Loading...

Zorgverzekering Blesdijke Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar moet een zorgverzekering hebben. In november en december kan je overstappen van zorgverzekering in Blesdijke. Populaire keuzes zijn Menzis, VGZ, Achmea, OHRA, CZ. In 2022 zijn er een aantal wijzigingen. Het is geen gek idee om jouw huidige polis nog eens door te lezen. Klopt de afgesloten polis nog met jouw situatie? Met behulp van deze slimme zorgvergelijker kan men vlug en probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Dan selecteer je een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Selecteer je eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies eventueel nog voor aanvullende verzekeringen zoals bijvoorbeeld dieetadvies en osteopathie. Overstappen van aanbieder is echt zo geregeld.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden van een zorgverzekering op maat is vaak ingewikkeld. Zaken als Zorgtoeslag of Inkomensafhankelijke premie komen veelvuldig voorbij. Je kunt bijna overal wel terecht, van De Amersfoortse of Menzis tot aan Delta Lloyd en VGZ. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een gewoon goede polis? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Middels deze zorgvergelijker vind je gelijk en gemakkelijk een geschikte verzekering die matcht met jouw behoeften. Hulp nodig? Op zorgverzekeringcentrum.nl bekijk je makkelijke gegevens ten aanzien van restitutiepolis, basisverzekering, collectieve zorgverzekering, naturapolis, aanvullende verzekering. Je kunt hier ook terecht voor Beers NB zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in juli 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Blesdijke? De premies van de basisverzekeringen variëren sterk, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Zo kun je eenvoudig besparen. Welke verzekering het goedkoopste is verschilt per persoon. Het tarief komt tot stand door soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. D.m.v. de zorgvergelijker – en de speciale filters – check je snel welke partij voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Overstappen kan van 12 november 2021tot en met eind januari 2022. Extra veel voordeel op de verzekeringen? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €485). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als Promovendum, Besured, Nationale Nederlanden, Anderzorg is vaak een budgetpolis (naturapolis). Het nadeel is dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-blesdijke


Meest gekozen zorgpolis in Blesdijke?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2022 zijn er veel aspecten belangrijk. We onderscheiden veel verschillende verzekeraars die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – wellicht overstappen en zorgpolis Zutphen afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2022 met de meeste dekking. Het kan gaan om een polis van Univé, Zilveren kruis, Interpolis, Bewuzt. Op deze pagina bekijk je belangrijke onderdelen die van belang zijn. Via deze informatie wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Betreft de basisverzekering maak je de keuze voor een natura- of restitutie verzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is overal hetzelfde. Wel variëren zaken als ziekenhuizen waar je 100% vergoed krijgt. Met een restitutieverzekering mag je kiezen voor iedere ziekenhuizen/zorginstellingen voor onder andere Baarmoederhalskanker of Ischias, maar ook Oligohydramnion en Syndroom van Laurence-Moon-Bardet-Biedl. Dit heet vrije zorgkeuze. Dankzij een naturapolis kun je terecht bij alleen de gecontracteerde zorgaanbieders. Een naturapolis is goedkoper.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf betaalt als je zorg uit de basisverzekering gebruikt. In 2022 is dit €385. Optioneel is een vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €500 (max €500, €885 totaal). Je profiteert van een lagere premie. Over gezondheid niet te klagen, en kan je een hoog risico veroorloven? Overweeg het gerust. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

In aanvulling op de basispolis bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Opties: een extra verzekering voor tandarts, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland. Gebruik je ook veelvoudig specialistische zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Kijk van tevoren of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via je job, een gemeente (Weststellingwerf) of wellicht een onderwijsinstelling. Je krijgt een goedkoper tarief (doorgaans max. 10 procent korting). Vaak hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Deze collectieve pakketten rijmen niet automatisch met jouw individuele wensen. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Blesdijke?
Gelijk beginnen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? In deze situatie bezoek je een verzekeringskantoor in Blesdijke of ergens in de buurt. Tip: je doet dit veel rapper en nog effectiever op internet. Hieronder check jij de stappen die je doorloopt.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2022.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €785).
 3. Kies voor natura- of restitutie verzekering (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 50% vergoed tot €500).
 6. Kies de module behandelingen voor fysiotherapie (onder andere 9 per jaar).
 7. Beslis over de uitkering betreft brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (een optie is Interpolis ziektekosten) en het overstappen online is zo geregeld.

Wordt alle zorg vergoed in Blesdijke?

Jouw basispolis betaalt veel zorgkosten in Blesdijke. Hiermee staat de verzekeraar garant voor onder andere Ziekenvervoer, Medisch specialist, Ziekenhuis, Bloedonderzoek. Maar denk ook aan Wijkverpleging, Logopedie, Dieetadvies, Revalidatiezorg. Lees de condities van je actuele polis om te zien welk deel de verzekeraar dekt, en onder welke condities dit geldt. Hierna tref jij een aantal erkende zorginstellingen in de provincie Friesland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts bij de meeste soorten klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, stelt vast wat er loos is, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Gebruik van jouw huisarts in Blesdijke wordt betaald vanuit de basispakketten. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Te maken met een opname in een ziekenhuis? Het basispakket zal hiervoor zorgen. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Noemenswaardig: trek even na of jouw verzekering wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Friesland. Is er geen contract? Het is mogelijk dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Blesdijke. Wat betaalt mijn verzekeraar? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt vanuit het basispakket. Dit wordt enkel vergoed voor jongeren tot 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Kies dan voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Blesdijke? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet teruggeboekt uit het basispakket. Uitzonderingen zijn een medische indicatie of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €45 per jaar tot €400 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? Het basispakket dekt 75% van de kosten voor een hoortoestel. Een audicien in Blesdijke is dan wel genoodzaakt een contract met je verzekering. Ook vind je velerlei zorginstellingen in de buurt van Weststellingwerf. Bijvoorbeeld: diëtetiek, ergotherapie, kraamzorg, logopedie of ook haptonomie, stoppen met roken, audicien, psychologische zorg, apotheek. De vergoedingen lopen sterk uiteen bij C4Me en Univé. Check de afspraken van jouw polis voor de actuele vergoedingen. Of ga meteen naar Vergoedingen Hoornvliestransplantatie.

Verzekeringskantoor in Blesdijke

Heb jij het liefst face to face contact m.b.t. jouw zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Blesdijke. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De deskundige zoekt alle uit t.a.v. verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De specialist kijkt naar jouw persoonlijke situatie, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Je kunt afspreken op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Jarenlange ervaring.
 • Voor al je vragen.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Blesdijke