Loading...

Zorgverzekering Blauwhuis Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Vanaf november mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Blauwhuis. Populaire keuzes zijn Achmea, VGZ, FBTO, CZ, Menzis. Ook in 2022 zijn de polissen weer veranderd. Het is niet zo gek om de verzekering van dit jaar goed te bekijken. Past jouw actuele dekking bij jouw situatie? Geholpen door deze praktische zorgvergelijker kan iedereen direct, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende spot jij een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Kies het eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies aanvullende verzekeringen zoals bijvoorbeeld oedeemtherapie + oedeemtherapie. De overstap is binnen mum van tijd gepiept.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Een verzekering voor iedereen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het achterhalen van een goede zorgverzekering is tamelijk lastig. Begrippen als Eigen risico en Medicijnbeleid zijn voor velen onmisbaar. En er zijn tientallen polissen, van Avéro Achmea of OZF tot aan De Friesland en United Consumers. Hoe stap ik over naar een professionele aanbieder? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Aan de hand van de zorgvergelijker detecteer je direct en eenvoudig een betrouwbare verzekering die in lijn is met je wensen. Hulp nodig? Op zorgverzekeringcentrum.nl lees jij makkelijke specificaties m.b.t. de basisverzekering, naturapolis, aanvullende verzekering, eigen risico, collectieve zorgverzekering. Zie ook meer over Beekbergen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Blauwhuis? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen schommelen nogal, terwijl je overal basisdekking hebt. Zo kun je al veel besparen. De goedkoopste polis kan per aanvraag verschillend zijn. Het tarief kent z’n oorsprong in hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. Via ons vergelijk script – met handige zoekfuncties – spot jij supersnel welke organisatie voor jou het meest voordelig is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2021 tot maximaal eind januari 2022. Nog meer besparen op jouw zorgpolis? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €785). Herinnering: zo’n goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld HEMA, Nationale Nederlanden, Anderzorg, Promovendum is meestal wel een budgetpolis (naturapolis). Minpunt hiervan is je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-blauwhuis


Veel gekozen zorgpolis in Blauwhuis?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2022 zijn er veel aspecten belangrijk. Er zijn talloze aanbieders die elk weer allerlei polissen aanbieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – bijv. overstappen en zorgpolis Zundert afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2022 met de meeste dekking. Het kan gaan om een polis van Univé, Zilveren kruis, United Consumers, Bewuzt. Hieronder tref je cruciale factoren waar je zeker op moet letten. Met deze tips wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering maak je de keuze voor een naturapolis en een restitutiepolis. De inhoud van deze basispakketten verschilt niet per verzekeraar. Wel fluctueren zaken als ziekenhuizen waar je 100% vergoed krijgt. Via een restitutieverzekering mag je kiezen voor iedere zorginstellingen voor onder andere Churg-Strauss-syndroom of ECHO-virus, echter ook Melanoom en Syndroom van Guillain-Barré. Dit is vrije zorgkeuze. Dankzij een naturaverzekering kan je naar circa 90% van de ziekenhuizen/zorginstellingen. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Kies het eigen risico

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf bijdraagt als je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. In 2022 is dat €385. Je kunt gaan voor een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €500 (max €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een goedkope polis. Ben je gezond, en heb je voldoende geld liggen? Dan is het misschien wat voor jou. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende dekking kiezen

In aanvulling op de basisverzekering bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Veel gekozen: een extra dekking voor alternatieve geneeswijzen, tandarts, fysiotherapie, brillen en lenzen. Ben jij overgeleverd aan specialistische zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Zoek zeker goed uit of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via de baas, de gemeente (Súdwest-Fryslân) of juist een school. Het voordeel is een lagere premie (vaak ligt de korting rond de 10%). Vaak ben je helemaal niet goedkoper uit. Sommige collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op jouw individuele wensen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Blauwhuis?
Snel profiteren van ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? In deze situatie bezoek je een verzekeringskantoor in Blauwhuis of in een omliggende plaats. Handig: je doet dit veel rapper en nog effectiever via het internet. Op deze pagina vind jij de te nemen stappen.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2022.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Wil je een restitutie- of naturaverzekering (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 100% vergoed tot €250).
 6. Kies de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (bijvoorbeeld twaalf stuks per jaar).
 7. Selecteer de uitbetalingen m.b.t. lenzen en brillen.
 8. Bepaal wat je wil ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (een optie is De Goudse ziektekosten) en regel je overstap via internet.

Welke kosten worden er vergoed in Blauwhuis?

De basispolis compenseert allerlei zorgkosten in Blauwhuis. Op die manier worden kosten gedekt van bijv. Ziekenvervoer, Medisch specialist, Bloedonderzoek, Medicijnen en Geestelijke gezondheidszorg, Wijkverpleging, Ergotherapie, Revalidatiezorg. Controleer de algemene voorwaarden van jouw actuele polis om te achterhalen wat de verzekeraar betaalt, en onder welke condities dit geldt. Op onze website spot je een paar veel voorkomende zorginstellingen in de provincie Friesland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts bij de meeste soorten klachten. Je dokter heeft veel kennis en stelt een diagnose, en verwijst je eventueel door. Jouw bezoek aan de huisarts in Blauwhuis wordt vergoed uit het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een verblijft in ziekenhuizen? De basispolis dekt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Tip: inventariseer of de verzekering een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Friesland. Is er geen contract? Het komt regelmatig voor dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Blauwhuis. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed vanuit de basisverzekering. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen t/m 17 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Kies in dat geval speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Blauwhuis? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet gedekt uit de basispolis. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische reden of of optische hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Deze modules verschillen enorm: van €75 per jaar tot €200 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? Het basispakket vergoedt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Een audicien in Blauwhuis zal wel een contract moeten hebben met jouw assuradeur. Ook vind je vele zorginstellingen in de gemeente Súdwest-Fryslân. Neem nou ergotherapie, logopedie, kraamzorg, podotherapie en ook apotheek, plastische chirurgie, haptonomie, psychologische zorg, audicien. De tegemoetkomingen lopen sterk uiteen bij DSW en ZorgDirect. Bestudeer de voorwaarden van je verzekeraar om te zien waar je recht op hebt. Of bekijk meteen meer over Vergoedingen Homeopathische geneesmiddelen.

Verzekeringskantoor in Blauwhuis

Geef jij de voorkeur aan een “echt” gesprek aangaande je zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een ervaren verzekeringsmaatschappij in Blauwhuis. Ook bekend als een assurantieadviseur. De specialist begeleidt jou inzake pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De deskundige checkt jouw omstandigheden, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies levert soms wel meer dan €250 op. Het kan op het verzekeringskantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Deskundig advies.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Blauwhuis