Loading...

Zorgverzekering Bladel Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument moet een zorgverzekering hebben. Vanaf 12 november mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Bladel. Bijvoorbeeld naar Menzis, OHRA, Achmea, CZ, VGZ. In 2023 verandert er weer het een en ander. Het loont dus om de huidige verzekering eens kritisch te bekijken. Past deze afgesloten zorgverzekering met jouw wensen. Geholpen door een praktische zorgvergelijker kan iedereen vlug en gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Zo zoek jij een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Beslis over eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies eventueel nog voor aanvullende zekerheden zoals bijvoorbeeld EHBO-advies + anticonceptie. De overstap is binnen 5 minuten afgehandeld.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Zonder kosten overstappen
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een passende zorgverzekering is tamelijk gecompliceerd. Zaken als Basispakket + Gemoedsbezwaarden komen veelvuldig voorbij. Ze staan allemaal voor je klaar, van ZorgDirect of PNOZorg tot o.a. CZdirect en VvAA. Hoe ontdek ik een passende polis? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Via een zorgvergelijker achterhaal je direct en gemakkelijk een voordelige verzekering die past bij alle wensen. Is het lastig? Op onze website tref je bruikbare adviezen ten aanzien van basisverzekering, naturapolis, aanvullende verzekering, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering. Zie ook meer over Bedum zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Bladel? De premies van de basisverzekeringen verschillen regelmatig, terwijl de dekking gelijk is. Daardoor kun je eenvoudig besparen. Welke verzekering het goedkoopste is kan per persoon verschillen. De hoogte van de premie wordt bepaald door soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. Via de polisvergelijker – met uitgebreide functies – bekijk jij direct welke partij in jouw geval het goedkoopste is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot januari 2023. Lagere prijzen regelen op de ziektekosten? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €685). Let op: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Besured, Anderzorg, HEMA, Nationale Nederlanden is vaak een naturapolis (budgetpolis). Een negatief aspects hiervan is: minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-bladel


Veel gekozen zorgpolis in Bladel?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 moet jij een aantal stappen volgen. In Nederland kennen we allerlei verzekeraars met verschillende polissen. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – denk aan overstappen en zorgpolis Zuidwolde afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Dat kan zijn een polis van Zilveren kruis, Univé, Bewuzt, United Consumers. Hierna lees je meer over nuttige variabelen die jou verder op weg helpen. Met behulp van deze info wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Betreft de basisverzekering maak je de keuze voor een restitutie- of natura verzekering. De inhoud van deze basispakketten is bij iedereen gelijk. Wel fluctueren ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je complete dekking hebt. Aan de hand van een restitutieverzekering mag je kiezen voor iedere zorgaanbieders voor aandoeningen als Bloedvatmisvorming of Kaalheid, maar ook Malaria en West-Nijlziekte. Dit heet vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturapolis kan je naar alleen de gecontracteerde zorgverleners en ziekenhuizen. Een restitutiepolis is duurder.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf bijdraagt wanneer je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 is het ER €385. Sommigen kiezen het vrijwillige eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €200 (de max is €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een lagere premie. Ben je gezond, en beschik je over voldoende spaargeld? Dan is het misschien wat voor jou. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Naast de basisverzekering zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Denk aan een extra module voor tandarts, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen, fysiotherapie. Maak je veel gebruik van extra aanvullende zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Laat je dan altijd voorlichten of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via jouw zaak, jouw gemeente (Bladel) of juist een vereniging. Je krijgt een voordelige premie (doorgaans max. 10 procent korting). In de regel is het niet altijd goedkoper. Sommige collectieve pakketten rijmen niet automatisch met jouw individuele wensen. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Bladel?
Snel aanvangen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Daarvoor bezoek je een verzekeringskantoor in Bladel of ergens in de buurt. Let op: het kan nog sneller en duidelijker op internet. Hier tref je een handig stappenplan.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €485).
 3. Wil je een natura- of restitutiepolis (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (100% vergoed tot € 500).
 6. Geef je wens door voor het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (dit kan zijn 9 per jaar).
 7. Neem besluit over de uitkering t.a.v. lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(bijvoorbeeld Ditzo ziektekosten) en stap direct online over.

Wordt alle zorg vergoed in Bladel?

De basisverzekering staat garant voor allerlei zorgkosten in Bladel. Op die manier worden kosten gedekt van zaken als Huisarts, Bloedonderzoek, Ziekenhuis, Medicijnen. Echter ook Gehandicaptenzorg, Logopedie, Ergotherapie, Revalidatiezorg. Check de kleine letters van je huidige modules om te achterhalen wat precies vergoed wordt, en welk eigen risico er geldt. Hieronder vind jij meerdere vaak voorkomende zorgverleners in de provincie Noord-Brabant.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts voor de meest gangbare klachten. De dokter helpt waar mogelijk, doet een basisonderzoek, en kan je verwijzen naar een expert. Het bezoek aan de huisarts in Bladel wordt betaald vanuit de basispakketten. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een verblijft in ziekenhuizen? De basisverzekering vergoedt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Handig: controleer goed of je verzekeraar een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Noord-Brabant. Wordt dat een lastig verhaal? Het is mogelijk dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Bladel. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt vanuit de basisverzekering. Uitzondering op de regel: jeugd tot de 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Kies in dat geval individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Bladel? De kosten voor brillen en lenzen worden niet vergoed vanuit de basispolis. Dit is echter anders bij een medische reden of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €75 per jaar tot €500 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basisverzekering betaalt maximaal 75% van de kosten voor een hoortoestel. De audicien in Bladel moet wel een contract hebben met jouw assuradeur. Buiten dit onderscheiden we nog vele soorten zorg in de regio Bladel. Onder andere: kraamzorg, ergotherapie, diëtetiek, logopedie en ook haptonomie, plastische chirurgie, psychologische zorg, apotheek, audicien. De financiële compensaties kunnen sterk afwijken bij C4Me en ONVZ. Controleer de afspraken van jouw polis om te checken hoeveel je krijgt. Of raadpleeg onze pagina over Vergoedingen Herstel na ongeval.

Verzekeringskantoor in Bladel

Wil je het liefstface to face contact m.b.t. jouw zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een ervaren verzekeringsmaatschappij in Bladel. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. Hij of zij helpt jou inzake hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De deskundige bekijkt jouw persoonlijke situatie, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan wel €200 per jaar opleveren. Dit kan bij de expert op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Deskundig advies.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Bladel