Loading...

Zorgverzekering Blije Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Ieder jaar mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Blije. Populaire keuzes zijn FBTO, VGZ, Menzis, Achmea, CZ. In 2022 kan er voor jou wat veranderen. Het is slim om de huidige verzekering nog eens door te lezen. Matcht jouw bestaande verzekering bij jouw situatie? Via de scherpe zorgvergelijker kan jij vandaag nog, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier spot jij de beste dekking voor de laagste prijs! Selecteer je eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies aanvullende polissen zoals o.a. preventieve zorg plus huidtherapie. Overstappen van verzekeraar is echt zo afgehandeld.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Gratis overstapservice
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Voor elke situatie een polis

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden en afsluiten van een geschikte zorgverzekering is best complex. Aspecten zoals Risicoselectie en Diagnose Behandelcombinatie zullen je aandacht nodig hebben. Je kunt bijna overal wel terecht, van C4Me of Ohra tot bijvoorbeeld Ik en Zekur. Hoe achterhaal ik een passende polis? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Middels deze zorgvergelijker vind je rap en eenvoudig een betrouwbare verzekering die overeenkomt met de individuele wensen. Kom je er niet uit? Op deze website tref je praktische informatie ten aanzien van collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering, eigen risico, basisverzekering, restitutiepolis. Je kunt hier ook terecht voor Beerzerveld zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Blije? De prijzen van de basisverzekeringen schommelen sterk, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Door een prijsvergelijking kun je al veel besparen. De laagste premie verschilt per persoon. De kostprijs komt tot stand door aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Met de vergelijk module – met uitgebreide functies – check jij supersnel welke verzekeraar voor jou het meest voordelig is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2021 over te stappen tot eind januari 2022. Lagere prijzen regelen op jouw zorgpolis? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €485). Let wel: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als HEMA, Nationale Nederlanden, Anderzorg, Promovendum is doorgaans een budgetpolis (naturapolis). Minpunt hiervan is minder flexibiliteit.

zorgverzekering-blije


Betrouwbare zorgpolis in Blije?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2022 moet je enkele handelingen verrichten. Er zijn talloze aanbieders die weer verschillende verzekeringen bieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Zwaanshoek afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2022 met een complete polis die veel kosten dekt. Dat kan zijn een polis van Univé, Bewuzt, Zilveren kruis, Interpolis. Verderop tref je betekenisvolle factoren die extra belangrijk zijn. Met deze aanwijzingen zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een restitutie- of naturapolis. De inhoud van deze basispakketten is bij iedereen gelijk. Wel schommelen ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je terecht kunt. Dankzij een restitutiepolis kun je naar alle zorgverleners voor aandoeningen als Battered child-syndroom of Frozen shoulder, en tevens voor bijv. Poliep en Roodvonk. Dit heet vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering kun je terecht bij circa 90% van de ziekenhuizen/zorginstellingen. Een restitutiepolis is duurder.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf bijdraagt zodra je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2022 bedraagt dit €385. Een optie is een vrijwillig hoger eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €100 (max €500). Het voordeel is lagere maandlasten. Over gezondheid niet te klagen, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan kun je het overwegen. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Behalve de basispolis zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Voorbeelden zijn een extra verzekering voor medische hulp buitenland, tandarts, brillen en lenzen, fysiotherapie. Gebruik je ook veelvoudig unieke zorgbehandelingen? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Neem dan goed door of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via het bedrijf, je gemeente (Ferwerderadiel) of soms een hogeschool / universiteit. Het voordeel is een mooie korting op de polis (doorgaans max. 10 procent korting). Doorgaans is het helemaal niet gunstig. Deze collectieve pakketten rijmen niet automatisch met jouw individuele wensen. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Blije?
Snel starten met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? In dit geval bezoek je een verzekeringskantoor in Blije of in een omliggende plaats. Echter, je doet dit veel rapper en simpeler via internet. Hierna bekijk je de te nemen stappen.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2022 te zoeken.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €785).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepolis (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (75% vergoed tot € 750).
 6. Geef je wens door voor het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (kies bijv. 18 keer p/jaar).
 7. Beslis over de uitbetalingen voor brillen en lenzen.
 8. Geef je wensen door ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (een optie is Menzis ziektekosten) en het overstappen online is zo geregeld.

Wordt alle zorg vergoed in Blije?

Jouw basispolis vergoedt de meeste zorgkosten in Blije. Zodoende staat de verzekeraar garant voor zaken als Bloedonderzoek, Ziekenhuis, Medicijnen, Ziekenvervoer en tevens Dieetadvies, Gehandicaptenzorg, Geestelijke gezondheidszorg, Revalidatiezorg. Inventariseer de kleine letters van jouw actuele polis en bekijk wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en welk eigen risico er geldt. Scroll verder, daar bekijk jij enkele algemene zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts voor de meest gangbare klachten. De dokter probeert iets te doen, bepaalt wat er aan de hand is, en neemt contact op met een ziekenhuis. Gebruik van jouw huisarts in Blije wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Dit speelt wel in het geval van een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een intensieve ziekenhuisopname? De basispolis vergoedt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Goed om te weten: inspecteer of de verzekering een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Friesland. Behoort dat niet tot de opties? Het is mogelijk dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Blije. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt vanuit het basispakket. Uitzondering op de regel: kinderen t/m 17 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Kies in dat geval een aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Blije? Jouw bril en/of lenzen worden niet gedekt uit het basispakket. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische noodzaak of uitzonderlijke hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €60 per jaar tot €100 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basispolis betaalt maximaal 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. Een audicien in Blije zal wel een contract moeten hebben met je verzekering. Tevens zijn er vele soorten zorg in de gemeente Ferwerderadiel. Neem nou diëtetiek, podotherapie, logopedie, kraamzorg en ook plastische chirurgie, apotheek, psychologische zorg, audicien, stoppen met roken. De dekkingen wisselen nogal bij Ik of National Academic. Bekijk de kleine lettertjes van jouw verzekeraar om te zien waar je recht op hebt. Of lees direct alles over Vergoedingen Hormonen bij vruchtbaarheidsbehandelingen.

Verzekeringskantoor in Blije

Wil je het liefsteen “echt” gesprek inzake de zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een ervaren verzekeringsmaatschappij in Blije. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige helpt jou op het gebied van pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De begeleider kijkt naar de stand van zaken, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject scheelt je zo enkele tientjes per maand. Je kunt afspreken op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • De zorgexpert.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Blije