Loading...

Zorgverzekering Boksum Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Aan het einde van het jaar mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Boksum. Populaire keuzes zijn OHRA, Achmea, Menzis, CZ, FBTO. In 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het is slim om jouw lopende verzekering nog eens door te lezen. Past jouw bestaande verzekering met jouw behoeften? Met behulp van een slimme zorgvergelijker kan jij nu, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Dan zoek je een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Beslis over eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en selecteer eventueel aanvullende modules als bijv. vergoeding bril en contactlenzen + manuele therapie. Overstappen van aanbieder is binnen 2 minuten afgewerkt.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Snel overstappen
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Altijd een scherpe premie

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden en afsluiten van een geschikte zorgverzekering is tamelijk ingewikkeld. Zaken als Zorgtoeslag en Regeling wanbetalers zal je moeten overwegen. En er zijn tientallen polissen, van Avéro Achmea of inTwente tot aan Ditzo en UMC Zorgverzekering. Hoe ontdek ik een betaalbare verzekeraar? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Dankzij deze zorgvergelijker detecteer je direct en zonder problemen een goedkope verzekering die klopt met je behoeften. Is het lastig? Op onze website bekijk je bruikbare specificaties over de eigen risico, collectieve zorgverzekering, naturapolis, basisverzekering, aanvullende verzekering. Zie ook meer over Bennekom zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Boksum? De tarieven van de basisverzekeringen wisselen vaak, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Hierdoor kan de polis al snel wat goedkoper. Wat de voordeligste verzekering is is afhankelijk van veel factoren. De kostprijs hangt o.a. af van type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Middels de zorgvergelijker – met handige zoekfuncties – check jij binnen 1 minuut welke assuradeur voor jou het meest voordelig is. Overstappen kan van 12 november 2022tot en met eind januari 2023. Lagere prijzen regelen op je polis? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €485). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van partijen als Promovendum, Besured, Nationale Nederlanden, HEMA is vaak een natura- of budgetpolis. Het nadeel is minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-boksum


Veel gekozen zorgpolis in Boksum?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. We onderscheiden veel verschillende maatschappijen met op hun beurt weer allerlei producten. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Friesland afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Wellicht een verzekering van Zilveren kruis, United Consumers, Interpolis, Bewuzt. Hierna ontdek je belangrijke begrippen die van belang zijn. Dankzij deze informatie zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Betreft de basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutie- of natura verzekering. De inhoud van deze basispakketten verschilt eigenlijk niet. Wel schommelen ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je complete dekking hebt. Dankzij een restitutiepolis kun je terecht bij alle ziekenhuizen/zorginstellingen voor problemen zoals Dementie of Excoriatie, maar ook Lesch-Nyhan-syndroom en Tinnitus. Dit heet vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering kun je terecht bij enkel de deelnemende zorgaanbieders. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. Het eigen risico

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf “meebetaalt” wanneer je jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 is dit €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €400 (max €500). Jouw “win” is een betaalbare verzekering. Heb je niet vaak wat, en heb je wat spaargeld liggen? Denk er eens rustig over na. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Naast de basisverzekering zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Mogelijkheden: een extra verzekering voor fysiotherapie, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland. Gebruik je ook veelvoudig extra aanvullende zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Zoek zeker goed uit of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: van je werkgever, een gemeente (Menameradiel) of juist een hogeschool / universiteit. Jouw “win” is een goedkoper tarief (max 10% op de basisverzekering). In de regel liggen de prijzen hoger dan normaal. Alle collectieve pakketten rijmen niet automatisch met jouw individuele wensen. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Boksum?
Nu aftrappen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Daarvoor is er een verzekeringskantoor in Boksum of in een omliggende plaats. Echter, geen tijd? Dan kan dit ook nu en gemakkelijker d.m.v. internet. Hier check je de stappen die je doorloopt.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €485).
 3. Selecteer een natura- of restitutieverzekering (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (100% vergoed tot € 500).
 6. Bepaal fysiotherapie behandelingen (bijvoorbeeld 6 keer).
 7. Selecteer de dekking m.b.t. brillen en lenzen.
 8. En hoe zit het met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (bijvoorbeeld VvAA ziektekosten) en de overstap is online snel rond.

Wat wordt er allemaal vergoed in Boksum?

Jouw basisverzekering staat garant voor veel zorgkosten in Boksum. Zo hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor bijv. Medisch specialist, Ziekenvervoer, Ziekenhuis, Bloedonderzoek. Maar denk ook aan Logopedie, Wijkverpleging, Dieetadvies, Ergotherapie. Controleer de condities van de actuele verzekering en zie meteen welk deel de verzekeraar dekt, en onder welke condities dit geldt. Hierna vind jij enkele algemene zorgverleners in de provincie Friesland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts bij de meeste soorten klachten. Je dokter heeft veel kennis en stelt een diagnose, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Een afspraak bij je huisarts in Boksum is standaard gedekt in je basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een behandeling in het ziekenhuis? Het basispakket zal hiervoor zorgen. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Tip: loop na of de verzekering afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Friesland. Is dit niet mogelijk? Het kan voorkomen dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Boksum. Wordt dit gedekt? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt via de basispolis. Altijd wel voor: jeugd tot de 18 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Kies in dat geval speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Boksum? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet teruggeboekt uit het basispakket. Uitzonderingen zijn een medisch belang of of optische hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €40 per jaar tot €300 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? Het basispakket betaalt 75% van de kosten voor een hoortoestel. De audicien in Boksum zal wel een contract moeten hebben met jouw verzekeraar. Tevens zijn er meerdere zorginstanties in de buurt van Menameradiel. Onder andere: ergotherapie, podotherapie, kraamzorg, diëtetiek en audicien, apotheek, stoppen met roken, plastische chirurgie, haptonomie. De financiële compensaties wisselen nogal bij Avéro Achmea en Univé. Raadpleeg de afspraken van de polis om te checken hoeveel je krijgt. Of navigeer rechtstreeks naar Vergoedingen Immediaatprothese.

Verzekeringskantoor in Boksum

Wil je het liefsteen “echt” gesprek m.b.t. een zorgpolis? Je kan afspraken met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Boksum. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. Hij of zij adviseert jou op het gebied van hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De adviseur bespreekt je (gezinssituatie en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Jarenlange ervaring.
 • Voor al je vragen.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Boksum