Loading...

Zorgverzekering Bitgum Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander moet een zorgverzekering hebben. Vanaf 12 november mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Bitgum. Populaire keuzes zijn Menzis, OHRA, VGZ, CZ, Achmea. In 2022 is de basisdekking aangepast. Het is dus slim om jouw lopende verzekering eens kritisch te bekijken. Matcht jouw actuele verzekering bij jouw situatie? Aan de hand van onze innovatieve zorgvergelijker kan men vandaag nog, probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier selecteer je een polis die past bij jouw wensen en budget. Beslis over eigen risico, kies voor natura of restitutie, en selecteer eventueel aanvullende zekerheden zoals zwangerschap en geboorte en anticonceptie. Overstappen van aanbieder is binnen 2 minuten geregeld.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Ook aanvullende dekkingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden en afsluiten van een passende zorgverzekering is best gecompliceerd. Feiten zoals Collectiviteitskorting of Betalingsachterstand komen veelvuldig voorbij. Ze staan allemaal voor je klaar, van C4Me of National Academic tot aan FBTO en Zekur. Hoe vind ik een professionele polis? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Via een zorgvergelijker tref je rap en ongecompliceerd een betrouwbare verzekering die overeenkomt met je wensen. Is het lastig? Op deze website bekijk je praktische informatie ten aanzien van aanvullende verzekering, naturapolis, basisverzekering, eigen risico, restitutiepolis. Bekijk ook meer info over Bavel zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Bitgum? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen wisselen regelmatig, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Zo kun je eenvoudig besparen. Welke verzekering het goedkoopste is verschilt per persoon. De prijs kent z’n oorsprong in soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. Middels de polisvergelijker – en de speciale filters – spot je snel welke polis voor jou het meest voordelig is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2021 tot eind januari 2022. Meer voordeel behalen op je verzekering? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €585). Vergeet niet: zo’n goedkope zorgverzekering van aanbieders als Besured, HEMA, Nationale Nederlanden, Anderzorg is vaak een naturapolis (budgetpolis). Je hebt te maken met minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-bitgum


De beste zorgpolis in Bitgum?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2022 komt veel kijken. Je hebt keuze uit enorm veel partijen die ook nog weer verschillende polissen bieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Zuidveld afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2022 die vrijwel alle zorg dekt. Bijvoorbeeld die van Zilveren kruis, United Consumers, Bewuzt, Interpolis. Hierna vind je nuttige variabelen die even jouw aandacht nodig hebben. Aan de hand van deze aanwijzingen kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering kan je kiezen uit een restitutie- of naturapolis. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is overal hetzelfde. Wel schommelen de zorgadressen waar je het volledige bedrag krijgt. Dankzij een restitutiepolis ben je welkom bij alle ziekenhuizen/zorginstellingen voor aandoeningen als Bilharzia of HELLP-syndroom, en tevens voor bijv. Larynxcarcinoom en Syndroom van Asherman. Bekend als vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturaverzekering kan je naar circa 90% van de zorgaanbieders. Restitutie is duurder dan natura.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf betaalt als je jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2022 bedraagt dit €385. Je kunt gaan voor het vrijwillige eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €200 (de max is €500). De reden hiervoor is een betaalbare polis. Gebruik je weinig zorg, en heb je wat spaargeld liggen? Overweeg het gerust. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Buiten de basispolis kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Denk aan een extra aanvulling voor tandarts, brillen en lenzen, fysiotherapie, medische hulp buitenland. Gebruik je ook veelvoudig specialistische zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Laat je dan altijd voorlichten of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via je job, een gemeente (Menameradiel) of wellicht een opleiding. Jouw “win” is een goedkoper tarief (denk aan 5 tot 10 procent korting). In de praktijk is het helemaal niet gunstig. Deze collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op jouw wensen m.b.t. zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Bitgum?
Vandaag aftrappen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? In deze situatie kan je naar een verzekeringskantoor in Bitgum of omgeving. Goed om te weten: dat kan natuurlijk ook direct en nog effectiever op internet. Op deze pagina bekijk je de te nemen stappen.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2022 te bekijken.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €385).
 3. Kies voor restitutie- of natura verzekering (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (bijv. volledige europadekking).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €500).
 6. Bepaal het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (bijvoorbeeld achttien keer p/jaar).
 7. Beslis over de dekking m.b.t. lenzen en brillen.
 8. Bepaal wat je wil met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (een optie is CZdirect ziektekosten) en de overstap is online snel rond.

Wordt alle zorg vergoed in Bitgum?

De basisverzekering compenseert veel voorkomende zorgkosten in Bitgum. Daarmee ben je standaard verzekerd voor bijvoorbeeld Ziekenvervoer, Medisch specialist, Medicijnen, Huisarts. Maar denk ook aan Revalidatiezorg, Wijkverpleging, Gehandicaptenzorg, Dieetadvies. Bekijk de voorwaarden van je actuele dekking en controleer welk deel de verzekeraar dekt, en onder welke condities dit geldt. Op onze website bekijk je enkele gebruikelijke zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen voor allerlei klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, stelt vast wat er loos is, en kan je verwijzen naar een expert. Een consult bij de huisarts in Bitgum wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een intensieve ziekenhuisopname? De basispolis betaalt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Let op: trek even na of je verzekering afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Friesland. Behoort dat niet tot de opties? Het kan zijn dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Bitgum. Wat betaalt mijn verzekeraar? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt via het basispakket. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen t/m 17 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Ga dan voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Bitgum? De kosten voor brillen en lenzen worden niet teruggeboekt uit de basispolis. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medisch belang of hulpmiddelen als speciale lenzen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €30 per jaar tot €300 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? Het basispakket keert 75% uit van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Een audicien in Bitgum moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met jouw assuradeur. Er zijn nog een aantal zorgbedrijven in en rondom Menameradiel. Onder andere: kraamzorg, podotherapie, logopedie, ergotherapie maar ook haptonomie, psychologische zorg, plastische chirurgie, audicien, apotheek. De vergoedingen kunnen sterk afwijken bij Interpolis en UMC Zorgverzekering. Bekijk de condities van jouw polis om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of bekijk meteen meer over Vergoedingen Harttransplantatie.

Verzekeringskantoor in Bitgum

Prefereer jij een persoonlijke afspraak inzake je zorgpolis? Je kan afspraken met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Bitgum. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De deskundige adviseert jou omtrent verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De begeleider controleert je privé-situatie en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan je flink wat geld opleveren. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Bitgum