Loading...

Zorgverzekering Bontebok Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Vanaf half november tot eind december kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Bontebok. Dit kan o.a. naar Menzis, OHRA, FBTO, CZ, VGZ. In 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het loont dus om de huidige verzekering goed door te nemen. Klopt jouw bestaande dekking met wat jij belangrijk vindt? Geholpen door de innovatieve zorgvergelijker kun je nu, gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Zo selecteer je een goede verzekering voor een goede prijs. Selecteer je eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies optioneel voor aanvullende zekerheden als steunzolen / orthodontie. Overstappen van polis is in een paar minuutjes geregeld.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Ook aanvullende dekkingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het afsluiten van een zorgverzekering die bij jou past is redelijk niet makkelijk. Begrippen als Betalingsachterstand + EHIC zal je moeten overwegen. Ze staan allemaal voor je klaar, van Promovendum of OZF tot aan Interpolis en VGZ. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een goede aanbieder? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Dankzij deze zorgvergelijker vind je rap en moeiteloos een geschikte verzekering die klopt met alle zorgbehoefte. Kom je er niet uit? Op onze website tref jij makkelijke info over de restitutiepolis, eigen risico, collectieve zorgverzekering, basisverzekering, aanvullende verzekering. Zie ook meer over Benningbroek zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Bontebok? De premies van de basisverzekeringen variëren vaak, terwijl de dekking gelijk is. Hierdoor zijn grote besparingen mogelijk. De voordeligste polis verschilt per persoon. Het tarief hangt af van soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. Met onze vergelijker – met bruikbare filters – check je snel welke assuradeur voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot en met eind januari 2023. Nog meer besparen op jouw premie? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €785). Let op: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als Besured, HEMA, Nationale Nederlanden, Anderzorg is in veel gevallen een budgetpolis of naturapolis. Het nadeel is dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-bontebok


Veel gekozen zorgpolis in Bontebok?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2023zijn er veel aspecten belangrijk. Je kunt kiezen uit meerdere assuradeurs die elk weer allerlei polissen aanbieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – denk aan overstappen en zorgpolis Zuid-Holland afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Denk aan een polis van Zilveren kruis, Univé, United Consumers, Interpolis. Verderop lees je meer over enkele begrippen die even jouw aandacht nodig hebben. Met behulp van deze aanwijzingen kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een naturaverzekering en een restitutieverzekering. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is overal hetzelfde. Wel verschillen ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je het volledige bedrag krijgt. Met een restitutieverzekering kies je zelf je zorgverleners voor bijvoorbeeld Caudasyndroom of Klierkoorts, echter ook Koortslip en Wernicke-syndroom. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Met een naturapolis kun je terecht bij alleen de gecontracteerde ziekenhuizen/zorginstellingen. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf bijdraagt als je jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is dat €385. Optioneel is een vrijwillig hoger eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €400 (max €500). Je profiteert van een betaalbare verzekering. Voel jij je vitaal, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan is dit nog niet zo gek. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekking kiezen

In aanvulling op de basisverzekering zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Denk aan een extra aanvulling voor tandarts, fysiotherapie, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen. Intensief gebruiker van een bepaald type zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Duik dan even in de materie of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via de baas, een gemeente (Heerenveen) of via een vereniging. Je hebt recht op een mooie korting op de polis (denk aan 5 tot 10 procent korting). In de regel liggen de prijzen hoger dan normaal. Alle collectieve pakketten rijmen niet automatisch met jouw specifieke zorgvragen. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Bontebok?
Nu aanvangen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? Hiervoor is er een verzekeringskantoor in Bontebok of in deze buurt. Tip: dat kan natuurlijk ook direct en eenvoudiger via het internet. Hier tref je een handig stappenplan.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2023.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Selecteer een restitutie- of naturaverzekering (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 100% vergoed tot €500).
 6. Kies de dekking voor fysiotherapie (o.a. zes behandelingen).
 7. Beslis over de gewenste vergoeding voor lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (dat kan zijn ZieZo ziektekosten) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke kosten worden er vergoed in Bontebok?

De basisverzekering betaalt veel voorkomende zorgkosten in Bontebok. Op die manier hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor o.a. Medisch specialist, Ziekenhuis, Huisarts, Ziekenvervoer en tevens Gehandicaptenzorg, Geestelijke gezondheidszorg, Logopedie, Verloskundige zorg. Inventariseer de voorwaarden van de actuele verzekering om te achterhalen wat de verzekeraar betaalt, en welk eigen risico er geldt. Hierna vind jij een paar gebruikelijke zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt voor de meest gangbare klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, doet een basisonderzoek, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Het bezoek aan de huisarts in Bontebok wordt betaald vanuit de basispakketten. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een behandeling in het ziekenhuis? Je basisverzekering dekt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Handig: controleer goed of je verzekering afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Friesland. Is er geen contract? Het kan voorkomen dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Bontebok. Wat betaalt mijn verzekeraar? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt uit de basisverzekering. Uitzondering op de regel: jongeren tot 18 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Kies in dat geval individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Bontebok? Jouw bril en/of lenzen worden niet teruggeboekt uit de basispolis. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische noodzaak of uitzonderlijke hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Deze modules verschillen enorm: van €35 per jaar tot €100 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basispolis vergoedt 75% van de kosten voor een hoortoestel. Je audicien in Bontebok moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met de verzekeringsmaatschappij. Daarnaast zijn er allerlei zorgbedrijven in de regio Heerenveen. Bijvoorbeeld: ergotherapie, kraamzorg, diëtetiek, logopedie of haptonomie, audicien, stoppen met roken, psychologische zorg, plastische chirurgie. De vergoedingen lopen sterk uiteen bij Bewuzt of ONVZ. Check de voorwaarden van jouw verzekeraar om te zien waar je recht op hebt. Of bekijk meteen meer over Vergoedingen Implantologie.

Verzekeringskantoor in Bontebok

Heb jij het liefst een persoonlijke afspraak t.a.v. je zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor de verzekeringsmaatschappij in Bontebok. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. Hij of zij helpt jou op het gebied van hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De begeleider checkt jouw persoonlijke situatie, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar soms ook gewoon thuis.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Bontebok