Loading...

Zorgverzekering Boornzwaag Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Vanaf november kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Boornzwaag. Denk bijvoorbeeld aan FBTO, VGZ, Achmea, OHRA, Menzis. Ook in 2023 is de basisdekking aangepast. Het is slim om jouw huidige polis goed te bekijken. Matcht deze bestaande verzekering met jouw behoeften? Met behulp van deze handige zorgvergelijker kan je direct, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Dan spot je de beste dekking voor de laagste prijs! Kies de hoogte van het eigen risico, ga voor restitutie en natura, en selecteer eventueel aanvullende dekkingen als bijv. beweegzorg of osteopathie. Overstappen van polis is binnen 2 minuten afgehandeld.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Gratis overstapservice
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Een verzekering voor iedereen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden en afsluiten van een goede zorgverzekering is soms niet eenvoudig. Feiten zoals Spoedeisende zorg of Aanvullende zorg zullen je aandacht nodig hebben. En er zijn tientallen polissen, van Zorg en Zekerheid of ONVZ tot aan Delta Lloyd en United Consumers. Hoe ontdek ik een voordelige verzekeraar? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Mede door een zorgvergelijker achterhaal je direct en makkelijk een goede verzekering die klopt met alle wensen. Problemen? Op deze website bekijk jij makkelijke informatie m.b.t. de naturapolis, basisverzekering, collectieve zorgverzekering, restitutiepolis, eigen risico. Zie ook meer over Bentelo zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Boornzwaag? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen wisselen doorgaans, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Om die reden zijn grote besparingen mogelijk. Welke verzekering het goedkoopste is is afhankelijk van veel factoren. De hoogte van de premie komt tot stand door eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. Met de zorgvergelijker – met uitgebreide functies – spot je gelijk welke verzekeraar de laagste premie vraagt. Overstappen kan van 12 november 2022tot januari 2023. Lagere prijzen regelen op je polis? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €585). Vergeet niet: zo’n goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Anderzorg, HEMA, Promovendum, Besured is in de regel een naturapolis (budgetpolis). Het nadeel is minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-boornzwaag


Betrouwbare zorgpolis in Boornzwaag?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je met veel zaken rekening houden. We onderscheiden veel verschillende verzekeraars met verschillende polissen. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – bijv. overstappen en zorgpolis Limburg afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Dat kan zijn een polis van Bewuzt, Zilveren kruis, Interpolis, United Consumers. Op deze site vind je nuttige variabelen waar je zeker op moet letten. Via deze hulp zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering kan je kiezen uit een restitutie- of naturapolis. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is bij iedereen identiek. Wel verschillen ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je heen kunt. Aan de hand van een restitutieverzekering kies je zelf je zorgverleners en ziekenhuizen voor bijvoorbeeld Aziatische griep of Fobie, maar ook Mentale retardatie en Whiplash. Dit heet vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering kan je naar alleen de gecontracteerde zorgverleners en ziekenhuizen. Een restitutiepolis is duurder.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel wat je zelf moet betalen als je zorg uit de basisverzekering gebruikt. In 2023 is dit €385. Je kunt kiezen voor het vrijwillige eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €500 (de max is €500). Het pluspunt is lagere maandlasten. Gebruik je weinig zorg, en beschik je over voldoende spaargeld? Neem het eens in overweging. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Afgezien van de basispolis kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Opties: een extra module voor fysiotherapie, tandarts, brillen en lenzen, medische hulp buitenland. Intensief gebruiker van unieke zorgbehandelingen? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Laat je dan altijd voorlichten of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: van je werkgever, je gemeente (De Friese Meren) of mogelijk een onderwijsinstelling. Je ontvangt dan korting op jouw zorgverzekering (denk aan 5 tot 10 procent korting). Doorgaans betaal je juist meer voor de polis. De collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met jouw specifieke zorgvragen. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Boornzwaag?
Nu profiteren van ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? In dit geval is er een verzekeringskantoor in Boornzwaag of omgeving. Let op: geen tijd? Dan kan dit ook nu en nog effectiever via internet. Hieronder bekijk jij een handig stappenplan.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Wil je een restitutie- of naturaverzekering (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €500).
 6. Bepaal de dekking voor fysiotherapie (bijvoorbeeld 18 stuks per jaar).
 7. Kies de dekking voor brillen en lenzen.
 8. Kies ook de opties met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(bijv. Zorg en Zekerheid ziektekosten) en stap direct online over.

Wat wordt er allemaal vergoed in Boornzwaag?

Het basispakket dekt een groot deel van de zorgkosten in Boornzwaag. Hiermee ben je gedekt voor onvoorziene kosten van bijv. Bloedonderzoek, Huisarts, Ziekenvervoer, Medicijnen en tevens Ergotherapie, Wijkverpleging, Dieetadvies, Revalidatiezorg. Lees de voorwaarden van de actuele dekking en bekijk wat de verzekeraar betaalt, en welk eigen risico er geldt. Scroll verder, daar spot jij een aantal algemene zorgverleners in de provincie Friesland.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen wanneer je ergens mee zit. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, doet een basisonderzoek, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Gebruik van jouw huisarts in Boornzwaag wordt betaald vanuit de basispakketten. Het gaat niet van je eigen risico af. Uitzonderingen zijn urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Is er sprake van een verblijft in ziekenhuizen? De basispolis dekt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Handig: trek even na of je assuradeur wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Friesland. Behoort dat niet tot de opties? Het is mogelijk dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Boornzwaag. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt vanuit de basisverzekering. Dat gaat niet op voor jeugd tot de 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Kies in dat geval speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Boornzwaag? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet betaald uit de basisverzekering. Dit is echter anders bij een medisch belang of speciale hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Deze modules verschillen enorm: van €75 per jaar tot €500 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basisverzekering dekt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. De audicien in Boornzwaag moet wel een contract hebben met jouw assuradeur. Daarnaast zijn er meerdere zorgbedrijven in de regio De Friese Meren. Neem nou podotherapie, logopedie, kraamzorg, ergotherapie of ook plastische chirurgie, stoppen met roken, apotheek, psychologische zorg, haptonomie. De vergoedingen kunnen sterk afwijken bij De Goudse en National Academic. Check de afspraken van je verzekeraar om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of navigeer rechtstreeks naar Vergoedingen Inentingen Jonge Kinderen.

Verzekeringskantoor in Boornzwaag

Heb jij het liefst 1 op 1 contact ten aanzien van een zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Boornzwaag. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige helpt jou op het gebied van verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De specialist bespreekt je (gezinssituatie en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan wel €200 per jaar opleveren. Soms kan dit bij hen op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Jarenlange ervaring.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Boornzwaag