Loading...

Zorgverzekering Boekel Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Ieder jaar kan je switchen van zorgverzekering in Boekel. Dit kan o.a. naar Menzis, CZ, Achmea, VGZ, FBTO. In 2022 zijn er een aantal wijzigingen. Het is niet onverstandig om jouw huidige polis nog eens door te lezen. Matcht jouw bestaande dekking met wat jij belangrijk vindt? Aan de hand van de slimme zorgvergelijker kun je rap en probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor spot jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Beslis over eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en selecteer eventueel aanvullende verzekeringen zoals o.a. orthodontie + preventieve zorg. Overstappen van aanbieder is binnen 5 minuten afgehandeld.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Handige overstapservice
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden van een goede zorgverzekering is nogal complex. Termen als Acceptatieplicht + Zorgverzekeringswet zullen je aandacht nodig hebben. Je kunt bijna overal wel terecht, van Avéro Achmea of Menzis tot aan De Friesland en ZieZo. Hoe stap ik over naar een geschikte polis? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Mede door een zorgvergelijker vind je vlug en makkelijk een aantrekkelijke verzekering die overeenkomt met je zorgbehoefte. Meer info? Op zorgverzekeringcentrum.nl bekijk je nuttige gegevens met betrekking tot de naturapolis, restitutiepolis, eigen risico, basisverzekering, aanvullende verzekering. Bekijk ook meer info over Belt-Schutsloot zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Boekel? De prijzen van de basisverzekeringen verschillen enorm, terwijl de inhoud hetzelfde is. Om die reden kan de polis al snel wat goedkoper. De goedkoopste polis is afhankelijk van veel factoren. De premie hangt af van hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. Met de zorgvergelijker – en de speciale filters – zoek jij snel welke organisatie de laagste premie vraagt. Het is mogelijk vanaf 12 november 2021 over te stappen tot uiterlijk 31 januari 2022. Meer voordeel behalen op je polis? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €585). Let op: een goedkope zorgverzekering van partijen als HEMA, Promovendum, Nationale Nederlanden, Anderzorg is meestal wel een natura- of budgetpolis. Het nadeel is dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-boekel


Veel gekozen zorgpolis in Boekel?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2022 zijn er veel aspecten belangrijk. Je kunt kiezen uit meerdere partijen die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – bijv. overstappen en zorgpolis Zweins afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2022 met een complete polis die veel kosten dekt. Wellicht een verzekering van Bewuzt, Zilveren kruis, Interpolis, Univé. Op deze site vind je cruciale aspecten waar je zeker op moet letten. Aan de hand van deze hulp kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering kan je kiezen uit een natura- of restitutie verzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is bij iedereen identiek. Wel fluctueren de zorgadressen waar je complete dekking hebt. Met een restitutiepolis heb je vrije keuze qua zorginstellingen voor onder andere Autismespectrum of Frozen shoulder, en tevens voor bijv. Overspannenheid en Prosopagnosie. Dit heet vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering kun je terecht bij minder zorgverleners en ziekenhuizen. Restitutie is duurder dan natura.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag wat je zelf moet betalen wanneer je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2022 ligt dit op €385. Sommigen kiezen een vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €300 (maximaal €500). Het voordeel is een betaalbare verzekering. Gebruik je weinig zorg, en heb je voldoende geld liggen? Denk er eens rustig over na. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekering kiezen

In aanvulling op de basispolis kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Denk aan een extra module voor medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, brillen en lenzen. Maak je veelvuldig gebruik van meer dan de standaard zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Zoek zeker goed uit of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: van je werkgever, de gemeente (Boekel) of mogelijk een school. Het voordeel is een voordelige premie (doorgaans max. 10 procent korting). Soms betaal je juist meer voor de polis. Deze collectieve pakketten matchen niet standaard met jouw individuele wensen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Boekel?
Direct aanvangen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? In dit geval kan je naar een verzekeringskantoor in Boekel of rondom deze plaats. Handig: geen tijd? Dan kan dit ook nu en simpeler via het internet. Op deze pagina lees je een bruikbaar stappenplan.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2022.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €885).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepakket (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 50% vergoed tot €500).
 6. Selecteer de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (o.a. 36 per jaar).
 7. Bepaal de gewenste vergoeding voor brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (denk aan bijv. Salland Zorgverzekering ziektekosten) en stap direct online over.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Boekel?

De basispolis vergoedt veel zorgkosten in Boekel. Daarmee staat de verzekeraar garant voor o.a. Medicijnen, Ziekenvervoer, Huisarts, Ziekenhuis. Echter ook Verloskundige zorg, Gehandicaptenzorg, Dieetadvies, Logopedie. Inventariseer de kleine letters van je actuele verzekering en bekijk wat precies vergoed wordt, en met welke eigen risico. Hieronder vind je enige algemene zorginstellingen in de provincie Noord-Brabant.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt wanneer je ergens mee zit. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, trekt een conclusie, en kan je verwijzen naar een expert. Een consult bij de huisarts in Boekel wordt gedekt uit het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Te maken met een behandeling in het ziekenhuis? Het basispakket staat hiervoor garant. Je betaalt hier wel eigen risico. Goed om te weten: loop na of de assuradeur afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Noord-Brabant. Is dit niet mogelijk? Het kan zijn dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Boekel. Wat betaalt mijn verzekeraar? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald vanuit het basispakket. Dat gaat niet op voor kinderen tot en met 17 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Kies dan voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Boekel? Contactlenzen en brillen worden niet betaald uit het basispakket. Dit geldt alleen bij een medische ingreep of uitzonderlijke hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Deze modules verschillen enorm: van €30 per jaar tot €500 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basisverzekering dekt 75% van de kosten voor een hoortoestel. Je audicien in Boekel is dan wel genoodzaakt een contract met de partij waar jij verzekerd bent. Daarnaast zijn er meerdere zorgbedrijven in de streek Boekel. Onder andere: diëtetiek, ergotherapie, logopedie, kraamzorg maar ook apotheek, psychologische zorg, stoppen met roken, plastische chirurgie, haptonomie. De tegemoetkomingen zijn erg wisselend bij Kiemer of Zekur. Bestudeer de afspraken van jouw verzekeraar om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of raadpleeg onze pagina over Vergoedingen Hulpmiddelen bij verpleging op bed en stoornissen in het bewegingssysteem.

Verzekeringskantoor in Boekel

Prefereer jij een “echt” gesprek rondom je zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Boekel. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De specialist zoekt alle uit rondom hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De adviseur bekijkt je (gezinssituatie en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan wel €200 per jaar opleveren. Je kunt afspreken op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Jarenlange ervaring.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Boekel