Loading...

Zorgverzekering Biggekerke Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Rond november tot en met december kan je overstappen van zorgverzekering in Biggekerke. Populaire keuzes zijn Achmea, FBTO, VGZ, Menzis, CZ. Ook in 2023 verandert er weer het een en ander. Het is geen gek idee om jouw huidige polis eens kritisch te bekijken. Matcht jouw huidige polis bij jouw situatie? Via onze handige zorgvergelijker mag ook jij nu, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Dan zoek jij een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Kies het eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies optioneel voor aanvullende dekkingen als orthodontie + huidtherapie. Overstappen van polis is binnen mum van tijd gedaan.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Zonder kosten overstappen
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Overstappen naar een goede zorgverzekering is soms ingewikkeld. Termen als Zorgpas + Inkomensafhankelijke premie zullen je aandacht nodig hebben. Er zijn talloos veel assuranten, van Besured of Pro Life tot bijvoorbeeld Ditzo en United Consumers. Hoe vind ik een professionele verzekering? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Door gebruik te maken van onze zorgvergelijker detecteer je gelijk en makkelijk een goede verzekering die spoort met alle individuele wensen. Is het lastig? Op deze pagina vind jij handige informatie over de basisverzekering, collectieve zorgverzekering, naturapolis, aanvullende verzekering, eigen risico. Of klik meteen verder naar Basse zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Biggekerke? De premies van de basisverzekeringen wisselen vaak, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Daardoor zijn grote besparingen mogelijk. Wat de voordeligste verzekering is verschilt per persoon. De hoogte van de premie hangt o.a. af van het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. Aan de hand van de vergelijk module – en de speciale filters – check je binnen enkele minuten welke aanbieder voor jou het meest voordelig is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot eind januari 2023. Meer voordeel behalen op je polis? Verhoog je eigen risico (bijv. €685). Herinnering: zo’n goedkope zorgverzekering van aanbieders als Besured, Promovendum, Nationale Nederlanden, HEMA is in de regel een natura- of budgetpolis. Het nadeel is dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-biggekerke


Betrouwbare zorgpolis in Biggekerke?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je met veel zaken rekening houden. In Nederland kennen we allerlei maatschappijen die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Zuidoostbeemster afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Dat kan zijn een polis van Interpolis, Bewuzt, United Consumers, Univé. Op deze pagina vind je een aantal onderdelen die van belang zijn. Dankzij deze tips kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een restitutieverzekering en een naturaverzekering. De dekking van de basisverzekering verschilt eigenlijk niet. Wel fluctueren de zorgadressen waar je het volledige bedrag krijgt. Dankzij een restitutiepolis kun je terecht bij alle zorginstellingen voor aandoeningen als Complex regionaal pijnsyndroom of Godotsyndroom, echter ook Oogruis en Taijin kyofusho. Dit heet vrije zorgkeuze. Via een naturapolis kan je naar enkel de deelnemende zorgverleners en ziekenhuizen. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Het eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf “meebetaalt” wanneer je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. Voor 2023 ligt dit op €385. Sommigen kiezen het vrijwillige eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €200 (max €500). Jouw “win” is een aantrekkelijke prijs. Voel jij je vitaal, en heb je voldoende geld liggen? Dan is het een prima optie. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Behalve de basispolis kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Opties: een extra aanvulling voor tandarts, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie. Maak je veel gebruik van extra aanvullende zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Kijk van tevoren of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: van je werkgever, je gemeente (Veere) of soms een hogeschool / universiteit. Je krijgt een mooie korting op de polis (doorgaans max. 10 procent korting). Doorgaans ben je helemaal niet goedkoper uit. Alle collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je unieke behoeftes voor zorg. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Biggekerke?
Direct profiteren van ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? In deze situatie bezoek je een verzekeringskantoor in Biggekerke of omgeving. Tip: dat kan natuurlijk ook direct en nog effectiever via het internet. Hierna bekijk jij een handig stappenplan.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2023.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €485).
 3. Kies voor natura- of restitutie verzekering (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (75% vergoed tot € 750).
 6. Geef je wens door voor de dekking voor fysiotherapie (kies bijv. 36 stuks per jaar).
 7. Selecteer de dekking m.b.t. lenzen en brillen.
 8. En hoe zit het betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(een optie is Bewuzt ziektekosten) en regel je overstap via internet.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Biggekerke?

Jouw basispakket compenseert veel voorkomende zorgkosten in Biggekerke. Zodoende hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor onder andere Ziekenvervoer, Medisch specialist, Medicijnen, Huisarts maar ook Wijkverpleging, Verloskundige zorg, Gehandicaptenzorg, Dieetadvies. Bekijk de condities van jouw huidige dekking en zie meteen wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en of je ook eigen risico moet betalen. Verderop spot jij enige gangbare zorgaanbieders in de provincie Zeeland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts voor allerlei klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, bepaalt wat er aan de hand is, en verwijst je eventueel door. Een consult bij de huisarts in Biggekerke wordt betaald vanuit de basispakketten. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Is er sprake van een verblijft in ziekenhuizen? De basispolis betaalt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Noemenswaardig: inventariseer of jouw verzekeraar een contract heeft met ziekenhuizen in Zeeland. Behoort dat niet tot de opties? Het kan voorkomen dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Biggekerke. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed via het basispakket. Uitzondering op de regel: jeugd tot de 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Kies in dat geval unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Biggekerke? Contactlenzen en brillen zal niet worden vergoed binnen de basisverzekering. Dit geldt alleen bij een medische reden of uitzonderlijke hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €40 per jaar tot €300 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basisverzekering betaalt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. De audicien in Biggekerke moet wel een contract hebben met je verzekeraar. Ook vind je meerdere zorginstellingen in en rondom Veere. Denk aan: diëtetiek, kraamzorg, podotherapie, logopedie maar ook haptonomie, psychologische zorg, stoppen met roken, apotheek, plastische chirurgie. De tegemoetkomingen zijn erg wisselend bij Kiemer of Salland. Raadpleeg de dekking van je polis voor de actuele vergoedingen. Of raadpleeg onze pagina over Vergoedingen Haarwerken.

Verzekeringskantoor in Biggekerke

Geef jij de voorkeur aan face to face contact omtrent je zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een ervaren verzekeringsmaatschappij in Biggekerke. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De specialist geeft advies m.b.t. verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De adviseur controleert jouw persoonlijke situatie, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult levert soms wel meer dan €250 op. Het kan op het verzekeringskantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • De zorgexpert.
 • Voor al je vragen.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Biggekerke