Loading...

Zorgverzekering Blokzijl Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument moet een zorgverzekering hebben. Vanaf half november tot eind december kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Blokzijl. Denk bijvoorbeeld aan VGZ, Achmea, OHRA, CZ, FBTO. Ook in 2023 verandert er voor jou het een en ander. Het is dus slim om de verzekering van dit jaar nog eens door te lezen. Klopt de afgesloten polis nog met jouw situatie? Geholpen door een innovatieve zorgvergelijker kan jij nu, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier zoek jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Beslis over eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies optioneel voor aanvullende modules zoals vergoeding bril en contactlenzen / tandarts. Overstappen van verzekeraar is echt zo afgewerkt.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Overstappen zonder gedoe
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2023

Overstappen naar een passende zorgverzekering is tamelijk niet eenvoudig. Zaken als Zorgplicht of Overstappen vliegen je om de oren. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van Bewuzt of PMA tot bijv. De Goudse en ZieZo. Hoe stap ik over naar een aantrekkelijke verzekering? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Via een zorgvergelijker vind je gelijk en eenvoudig een goedkope verzekering die in lijn is met de individuele wensen. Kom je er niet uit? Op zorgverzekeringcentrum.nl lees jij nuttige details m.b.t. de basisverzekering, collectieve zorgverzekering, eigen risico, aanvullende verzekering, restitutiepolis. Je kunt hier ook terecht voor Beilen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Blokzijl? De kosten van de basisverzekeringen variëren nogal, terwijl de dekking gelijk is. Zo kan de polis al snel wat goedkoper. Wat de voordeligste verzekering is kan per persoon verschillen. De hoogte van de premie hangt o.a. af van eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. Met de zorgvergelijker – en de speciale filters – spot jij supersnel welke polis de laagste premie vraagt. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot januari 2023. Extra veel voordeel op jouw zorgpolis? Verhoog je eigen risico (bijv. €685). Goed om te weten: zo’n goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Nationale Nederlanden, Anderzorg, HEMA, Besured betreft vaak een budgetpolis of naturapolis. Er is dan vaak sprake van beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-blokzijl


De beste zorgpolis in Blokzijl?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet jij een aantal stappen volgen. Je kunt terecht bij allerlei assuradeurs met verschillende polissen. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – denk aan overstappen en zorgpolis Zwartemeer afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Wellicht een verzekering van Zilveren kruis, Bewuzt, Interpolis, Univé. Op deze pagina ontdek je nuttige factoren die jou verder op weg helpen. Met deze informatie kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering kan je kiezen uit een restitutie- of natura verzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket verschilt eigenlijk niet. Wel verschillen de zorgadressen waar je het volledige bedrag krijgt. Met een restitutieverzekering ben je welkom bij alle zorgverleners en ziekenhuizen voor bijvoorbeeld Craniosynostose of Griep, echter ook Microscopische polyangiitis en Veteranenziekte. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering kun je terecht bij alleen de aangesloten zorgverleners. Een restitutiepolis is duurder.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf bijdraagt op het moment dat je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 is het ER €385. Optioneel is een vrijwillig hoger eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €100 (de max is €500). Je profiteert van een goedkope polis. Ben je gezond, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan kun je het overwegen. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Afgezien van de basispolis kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Veel gekozen: een extra dekking voor tandarts, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen, medische hulp buitenland. Ben jij overgeleverd aan unieke zorgbehandelingen? Dan loont een aanvullende dekking. Laat je dan altijd voorlichten of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: van je werkgever, gemeente (Steenwijkerland) of soms een onderwijsinstelling. Jouw “win” is een voordelige premie (denk aan 5 tot 10 procent korting). In de praktijk is het niet altijd goedkoper. Deze collectieve pakketten matchen niet standaard met jouw specifieke zorgvragen. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Blokzijl?
Direct aanvangen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Daarvoor bezoek je een verzekeringskantoor in Blokzijl of in een omliggende plaats. Goed om te weten: dit gaat nog een stuk vlotter en simpeler via internet. Op deze pagina bekijk je de stappen die je doorloopt.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €385).
 3. Kies voor natura- of restitutie pakket (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (75% vergoed tot € 750).
 6. Selecteer het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (kies bijv. 12 keer p/jaar).
 7. Selecteer de uitkering m.b.t. brillen en lenzen.
 8. En hoe zit het met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (dat kan zijn PMA ziektekosten) en de overstap is online snel rond.

Wordt alle zorg vergoed in Blokzijl?

Jouw basispakket staat garant voor een groot deel van de zorgkosten in Blokzijl. Daarmee worden kosten gedekt van bijvoorbeeld Ziekenvervoer, Huisarts, Medisch specialist, Medicijnen. Echter ook Dieetadvies, Logopedie, Wijkverpleging, Geestelijke gezondheidszorg. Check de kleine letters van jouw huidige verzekeraar en controleer wat de verzekeraar betaalt, en onder welke condities dit geldt. Op deze pagina spot je enige gangbare zorgaanbieders in de provincie Overijssel.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts bij de meeste soorten klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, stelt een diagnose, en verwijst je eventueel door. Gebruik van jouw huisarts in Blokzijl is standaard gedekt in je basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dit geldt echter wel bij bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Is er sprake van een verblijft in ziekenhuizen? De basispolis staat hiervoor garant. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Goed om te weten: check even of je verzekering een contract heeft met ziekenhuizen in Overijssel. Is er geen contract? Je kunt in de situatie terecht komen dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Blokzijl. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed via de basisverzekering. Dit wordt enkel vergoed voor jeugd tot de 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Kies dan voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Blokzijl? Jouw bril en/of lenzen worden niet teruggeboekt uit de basispolis. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische indicatie of uitzonderlijke hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €30 per jaar tot €200 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basispolis betaalt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. Je audicien in Blokzijl moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met de verzekeringsmaatschappij. Tevens zijn er velerlei soorten zorg in de regio Steenwijkerland. Denk aan: ergotherapie, diëtetiek, kraamzorg, logopedie en apotheek, plastische chirurgie, psychologische zorg, haptonomie, audicien. De dekkingen kunnen sterk afwijken bij AnderZorg of ZieZo. Raadpleeg de condities van je polis om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of bekijk meteen meer over Vergoedingen Huishoudelijke hulp WMO.

Verzekeringskantoor in Blokzijl

Heb jij het liefst persoonlijk contact ten aanzien van je zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een deskundige verzekeringsmaatschappij in Blokzijl. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. Hij of zij helpt jou op het gebied van verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De deskundige inventariseert je (gezinssituatie en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies scheelt je zo enkele tientjes per maand. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Voor al je vragen.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Blokzijl