Loading...

Zorgverzekering Blijham Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. In november en december kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Blijham. Veel gekozen partijen zijn VGZ, CZ, Menzis, OHRA, FBTO. Ook in 2022 zijn er een aantal wijzigingen. Het is geen gek idee om jouw lopende verzekering goed door te nemen. Past deze geldende zorgverzekering met jouw omstandigheden? Met medewerking van een innovatieve zorgvergelijker kun je nu, gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor zoek je een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Selecteer je eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies aanvullende polissen zoals oefentherapie + homeopathie. Overstappen van aanbieder is binnen mum van tijd gepiept.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Zonder kosten overstappen
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2022

Overstappen naar een zorgverzekering op maat is best niet makkelijk. Aspecten zoals Collectieve zorgverzekering en Diagnose Behandelcombinatie zal je moeten overwegen. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van Zorg en Zekerheid of PMA tot bijvoorbeeld Ik en Zekur. Hoe stap ik over naar een betaalbare verzekeraar? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Geholpen door deze zorgvergelijker tref je vlug en ongecompliceerd een goedkope verzekering die overeenkomt met je zorgbehoefte. Problemen? Hier tref je makkelijke specificaties m.b.t. de naturapolis, collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering, eigen risico, basisverzekering. Bekijk ook meer info over Beesd zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Blijham? De premies van de basisverzekeringen fluctueren nogal, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Zo kun je eenvoudig besparen. Welke verzekering het goedkoopste is verschilt per persoon. De prijs hangt o.a. af van type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Door de polisvergelijker – inclusief handige filters – bekijk jij snel welke assuradeur voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2021 tot en met eind januari 2022. Meer voordeel behalen op je polis? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €485). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Anderzorg, HEMA, Promovendum, Besured is in de regel een budget- of naturapolis. Er is dan vaak sprake van dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-blijham


Betrouwbare zorgpolis in Blijham?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2022komt veel kijken. Je kunt kiezen uit meerdere assuradeurs met op hun beurt weer allerlei producten. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Zwagerbosch afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2022 die de meeste risico’s afdekt. Denk aan een polis van Bewuzt, Zilveren kruis, United Consumers, Univé. Hieronder ontdek je nuttige aspecten die even jouw aandacht nodig hebben. Aan de hand van deze informatie wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutieverzekering en een naturaverzekering. De dekking van deze basispolissen verschilt eigenlijk niet. Wel schommelen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je het volledige bedrag krijgt. Dankzij een restitutieverzekering kies je zelf je zorgverleners en ziekenhuizen voor problemen zoals Congenitale hypothyreoïdie of Hersenbloeding, maar ook Passieve immuniteit en Syndroom van Alagille. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Met een naturaverzekering kan je naar alleen de gecontracteerde zorginstellingen. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. Kies het eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf betaalt zodra je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2022 is dat €385. Een optie is een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €200 (max €500, €885 totaal). Je profiteert van een minder hoge premie. Gebruik je weinig zorg, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Overweeg het gerust. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

In aanvulling op de basisverzekering zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Denk aan een extra module voor fysiotherapie, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen. Maak je veelvuldig gebruik van specialistische zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Laat je dan altijd voorlichten of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via je job, je gemeente (Bellingwedde) of wellicht een onderwijsinstelling. Je krijgt een lagere premie (doorgaans max. 10 procent korting). Doorgaans is het niet altijd goedkoper. Sommige collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op je specifieke zorgwensen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Blijham?
Nu aftrappen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Daarvoor is er een verzekeringskantoor in Blijham of ergens in de buurt. Handig: dit gaat nog een stuk vlotter en nog effectiever op internet. Onderstaand spot jij de stappen die je doorloopt.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2022 te zoeken.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €785).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepolis (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 75% vergoed tot €500).
 6. Bepaal de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (kies bijv. 6 per jaar).
 7. Selecteer de gewenste vergoeding m.b.t. brillen en lenzen.
 8. En wat wil jij ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (bijv. National Academic ziektekosten) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke kosten worden er vergoed in Blijham?

De basispolis vergoedt allerlei zorgkosten in Blijham. Daarmee worden kosten gedekt van onder andere Huisarts, Medisch specialist, Bloedonderzoek, Ziekenvervoer en tevens Geestelijke gezondheidszorg, Dieetadvies, Ergotherapie, Verloskundige zorg. Lees de voorwaarden van je actuele verzekering en ontdek welke kosten je verzekering vergoed, en of je ook eigen risico moet betalen. Op onze website vind je enkele gebruikelijke zorginstellingen in de provincie Groningen.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts wanneer je ergens mee zit. De dokter probeert iets te doen, stelt een diagnose, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Jouw bezoek aan de huisarts in Blijham wordt vergoed uit het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Bij andere kosten wel, zoals bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een opname in een ziekenhuis? Jouw basiszorgverzekering dekt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Advies: trek even na of jouw assuradeur afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Groningen. Behoort dat niet tot de opties? Het komt regelmatig voor dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Blijham. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed vanuit het basispakket. Altijd wel voor: jeugd tot de 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Kies dan voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Blijham? Jouw bril en/of lenzen zal niet worden vergoed binnen de basisverzekering. Dit is echter anders bij een medische ingreep of speciale hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Deze modules verschillen enorm: van €65 per jaar tot €400 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basispolis betaalt maximaal 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Je audicien in Blijham is dan wel genoodzaakt een contract met de partij waar jij verzekerd bent. Tevens zijn er een aantal verschillende types zorg in de gemeente Bellingwedde. Zoals podotherapie, ergotherapie, logopedie, kraamzorg en ook apotheek, plastische chirurgie, haptonomie, stoppen met roken, audicien. De financiële compensaties zijn erg wisselend bij HEMA of UMC Zorgverzekering. Controleer de dekking van je polis om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of ga meteen naar Vergoedingen Hospice.

Verzekeringskantoor in Blijham

Wil je het liefst1 op 1 contact aangaande je zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een verzekeringsmaatschappij in Blijham. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. Deze persoon zoekt alle uit op het gebied van hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De deskundige bespreekt je (gezinssituatie en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Dit kan bij de expert op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Jarenlange ervaring.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Blijham