Loading...

Zorgverzekering Boer Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar moet een zorgverzekering hebben. Aan het einde van het jaar kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Boer. Dit kan o.a. naar Menzis, Achmea, FBTO, CZ, VGZ. In 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het is dus slim om het huidige contract goed te bekijken. Past jouw bestaande polis nog met jouw situatie? Met behulp van onze innovatieve zorgvergelijker kan je nu, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor selecteer je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Kies het eigen risico, kies voor natura of restitutie, en selecteer eventueel aanvullende modules zoals ergotherapie + manuele therapie. Overstappen van polis is echt zo geregeld.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Ook aanvullende dekkingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden en afsluiten van een passende zorgverzekering is nogal ingewikkeld. Zaken als Keuzevrijheid en Niet-gecontracteerde zorg zal je moeten overwegen. Ze ontvangen je graag als klant, van AnderZorg of PMA tot bijv. Delta Lloyd en UMC Zorgverzekering. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een passende polis? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Via deze zorgvergelijker achterhaal je gelijk en moeiteloos een geschikte verzekering die klopt met je zorgbehoefte. Kom je er niet uit? Op onze website vind jij praktische gegevens over de restitutiepolis, basisverzekering, aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering, naturapolis. Lees ook alles over Bemelen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in januari 2023 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Boer? De premies van de basisverzekeringen variëren enorm, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Om die reden kun je eenvoudig besparen. De laagste premie kan per persoon verschillen. De kostprijs hangt o.a. af van aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Door de vergelijk module – en de speciale filters – zoek je gelijk welke verzekeraar voor jou het meest voordelig is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot maximaal eind januari 2023. Extra veel voordeel op jouw premie? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €785). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Promovendum, Besured, Anderzorg, HEMA is in de regel een budget- of naturapolis. Minpunt hiervan is je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-boer


Populaire zorgpolis in Boer?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je met veel zaken rekening houden. Je kunt kiezen uit meerdere partijen die weer verschillende verzekeringen bieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Zwijndrecht afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Bijvoorbeeld die van United Consumers, Bewuzt, Zilveren kruis, Interpolis. Verderop bekijk je veel besproken factoren die extra belangrijk zijn. Dankzij deze informatie kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutie- of natura verzekering. De inhoud van deze basispakketten is bij iedereen identiek. Wel verschillen ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je het volledige bedrag krijgt. Dankzij een restitutieverzekering kun je naar alle zorgverleners voor onder andere Beelddenken of Hypoglykemie, echter ook Mentale retardatie en Vasculaire dementie. Bekend als vrije zorgkeuze. Met een naturaverzekering kun je terecht bij alleen de gecontracteerde zorgverleners. Een restitutiepolis is duurder.


2. Kies het eigen risico

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf bijdraagt als je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2023 ligt dit op €385. Je kunt gaan voor een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €100 (max €500). Jouw “win” is een lagere premie. Over gezondheid niet te klagen, en beschik je over voldoende spaargeld? Overweeg het gerust. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Buiten de basisverzekering kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Voorbeelden zijn een extra verzekering voor alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, brillen en lenzen, tandarts. Intensief gebruiker van unieke zorgbehandelingen? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Duik dan even in de materie of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via de baas, je gemeente (Franekeradeel) of soms een opleiding. Je ontvangt een goedkoper tarief (doorgaans max. 10 procent korting). Soms is het helemaal niet gunstig. De collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op jouw specifieke zorgvragen. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Boer?
Nu starten met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Dan maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Boer of rondom deze plaats. Echter, geen tijd? Dan kan dit ook nu en gemakkelijker online. Onderstaand spot je een bruikbaar stappenplan.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €385).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepakket (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 50% vergoed tot €500).
 6. Selecteer de dekking voor fysiotherapie (o.a. 36 behandelingen).
 7. Neem besluit over de uitbetalingen betreft brillen en lenzen.
 8. En wat wil jij m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (een optie is UMC Zorgverzekering ziektekosten) en stap direct online over.

Welke kosten worden er vergoed in Boer?

De basispolis vergoedt een groot deel van de zorgkosten in Boer. Zo ben je standaard verzekerd voor bijv. Medisch specialist, Medicijnen, Ziekenvervoer, Huisarts en tevens Gehandicaptenzorg, Wijkverpleging, Ergotherapie, Logopedie. Lees de kleine letters van de huidige dekking en ontdek wat precies vergoed wordt, en onder welke condities dit geldt. Scroll verder, daar lees jij enige vaak voorkomende zorginstellingen in de provincie Friesland.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen wanneer je ergens mee zit. De dokter helpt waar mogelijk, stelt een diagnose, en verwijst je eventueel door. Jouw bezoek aan de huisarts in Boer wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dat is anders bij bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een ziekenhuisopname? De basispolis zal hiervoor zorgen. Je betaalt hier wel eigen risico. Handig: loop na of de assuradeur afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Friesland. Behoort dat niet tot de opties? Het kan voorkomen dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Boer. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt uit het basispakket. Altijd wel voor: jeugd tot de 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Kies in dat geval een aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Boer? Jouw bril en/of lenzen zal niet worden vergoed binnen het basispakket. Enige uitzondering is een medische reden of uitzonderlijke hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €65 per jaar tot €400 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basispolis betaalt 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. Je audicien in Boer zal wel een contract moeten hebben met je verzekeraar. Buiten dit onderscheiden we nog vele zorginstanties in en rondom Franekeradeel. Neem nou logopedie, diëtetiek, kraamzorg, podotherapie en ook stoppen met roken, psychologische zorg, apotheek, audicien, haptonomie. De financiële compensaties wisselen nogal bij C4Me of Zekur. Bestudeer de afspraken van je verzekeraar om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of navigeer rechtstreeks naar Vergoedingen Hydrotherapie.

Verzekeringskantoor in Boer

Geef jij de voorkeur aan face to face contact m.b.t. de zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een ervaren verzekeringsmaatschappij in Boer. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige zoekt alle uit omtrent hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De deskundige inventariseert je (gezinssituatie en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan je flink wat geld opleveren. Het kan op het verzekeringskantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Deskundig advies.
 • Voor al je vragen.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Boer