Loading...

Zorgverzekering Bleiswijk Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Vanaf halverwege november kan je overstappen van zorgverzekering in Bleiswijk. Veel gekozen partijen zijn CZ, VGZ, Achmea, OHRA, FBTO. Ook in 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het is slim om het huidige contract goed door te nemen. Matcht deze actuele polis nog met jouw situatie? Met medewerking van een nuttige zorgvergelijker kan men vandaag nog, moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor vind jij een polis die past bij jouw wensen en budget. Kies de hoogte van het eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies aanvullende polissen zoals bijvoorbeeld orthodontie + mantelzorg. Het overstappen is echt zo afgewerkt.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het afsluiten van een zorgverzekering die bij jou past is redelijk complex. Feiten zoals College voor Zorgverzekeringen + CAK komen veelvuldig voorbij. Je kunt bijna overal wel terecht, van AnderZorg of ONVZ tot bijvoorbeeld De Goudse en ZieZo. Hoe stap ik over naar een passende aanbieder? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Middels de zorgvergelijker detecteer je vlug en gemakkelijk een geschikte verzekering die aansluit op je zorgbehoefte. Kom je er niet uit? Hier lees je makkelijke info m.b.t. de basisverzekering, eigen risico, restitutiepolis, aanvullende verzekering, naturapolis. Zie ook meer over Beemte Broekland zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Bleiswijk? De prijzen van de basisverzekeringen variëren doorgaans, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Hierdoor zijn grote besparingen mogelijk. Wat de scherpste premie is, verschilt per persoon. De prijs wordt bepaald door vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Aan de hand van de vergelijk module – met handige zoekfuncties – spot jij direct welke aanbieder voor jou het meest voordelig is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot uiterlijk 31 januari 2023. Meer voordeel behalen op de verzekeringen? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €685). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Promovendum, Besured, Nationale Nederlanden, Anderzorg is vaak een natura- of budgetpolis. Er is dan vaak sprake van beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-bleiswijk


De beste zorgpolis in Bleiswijk?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je met veel zaken rekening houden. Je kunt kiezen uit meerdere aanbieders met verschillende polissen. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – wellicht overstappen en zorgpolis Zurich afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Bijvoorbeeld die van Bewuzt, Interpolis, United Consumers, Zilveren kruis. Hierna lees je meer over veel besproken onderdelen die van belang zijn. Via deze informatie kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering maak je de keuze voor een restitutiepolis en een naturapolis. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is bij iedereen identiek. Wel wisselen de zorgverleners waar je complete dekking hebt. D.m.v. een restitutieverzekering kies je zelf je zorgaanbieders voor problemen zoals Brughoektumor of Glucosurie, echter ook Passieve immuniteit en Ruminatiestoornis. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Via een naturapolis kun je terecht bij een stuk minder ziekenhuizen/zorginstellingen. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel wat je zelf moet betalen op het moment dat je jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 bedraagt dit €385. Je kunt gaan voor een vrijwillig hoger eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €300 (de max is €500). Jouw “win” is een betaalbare premie. Over gezondheid niet te klagen, en heb je voldoende geld liggen? Neem het eens in overweging. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Afgezien van het basispakket kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Denk aan een extra aanvulling voor medische hulp buitenland, fysiotherapie, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen. Gebruik je ook veelvoudig unieke zorgbehandelingen? Aanvullende dekking is dan een must. Zoek zeker goed uit of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via het bedrijf, jouw gemeente (Lansingerland) of mogelijk een school. Je ontvangt een goedkoper tarief (max 10% op de basisverzekering). In de regel is het niet altijd goedkoper. Sommige collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je specifieke zorgwensen. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Bleiswijk?
Vandaag aanvangen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Dan bezoek je een verzekeringskantoor in Bleiswijk of in deze buurt. Tip: geen tijd? Dan kan dit ook nu en duidelijker d.m.v. internet. Onderstaand check je de te nemen stappen.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €885).
 3. Selecteer een natura- of restitutieverzekering (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 75% vergoed tot €500).
 6. Bepaal de dekking voor fysiotherapie (bijvoorbeeld zes stuks per jaar).
 7. Kies de dekking voor brillen en lenzen.
 8. En hoe zit het met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (een optie is HEMA ziektekosten) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Wat wordt er allemaal vergoed in Bleiswijk?

Jouw basispakket compenseert de meeste zorgkosten in Bleiswijk. Hiermee ben je standaard verzekerd voor bijv. Huisarts, Bloedonderzoek, Ziekenvervoer, Medicijnen. Echter ook Logopedie, Ergotherapie, Geestelijke gezondheidszorg, Revalidatiezorg. Check de voorwaarden van jouw huidige verzekeraar en controleer wat precies vergoed wordt, en onder welke voorwaarden. Op deze pagina vind jij een aantal gebruikelijke zorgverleners in de provincie Zuid-Holland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt wanneer je ergens mee zit. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, stelt een diagnose, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Een consult bij de huisarts in Bleiswijk wordt gedekt uit het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Dit geldt echter wel bij urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een ziekenhuisopname? Jouw basiszorgverzekering vergoedt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Handig: inspecteer of de assuradeur afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Zuid-Holland. Behoort dat niet tot de opties? Het is mogelijk dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Bleiswijk. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed uit de basisverzekering. Altijd wel voor: kinderen t/m 17 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Selecteer dan speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Bleiswijk? De kosten voor brillen en lenzen zal niet worden vergoed binnen de basispolis. Uitzonderingen zijn een medische indicatie of of optische hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €50 per jaar tot €200 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basisverzekering dekt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. De audicien in Bleiswijk is dan wel genoodzaakt een contract met je verzekering. Ook vind je allerlei zorginstellingen in en rondom Lansingerland. Onder andere: podotherapie, diëtetiek, logopedie, ergotherapie en ook apotheek, plastische chirurgie, haptonomie, stoppen met roken, psychologische zorg. De financiële compensaties lopen sterk uiteen bij FBTO en ZieZo. Bekijk de dekking van jouw verzekeraar om te checken hoeveel je krijgt. Of navigeer rechtstreeks naar Vergoedingen Hoog of laag bed.

Verzekeringskantoor in Bleiswijk

Houd jij van een “echt” gesprek omtrent de zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Bleiswijk. Ook bekend als een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige helpt jou m.b.t. hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De deskundige bespreekt je (gezinssituatie en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan wel €200 per jaar opleveren. Het kan op het verzekeringskantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Kennis van zaken.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Bleiswijk