Loading...

Zorgverzekering Blaricum Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland moet een zorgverzekering hebben. Vanaf halverwege november kan je switchen van zorgverzekering in Blaricum. Bijvoorbeeld naar Achmea, FBTO, Menzis, CZ, OHRA. In 2022 verandert er voor jou het een en ander. Het is geen gek idee om de huidige verzekering nog eens door te lezen. Matcht de afgesloten verzekering bij jouw situatie? Met medewerking van deze snelle zorgvergelijker mag ook jij rap en eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor zoek je een polis die past bij jouw wensen en budget. Kies de hoogte van het eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies optioneel voor aanvullende polissen zoals bijvoorbeeld homeopathie of homeopathie. Overstappen van aanbieder is binnen 5 minuten gepiept.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Probleemloos overstappen
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2022

Overstappen naar een goede zorgverzekering is redelijk frustrerend. Termen als CVZ of Ketenzorg zal je moeten overwegen. Ze staan allemaal voor je klaar, van Promovendum of PMA tot bijv. FBTO en Univé. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een geschikte polis? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Geholpen door de zorgvergelijker tref je snel en makkelijk een aantrekkelijke verzekering die spoort met jouw zorgbehoefte. Meer info? Op onze website spot jij handige details ten aanzien van naturapolis, eigen risico, collectieve zorgverzekering, restitutiepolis, aanvullende verzekering. Bekijk ook meer info over Beek zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Blaricum? De kosten van de basisverzekeringen verschillen doorgaans, terwijl de dekking gelijk is. Om die reden zijn grote besparingen mogelijk. Welke verzekering het goedkoopste is verschilt per persoon. De hoogte van de premie wordt bepaald door type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Via de polisvergelijker – inclusief handige filters – check je snel welke aanbieder voor jou het meest voordelig is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2021 tot en met eind januari 2022. Extra veel voordeel op je polis? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €685). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van partijen als HEMA, Promovendum, Anderzorg, Besured is doorgaans een naturapolis (budgetpolis). Je hebt te maken met beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-blaricum


Meest gekozen zorgpolis in Blaricum?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2022 komt veel kijken. Je kunt kiezen uit meerdere partijen die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Zuilichem afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2022 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Dat kan zijn een polis van United Consumers, Interpolis, Zilveren kruis, Univé. Hieronder vind je belangrijke variabelen die van belang zijn. Dankzij deze informatie kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Betreft de basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutieverzekering en een naturaverzekering. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is bij iedereen gelijk. Wel variëren de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je heen kunt. Met een restitutiepolis kies je zelf je zorgverleners en ziekenhuizen voor aandoeningen als Complex regionaal pijnsyndroom of Hersenontsteking, echter ook Marasmus en Whiplash. Dit is vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturapolis ben je welkom bij een stuk minder zorgverleners. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Hoogte eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf “meebetaalt” zodra je jouw basisverzekering gebruikt. In 2022 is het ER €385. Een optie is een vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €200 (maximaal €500). De reden hiervoor is een lagere premie. Gebruik je weinig zorg, en heb je voldoende geld liggen? Denk er eens rustig over na. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekking kiezen

Afgezien van de basisverzekering kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Voorbeelden zijn een extra polis voor tandarts, brillen en lenzen, medische hulp buitenland, fysiotherapie. Maak je veel gebruik van meer dan de standaard zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Zoek zeker goed uit of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via de baas, je gemeente (Blaricum) of wellicht een hogeschool / universiteit. Je ontvangt een mooie korting op de polis (korting van 5-10%). Mogelijk liggen de prijzen hoger dan normaal. Sommige collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op je wensenlijstje voor de zorg. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Blaricum?
Nu aftrappen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Daarvoor vraag je advies van een verzekeringskantoor in Blaricum of ergens in de buurt. Handig: het kan nog sneller en gemakkelijker via het internet. Hieronder lees jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2022.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €885).
 3. Selecteer een natura- of restitutieverzekering (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 50% vergoed tot €1000).
 6. Bepaal de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (o.a. 9 keer).
 7. Beslis over de gewenste vergoeding t.a.v. lenzen en brillen.
 8. En hoe zit het met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (dat kan zijn FBTO ziektekosten) en de overstap is online snel rond.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Blaricum?

Het basispakket vergoedt de meeste zorgkosten in Blaricum. Zo worden kosten gedekt van bijvoorbeeld Ziekenhuis, Bloedonderzoek, Huisarts, Medisch specialist en Wijkverpleging, Geestelijke gezondheidszorg, Ergotherapie, Revalidatiezorg. Bekijk de kleine letters van jouw actuele polis om te achterhalen welk deel de verzekeraar dekt, en onder welke condities dit geldt. Scroll verder, daar bekijk jij enkele gangbare zorgverleners in de provincie Noord-Holland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt voor de meest gangbare klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, trekt een conclusie, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Het bezoek aan de huisarts in Blaricum wordt vergoed uit het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een intensieve ziekenhuisopname? De basispolis zal hiervoor zorgen. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Goed om te weten: verifieer of de verzekering een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Noord-Holland. Is dit niet mogelijk? Het is mogelijk dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Blaricum. Wordt dit gedekt? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald vanuit de basispolis. Altijd wel voor: jeugd tot de 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Selecteer dan een aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Blaricum? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet gedekt uit het basispakket. Dit geldt alleen bij een medisch belang of speciale hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €30 per jaar tot €500 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? Het basispakket dekt 75% van de kosten voor een hoortoestel. Een audicien in Blaricum zal wel een contract moeten hebben met de partij waar jij verzekerd bent. Daarnaast zijn er meerdere zorginstanties in en rondom Blaricum. Denk aan: podotherapie, diëtetiek, kraamzorg, ergotherapie en plastische chirurgie, apotheek, haptonomie, audicien, psychologische zorg. De vergoedingen lopen sterk uiteen bij AnderZorg of Promovendum. Bekijk de voorwaarden van de polis voor de actuele vergoedingen. Of ga meteen naar Vergoedingen Heupartrose.

Verzekeringskantoor in Blaricum

Houd jij van 1 op 1 contact aangaande de zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Blaricum. In de volksmond: een assurantieadviseur. Deze persoon adviseert jou omtrent verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De begeleider bespreekt je privé-situatie en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies levert soms wel meer dan €250 op. Je kunt afspreken op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Blaricum