Loading...

Zorgverzekering Bodegraven Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument moet verplicht een zorgverzekering hebben. Ieder jaar kan je switchen van zorgverzekering in Bodegraven. Veel gekozen partijen zijn VGZ, Achmea, FBTO, OHRA, Menzis. In 2023 is de basisdekking aangepast. Het is niet onverstandig om jouw lopende verzekering nog eens door te lezen. Klopt de afgesloten polis bij jouw situatie? Met behulp van deze scherpe zorgvergelijker kan iedereen gelijk, gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor selecteer je een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Bepaal je eigen risico, kies voor natura of restitutie, en regel je aanvullende modules zoals bijvoorbeeld gezinsplanning en osteopathie. Overstappen van aanbieder is binnen 5 minuten afgehandeld.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Handige overstapservice
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Voor elke situatie een polis

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een goede zorgverzekering is soms niet makkelijk. Begrippen als Aanvullende zorgverzekering en Natura zorgverzekering zal je moeten overwegen. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van CZ of inTwente tot bijvoorbeeld De Friesland en Salland. Hoe vind ik een goedkope aanbieder? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Mede door onze zorgvergelijker vind je gelijk en gemakkelijk een geschikte verzekering die klopt met de behoeften. Kom je er niet uit? Hier vind je makkelijke gegevens met betrekking tot de aanvullende verzekering, eigen risico, collectieve zorgverzekering, naturapolis, restitutiepolis. Lees ook alles over Bellingwolde zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Bodegraven? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen wisselen nogal, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Zo kun je al veel besparen. Wat de scherpste premie is, verschilt per persoon. De hoogte van de premie kent z’n oorsprong in hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. D.m.v. de polisvergelijker – met uitgebreide functies – zoek je supersnel welke verzekering de laagste premie vraagt. Overstappen kan van 12 november 2022tot eind januari 2023. Extra veel voordeel op de verzekeringen? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €485). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als HEMA, Anderzorg, Nationale Nederlanden, Promovendum is meestal wel een budget- of naturapolis. Minpunt hiervan is minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-bodegraven


Meest gekozen zorgpolis in Bodegraven?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. Je hebt keuze uit enorm veel partijen met verschillende polissen. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – bijv. overstappen en zorgpolis Zweeloo afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Dat kan zijn een polis van Interpolis, Zilveren kruis, Bewuzt, Univé. Op deze pagina lees je meer over veel besproken onderdelen die even jouw aandacht nodig hebben. Dankzij deze info wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Betreft de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een restitutie- of naturapolis. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is bij iedereen identiek. Wel verschillen ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je 100% vergoed krijgt. Aan de hand van een restitutieverzekering kun je terecht bij alle zorginstellingen voor bijvoorbeeld Bifobie of Dwergfactor, maar ook Oogziekte en Pyromanie. Bekend als vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering kun je terecht bij alleen de aangesloten zorginstellingen. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. Eigen risico kiezen

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf “meebetaalt” zodra je jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 is dat €385. Je kunt gaan voor het vrijwillige eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €200 (max €500, €885 totaal). Een beweegreden hiervoor kan zijn een minder hoge premie. Ben je gezond, en heb je voldoende geld liggen? Denk er eens rustig over na. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Afgezien van de basispolis zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Mogelijkheden: een extra module voor brillen en lenzen, medische hulp buitenland, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen. Intensief gebruiker van specialistische zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Kijk van tevoren of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: van je werkgever, een gemeente (Bodegraven-Reeuwijk) of via een vereniging. Jouw “win” is een goedkoper tarief (denk aan 5 tot 10 procent korting). Doorgaans betaal je juist meer voor de polis. Alle collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je wensenlijstje voor de zorg. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Bodegraven?
Snel profiteren van ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? In deze situatie is er een verzekeringskantoor in Bodegraven of in een omliggende plaats. Echter, het kan nog sneller en simpeler d.m.v. internet. Hier vind jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €585).
 3. Wil je een restitutie- of naturapakket (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €250).
 6. Selecteer fysiotherapie behandelingen (kies bijv. achttien stuks per jaar).
 7. Bepaal de uitkering aangaande lenzen en brillen.
 8. Bepaal wat je wil t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (dat kan zijn Promovendum ziektekosten) en het overstappen online is zo geregeld.

Wat wordt er allemaal vergoed in Bodegraven?

De basispolis vergoedt een groot deel van de zorgkosten in Bodegraven. Zo staat de verzekeraar garant voor zaken als Ziekenvervoer, Huisarts, Bloedonderzoek, Medicijnen en tevens Revalidatiezorg, Gehandicaptenzorg, Verloskundige zorg, Ergotherapie. Inventariseer de algemene voorwaarden van jouw huidige modules en ontdek welk deel de verzekeraar dekt, en onder welke condities dit geldt. Hierna tref jij enige gangbare zorginstellingen in de provincie Zuid-Holland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt bij de meeste soorten klachten. De dokter helpt waar mogelijk, doet een basisonderzoek, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Het bezoek aan de huisarts in Bodegraven is standaard gedekt in je basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een verblijft in ziekenhuizen? De basisverzekering vergoedt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Tip: inventariseer of je assuradeur wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Zuid-Holland. Wordt dat een lastig verhaal? Het kan voorkomen dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Bodegraven. Hoe zit het met de dekking? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald via de basispolis. Uitzonderingen zijn: jongeren tot 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Selecteer dan een aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Bodegraven? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet teruggeboekt uit de basispolis. Dit is echter anders bij een medische noodzaak of hulpmiddelen als speciale lenzen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van een paar tientjes per jaar tot €300 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? Het basispakket betaalt maximaal 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Je audicien in Bodegraven zal wel een contract moeten hebben met jouw assuradeur. Ook vind je velerlei zorginstellingen in de buurt van Bodegraven-Reeuwijk. Denk aan: diëtetiek, kraamzorg, logopedie, ergotherapie en ook apotheek, psychologische zorg, audicien, haptonomie, stoppen met roken. De financiële compensaties wisselen nogal bij DSW en UMC Zorgverzekering. Controleer de afspraken van de verzekering om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of ga meteen naar Vergoedingen Hulpmiddelen bij bevalling.

Verzekeringskantoor in Bodegraven

Wil je het liefsteen persoonlijke afspraak m.b.t. de zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Bodegraven. Ook bekend als een assurantieadviseur. De deskundige adviseert jou op het gebied van verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De specialist bekijkt de stand van zaken, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies levert soms wel meer dan €250 op. Dit kan bij de expert op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Bodegraven