Loading...

Zorgverzekering Blankenham Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. In november en december kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Blankenham. Bijvoorbeeld naar CZ, OHRA, FBTO, Achmea, VGZ. In 2023 verandert er weer het een en ander. Het is geen gek idee om jouw huidige polis goed door te nemen. Past deze huidige dekking met jouw behoeften? Aan de hand van de nuttige zorgvergelijker kan men snel en simpel zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier selecteer je de beste dekking voor de laagste prijs! Kies het eigen risico, ga voor restitutie en natura, en selecteer eventueel aanvullende dekkingen als oedeemtherapie plus vergoeding bril en contactlenzen. Overstappen van aanbieder is razendsnel geregeld.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Handige overstapservice
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Een verzekering voor iedereen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een zorgverzekering op maat is nogal complex. Feiten zoals Nominale premie en CAK komen veelvuldig voorbij. En er zijn tientallen polissen, van ZorgDirect of inTwente tot CZdirect en Salland. Hoe achterhaal ik een geschikte verzekering? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Met behulp van onze zorgvergelijker bekijk je snel en zonder problemen een goedkope verzekering die overeenkomt met jouw zorgwensen. Meer info? Hier vind jij makkelijke specificaties m.b.t. de naturapolis, eigen risico, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering. Lees ook alles over Beegden zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in januari 2023 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Blankenham? De kosten van de basisverzekeringen variëren sterk, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Hierdoor zijn grote besparingen mogelijk. Wat de voordeligste verzekering is is afhankelijk van veel factoren. Het maandelijkse bedrag komt tot stand door soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. Door de zorgvergelijker – met handige zoekfuncties – check je binnen 1 minuut welke verzekering voor jouw scenario het goedkoopste is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot eind januari 2023. Meer voordeel behalen op je polis? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €585). Let wel: zo’n goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Promovendum, Anderzorg, Besured, Nationale Nederlanden is vaak een budgetpolis of naturapolis. Minpunt hiervan is minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-blankenham


Populaire zorgpolis in Blankenham?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 moet jij een aantal stappen volgen. Er zijn talloze verzekeraars die elk weer allerlei polissen aanbieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis moet ik kiezen? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – denk aan overstappen en zorgpolis Zuidzande afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Denk aan een polis van United Consumers, Interpolis, Univé, Bewuzt. Verderop tref je cruciale variabelen die van belang zijn. Met deze tips zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering kan je 2 kanten uit: een natura- of restitutiepolis. De dekking van deze basispolissen verschilt eigenlijk niet. Wel verschillen de zorginstellingen waar je het volledige bedrag krijgt. Dankzij een restitutiepolis kun je naar alle ziekenhuizen/zorginstellingen voor o.a. Afasie of Hemofilie, maar ook Melena en Waardenburg-syndroom. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Via een naturapolis kan je naar alleen de aangesloten ziekenhuizen/zorginstellingen. Een naturapolis is goedkoper.


2. Kies het eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag wat je uit eigen portomonee betaalt als je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2023 ligt dit op €385. Sommigen kiezen een vrijwillig hoger eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €100 (maximaal €500). Het pluspunt is lagere maandlasten. Ben je gezond, en beschik je over voldoende spaargeld? Dan is het misschien wat voor jou. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende dekking kiezen

In aanvulling op de basisverzekering zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Denk aan een extra verzekering voor medische hulp buitenland, tandarts, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen. Intensief gebruiker van specialistische zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Zoek zeker goed uit of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is van je werkgever, jouw gemeente (Steenwijkerland) of wellicht een opleiding. Het voordeel is een voordelige premie (denk aan 5 tot 10 procent korting). Mogelijk liggen de prijzen hoger dan normaal. Sommige collectieve pakketten matchen niet standaard met je specifieke zorgwensen. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Blankenham?
Snel starten met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? In dit geval vraag je advies van een verzekeringskantoor in Blankenham of ergens in de buurt. Let op: je doet dit veel rapper en nog effectiever online. Hierna lees jij de stappen die je doorloopt.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2023.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapakket (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €1000).
 6. Neem een besluit over het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (onder andere 36 keer p/jaar).
 7. Bepaal de uitbetalingen t.a.v. lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (bijvoorbeeld DSW ziektekosten) en stap direct online over.

Welke kosten worden er vergoed in Blankenham?

De basispolis compenseert allerlei zorgkosten in Blankenham. Daarmee staat de verzekeraar garant voor o.a. Huisarts, Bloedonderzoek, Medisch specialist, Medicijnen. Maar denk ook aan Geestelijke gezondheidszorg, Verloskundige zorg, Revalidatiezorg, Ergotherapie. Lees de voorwaarden van je actuele modules en ontdek wat de verzekeraar betaalt, en met welke eigen risico. Op deze pagina lees jij een paar algemene zorginstellingen in de provincie Overijssel.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts voor de meest gangbare klachten. Je dokter heeft veel kennis en stelt vast wat er loos is, en neemt contact op met een ziekenhuis. Gebruik van jouw huisarts in Blankenham is standaard gedekt in je basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een opname in een ziekenhuis? Een basisverzekering vergoedt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Let op: inventariseer of de verzekering een contract heeft met ziekenhuizen in Overijssel. Wordt dat een lastig verhaal? Het komt regelmatig voor dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Blankenham. Wordt dit gedekt? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed vanuit het basispakket. Dit wordt enkel vergoed voor jongeren tot 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Kies in dat geval individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Blankenham? Jouw bril en/of lenzen worden niet gedekt uit de basisverzekering. Uitzonderingen zijn een medische noodzaak of speciale hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Deze modules verschillen enorm: van €40 per jaar tot €300 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? Het basispakket betaalt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Een audicien in Blankenham moet een contract hebben afgesloten met de partij waar jij verzekerd bent. Daarnaast zijn er meerdere verschillende types zorg in en rondom Steenwijkerland. Denk aan: kraamzorg, logopedie, diëtetiek, ergotherapie en plastische chirurgie, stoppen met roken, audicien, psychologische zorg, apotheek. De dekkingen vertonen grote verschillen bij De Amersfoortse en OZF. Bestudeer de kleine lettertjes van je polis om te zien waar je recht op hebt. Of lees direct alles over Vergoedingen Herstellingsoord.

Verzekeringskantoor in Blankenham

Houd jij van een persoonlijke afspraak rondom je zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een verzekeringsmaatschappij in Blankenham. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De specialist adviseert jou op het gebied van pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De begeleider kijkt naar je privé-situatie en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan wel €200 per jaar opleveren. Het kan op het verzekeringskantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Jarenlange ervaring.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Blankenham