Loading...

Zorgverzekering Boornbergum Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. In november en december mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Boornbergum. Denk bijvoorbeeld aan Achmea, CZ, OHRA, VGZ, FBTO. In 2023 verandert er voor jou het een en ander. Het is niet onverstandig om het huidige contract eens kritisch te bekijken. Matcht deze geldende polis met jouw behoeften? Via een slimme zorgvergelijker kan je vlug en simpel zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor vind jij een polis die past bij jouw wensen en budget. Bepaal je eigen risico, kies voor natura of restitutie, en selecteer eventueel aanvullende modules zoals o.a. kraamzorg of epilatie. Het overstappen is binnen mum van tijd afgehandeld.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Snel overstappen
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Voor elke situatie een polis

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een goede zorgverzekering is redelijk moeilijk. Feiten zoals Eerstelijnszorg + Zorgverzekeraar vliegen je om de oren. Ze staan allemaal voor je klaar, van De Amersfoortse of Kiemer tot bijv. De Friesland en Zilveren Kruis. Hoe vind ik een voordelige verzekeringspolis? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Mede door deze zorgvergelijker bekijk je snel en eenvoudig een goede verzekering die past bij alle behoeften. Hulp nodig? Op deze website bekijk jij makkelijke specificaties ten aanzien van aanvullende verzekering, basisverzekering, collectieve zorgverzekering, eigen risico, naturapolis. Zie ook meer over Benschop zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Boornbergum? De tarieven van de basisverzekeringen fluctueren sterk, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Hierdoor kun je eenvoudig besparen. Wat de voordeligste verzekering is verschilt per persoon. De vergoeding wordt bepaald door het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. Via de vergelijk module – en de speciale filters – check je supersnel welke verzekeringspolis voor jouw scenario het goedkoopste is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot uiterlijk 31 januari 2023. Lagere prijzen regelen op jouw zorgpolis? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €585). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Nationale Nederlanden, HEMA, Besured, Anderzorg is meestal wel een budgetpolis of naturapolis. Het nadeel is dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-boornbergum


Betrouwbare zorgpolis in Boornbergum?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je met veel zaken rekening houden. Je hebt keuze uit enorm veel maatschappijen met op hun beurt weer allerlei producten. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Noord-Brabant afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Dat kan zijn een polis van Interpolis, Univé, Zilveren kruis, Bewuzt. Op deze pagina tref je een aantal begrippen die extra belangrijk zijn. Aan de hand van deze aanwijzingen zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering kan je kiezen uit een natura- of restitutiepolis. De dekking van deze basispolissen verschilt eigenlijk niet. Wel verschillen de zorgverleners waar je heen kunt. Aan de hand van een restitutieverzekering kun je terecht bij alle zorgverleners en ziekenhuizen voor problemen zoals Cyste of Keelontsteking, echter ook Persistant Sexual Arousal Syndroom en Vliegangst. Dit heet vrije zorgkeuze. Via een naturapolis kan je naar circa 90% van de zorgverleners. Een restitutiepolis is duurder.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel wat je zelf moet betalen zodra je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is dat €385. Optioneel is een vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €200 (niet meer dan €500). Het pluspunt is een aantrekkelijk tarief. Heb je niet vaak wat, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Overweeg het gerust. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Behalve het basispakket kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Opties: een extra dekking voor brillen en lenzen, tandarts, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen. Maak je veel gebruik van specialistische zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Laat je dan altijd voorlichten of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is van je werkgever, de gemeente (Smallingerland) of via een opleiding. Jouw “win” is een mooie korting op de polis (vaak ligt de korting rond de 10%). Soms is het niet altijd goedkoper. Veel collectieve pakketten matchen niet standaard met jouw individuele wensen. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Boornbergum?
Gelijk beginnen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? In dit geval kan je naar een verzekeringskantoor in Boornbergum of rondom deze plaats. Goed om te weten: je doet dit veel rapper en eenvoudiger online. Hieronder check jij de te nemen stappen.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepakket (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 100% vergoed tot €1000).
 6. Kies de module behandelingen voor fysiotherapie (o.a. negen behandelingen).
 7. Neem besluit over een vergoeding m.b.t. brillen en lenzen.
 8. Geef je wensen door met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (een optie is Zilveren Kruis ziektekosten) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke kosten worden er vergoed in Boornbergum?

Jouw basisverzekering betaalt een groot deel van de zorgkosten in Boornbergum. Daarmee ben je gedekt voor onvoorziene kosten van zaken als Bloedonderzoek, Ziekenvervoer, Medicijnen, Huisarts en tevens Ergotherapie, Wijkverpleging, Verloskundige zorg, Gehandicaptenzorg. Check de kleine letters van de huidige dekking om te zien wat de verzekeraar betaalt, en welk eigen risico er geldt. Hierna lees jij een aantal algemene zorginstellingen in de provincie Friesland.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen bij de meeste soorten klachten. Je dokter heeft veel kennis en trekt een conclusie, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Een afspraak bij je huisarts in Boornbergum wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een verblijft in ziekenhuizen? De basisverzekering zal hiervoor zorgen. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Advies: inspecteer of jouw assuradeur een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Friesland. Is dit niet mogelijk? Het kan voorkomen dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Boornbergum. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt vanuit de basispolis. Altijd wel voor: kinderen tot en met 17 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Kies dan voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Boornbergum? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet betaald uit het basispakket. Uitzonderingen zijn een medische ingreep of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €55 per jaar tot €400 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basisverzekering betaalt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. De audicien in Boornbergum zal wel een contract moeten hebben met je verzekeraar. Daarnaast zijn er velerlei zorgbedrijven in de regio Smallingerland. Zoals logopedie, kraamzorg, ergotherapie, podotherapie en ook haptonomie, stoppen met roken, audicien, apotheek, plastische chirurgie. De dekkingen wisselen nogal bij De Goudse of OZF. Check de voorwaarden van je polis om te zien waar je recht op hebt. Of navigeer rechtstreeks naar Vergoedingen Incontinentiemateriaal.

Verzekeringskantoor in Boornbergum

Geef jij de voorkeur aan een persoonlijke afspraak aangaande je zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor de verzekeringsmaatschappij in Boornbergum. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige zoekt alle uit inzake hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De begeleider controleert je privé-situatie en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek levert soms wel meer dan €250 op. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Jarenlange ervaring.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Boornbergum