneer je zorg uit de basisverzekering gebruikt. In 2023 is het ER €385. Je kunt gaan voor een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €200 (max €500, €885 totaal). Een beweegreden hiervoor kan zijn een aantrekkelijk tarief. Heb je niet vaak wat, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Neem het eens in overweging. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Behalve de basispolis bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Denk aan een extra aanvulling voor alternatieve geneeswijzen, tandarts, brillen en lenzen, fysiotherapie. Maak je veelvuldig gebruik van specialistische zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Kijk van tevoren of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: van je werkgever, jouw gemeente (Borne) of wellicht een opleiding. Jouw “win” is een goedkoper tarief (vaak ligt de korting rond de 10%). Doorgaans is het helemaal niet gunstig. Alle collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op jouw wensen m.b.t. zorg. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Borne?
Vandaag profiteren van ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Daarvoor vraag je advies van een verzekeringskantoor in Borne of rondom deze plaats. Handig: geen tijd? Dan kan dit ook nu en eenvoudiger online. Hieronder vind je de te nemen stappen.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €385).
 3. Wil je een restitutie- of naturapakket (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 50% vergoed tot €250).
 6. Bepaal het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (dit kan zijn 12 behandelingen).
 7. Beslis over de dekking aangaande brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(een optie is Bewuzt ziektekostenverzekering) en de overstap is online snel rond.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Borne?

Jouw basisverzekering staat garant voor veel voorkomende zorgkosten in Borne. Zo ben je standaard verzekerd voor bijvoorbeeld Ziekenhuis, Bloedonderzoek, Medisch specialist, Huisarts. Maar denk ook aan Verloskundige zorg, Gehandicaptenzorg, Dieetadvies, Revalidatiezorg. Bekijk de polisvoorwaarden van jouw huidige polis om te achterhalen wat de verzekeraar betaalt, en onder welke condities dit geldt. Op onze website lees jij enkele vaak voorkomende zorgaanbieders in de provincie Overijssel.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen wanneer je ergens mee zit. De dokter helpt waar mogelijk, stelt een diagnose, en verwijst je eventueel door. Jouw bezoek aan de huisarts in Borne wordt betaald vanuit de basispakketten. Het gaat niet van je eigen risico af. Dat is anders bij een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Te maken met een opname in een ziekenhuis? De basisverzekering betaalt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Handig: verifieer of jouw assuradeur afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Overijssel. Behoort dat niet tot de opties? Het is mogelijk dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Borne. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt vanuit de basisverzekering. Uitzonderingen zijn: jongeren tot 18 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Kies in dat geval een aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Borne? Contactlenzen en brillen worden niet gedekt uit de basisverzekering. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medisch belang of uitzonderlijke hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van een paar tientjes per jaar tot €500 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? Het basispakket betaalt maximaal 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. Je audicien in Borne moet wel een contract hebben met jouw assuradeur. Daarnaast zijn er allerlei zorginstanties in de buurt van Borne. Denk aan: podotherapie, kraamzorg, logopedie, diëtetiek of ook psychologische zorg, plastische chirurgie, apotheek, audicien, stoppen met roken. De vergoedingen vertonen grote verschillen bij De Friesland en Zorg en Zekerheid. Check de condities van je polis voor de actuele vergoedingen. Of bekijk meteen meer over Vergoedingen Injectiepennen.

Verzekeringskantoor in Borne

Heb jij het liefst persoonlijk contact rondom jouw zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Borne. Ook bekend als een assurantieadviseur. Hij of zij zoekt alle uit t.a.v. pensioenen, hypotheken en verzekeringen. Deze persoon controleert je privé-situatie en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan je flink wat geld opleveren. Dit kan bij de expert op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Jarenlange ervaring.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Borne