Loading...

Zorgverzekering Boazum Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Vanaf halverwege november kan je overstappen van zorgverzekering in Boazum. Bijvoorbeeld naar OHRA, VGZ, Achmea, FBTO, Menzis. Ook in 2022 verandert er weer het een en ander. Het is niet onverstandig om jouw lopende verzekering eens kritisch te bekijken. Past de actuele dekking nog met jouw situatie? Via een handige zorgvergelijker kan iedereen gelijk, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan selecteer jij de beste dekking voor de laagste prijs! Beslis over eigen risico, kies voor natura of restitutie, en selecteer eventueel aanvullende zekerheden als oedeemtherapie + acnetherapie. Overstappen van polis is razendsnel geregeld.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Handige overstapservice
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het achterhalen van een goede zorgverzekering is soms lastig. Termen als Mantelzorg en Internet zorgverzekering zullen je aandacht nodig hebben. Er zijn talloos veel assuranten, van Bewuzt of National Academic tot aan DSW en Zekur. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een geschikte aanbieder? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Dankzij onze zorgvergelijker detecteer je gelijk en makkelijk een voordelige verzekering die in lijn is met jouw individuele wensen. Meer info? Op onze website bekijk jij nuttige gegevens over de aanvullende verzekering, basisverzekering, collectieve zorgverzekering, eigen risico, naturapolis. Lees ook alles over Beinsdorp zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in juli 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Boazum? De kosten van de basisverzekeringen verschillen enorm, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Om die reden kan je al gauw een paar euro besparen. Wat de voordeligste verzekering is kan per aanvraag verschillend zijn. Het maandelijkse bedrag kent z’n oorsprong in het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. Via ons vergelijk script – met handige zoekfuncties – tref jij binnen enkele minuten welke assuradeur voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2021 tot maximaal eind januari 2022. Wil je extra besparen op de verzekeringen? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €685). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van partijen als Nationale Nederlanden, HEMA, Promovendum, Besured is doorgaans een naturapolis (budgetpolis). Er is dan vaak sprake van minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-boazum


Betrouwbare zorgpolis in Boazum?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2022moet je met veel zaken rekening houden. Je kunt terecht bij allerlei maatschappijen met verschillende polissen. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis moet ik kiezen? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – bijv. overstappen en zorgpolis Zwartewaal afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2022 die vrijwel alle zorg dekt. Bijvoorbeeld die van Bewuzt, United Consumers, Univé, Interpolis. Verderop vind je enkele factoren waar je zeker op moet letten. Met behulp van deze tips kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering zijn er 2 opties: een naturapolis en een restitutiepolis. De inhoud van deze basispakketten is bij iedereen gelijk. Wel variëren de zorgadressen waar je 100% vergoed krijgt. Aan de hand van een restitutiepolis ben je welkom bij alle zorgverleners en ziekenhuizen voor bijvoorbeeld Cryptorchisme of Ischemie, echter ook Persoonlijkheidsstoornis en Waanstoornis. Bekend als vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturaverzekering kan je naar enkel de deelnemende ziekenhuizen/zorginstellingen. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een verplicht onderdeel wat je uit eigen portomonee betaalt als je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2022 ligt dit op €385. Je kunt gaan voor een vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €400 (niet meer dan €500). Het pluspunt is lagere maandlasten. Over gezondheid niet te klagen, en beschik je over voldoende spaargeld? Denk er eens rustig over na. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Naast de basispolis zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Veel gekozen: een extra dekking voor brillen en lenzen, tandarts, medische hulp buitenland, fysiotherapie. Maak je veel gebruik van extra aanvullende zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Zoek zeker goed uit of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via jouw zaak, jouw gemeente (Littenseradiel) of wellicht een onderwijsinstelling. Je hebt recht op een voordelige premie (denk aan 5 tot 10 procent korting). In de praktijk hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Veel collectieve pakketten matchen niet standaard met jouw individuele wensen. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Boazum?
Direct aftrappen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? In dit geval maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Boazum of in een omliggende plaats. Goed om te weten: dit gaat nog een stuk vlotter en gemakkelijker op internet. Op deze pagina vind je een bruikbaar stappenplan.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2022.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €685).
 3. Kies voor natura- of restitutie verzekering (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 50% vergoed tot €250).
 6. Selecteer de dekking voor fysiotherapie (o.a. 36 per jaar).
 7. Bepaal de uitbetalingen aangaande lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (bijv. PNOZorg ziektekosten) en regel je overstap via internet.

Wordt alle zorg vergoed in Boazum?

Jouw basisverzekering vergoedt veel voorkomende zorgkosten in Boazum. Zo hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor o.a. Medisch specialist, Huisarts, Bloedonderzoek, Medicijnen maar ook Revalidatiezorg, Verloskundige zorg, Dieetadvies, Ergotherapie. Lees de kleine letters van jouw huidige verzekering en ontdek welk deel de verzekeraar dekt, en of je ook eigen risico moet betalen. Op deze pagina bekijk je een aantal gebruikelijke zorgverleners in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts bij de meeste soorten klachten. De dokter helpt waar mogelijk, stelt een diagnose, en verwijst je eventueel door. Jouw bezoek aan de huisarts in Boazum is standaard gedekt in je basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een ziekenhuisopname? Jouw basiszorgverzekering vergoedt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Goed om te weten: inventariseer of je assuradeur een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Friesland. Behoort dat niet tot de opties? Het komt regelmatig voor dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Boazum. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed via de basispolis. Dit wordt enkel vergoed voor jongeren tot 18 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Selecteer dan de aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Boazum? Contactlenzen en brillen worden niet betaald uit het basispakket. Dit is echter anders bij een medisch belang of uitzonderlijke hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €45 per jaar tot €500 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? Het basispakket betaalt maximaal 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. De audicien in Boazum zal wel een contract moeten hebben met je verzekeraar. Buiten dit onderscheiden we nog een aantal soorten zorg in de streek Littenseradiel. Bijvoorbeeld: podotherapie, ergotherapie, kraamzorg, diëtetiek maar ook plastische chirurgie, stoppen met roken, haptonomie, audicien, psychologische zorg. De dekkingen kunnen sterk afwijken bij FBTO of ONVZ. Raadpleeg de voorwaarden van jouw polis voor de actuele vergoedingen. Of navigeer rechtstreeks naar Vergoedingen Hulphond.

Verzekeringskantoor in Boazum

Prefereer jij een “echt” gesprek ten aanzien van jouw zorgpolis? Je kan afspraken met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Boazum. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. Hij of zij adviseert jou t.a.v. verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De adviseur bespreekt jouw omstandigheden, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Je kunt afspreken op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Kennis van zaken.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Boazum