Loading...

Zorgverzekering Bierum Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument moet verplicht een zorgverzekering hebben. Rond november tot en met december mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Bierum. Populaire keuzes zijn CZ, FBTO, OHRA, Menzis, VGZ. In 2023 verandert er voor jou het een en ander. Het loont dus om jouw huidige polis er nog eens bij te pakken. Klopt de geldende polis nog met jouw situatie? Met behulp van deze scherpe zorgvergelijker kun jij vlug en moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor selecteer je een goede verzekering voor een goede prijs. Kies het eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies aanvullende dekkingen zoals bijvoorbeeld epilatie plus zwangerschap en bevalling. De overstap is razendsnel gepiept.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Voor elke situatie een polis

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een zorgverzekering op maat is tamelijk niet makkelijk. Termen als Woonlandpakket en Verzekeringsplicht zijn voor velen onmisbaar. Ze ontvangen je graag als klant, van C4Me of PMA tot o.a. De Goudse en Stad Holland. Hoe achterhaal ik een betaalbare polis? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Mede door onze zorgvergelijker detecteer je snel en makkelijk een betrouwbare verzekering die spoort met je behoeften. Problemen? Op deze website lees je praktische informatie met betrekking tot de aanvullende verzekering, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, basisverzekering, eigen risico. Zie ook meer over Barendrecht zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Bierum? De kosten van de basisverzekeringen variëren enorm, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Daardoor zijn grote besparingen mogelijk. De voordeligste polis verschilt per persoon. Het tarief wordt bepaald door mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Via de polisvergelijker – met uitgebreide functies – bekijk je binnen enkele minuten welke assuradeur in jouw geval het goedkoopste is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot maximaal eind januari 2023. Extra veel voordeel op de ziektekosten? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €885). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van partijen als HEMA, Besured, Promovendum, Anderzorg is doorgaans een budget- of naturapolis. Minpunt hiervan is dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-bierum


Populaire zorgpolis in Bierum?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 zijn er veel aspecten belangrijk. In Nederland kennen we allerlei verzekeraars die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – wellicht overstappen en zorgpolis Zuidhorn afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Het kan gaan om een polis van Univé, Bewuzt, United Consumers, Interpolis. Hieronder tref je een aantal onderdelen die extra belangrijk zijn. Met behulp van deze info kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering maak je de keuze voor een naturaverzekering en een restitutieverzekering. De inhoud van deze basispakketten is bij iedereen gelijk. Wel wisselen de zorginstellingen waar je terecht kunt. Dankzij een restitutieverzekering kun je naar alle zorgverleners voor aandoeningen als Clusterhoofdpijn of Harttamponade, maar ook Leerstoornis en Triple X-syndroom. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Dankzij een naturaverzekering kan je naar circa 90% van de ziekenhuizen/zorginstellingen. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag wat je zelf moet betalen op het moment dat je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 bedraagt dit €385. Optioneel is een vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €300 (niet meer dan €500). Het voordeel is een aantrekkelijk tarief. Over gezondheid niet te klagen, en heb je voldoende geld liggen? Neem het eens in overweging. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende dekking kiezen

Buiten de basisverzekering kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Voorbeelden zijn een extra polis voor alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, medische hulp buitenland, tandarts. Ben jij overgeleverd aan meer dan de standaard zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Laat je dan altijd voorlichten of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via de baas, gemeente (Delfzijl) of wellicht een onderwijsinstelling. Je krijgt dan korting op jouw zorgverzekering (denk aan 5 tot 10 procent korting). In de regel is het helemaal niet gunstig. Veel collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op jouw wensen m.b.t. zorg. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Bierum?
Snel profiteren van ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Hiervoor kan je naar een verzekeringskantoor in Bierum of in deze buurt. Tip: dit gaat nog een stuk vlotter en gemakkelijker via het internet. Hier bekijk je onze handige stappen.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2023.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €885).
 3. Kies voor natura- of restitutie pakket (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 75% vergoed tot €500).
 6. Neem een besluit over de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (onder andere 12 per jaar).
 7. Beslis over een vergoeding m.b.t. lenzen en brillen.
 8. Bepaal wat je wil ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (dat kan zijn De Amersfoortse ziektekosten) en stap direct online over.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Bierum?

Jouw basisverzekering vergoedt de meeste zorgkosten in Bierum. Zodoende hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor bijvoorbeeld Huisarts, Ziekenvervoer, Ziekenhuis, Medisch specialist en Verloskundige zorg, Ergotherapie, Gehandicaptenzorg, Geestelijke gezondheidszorg. Bekijk de voorwaarden van de actuele polis en bekijk wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en onder welke voorwaarden. Op onze website tref jij een aantal gangbare zorgaanbieders in de provincie Groningen.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts voor de meest gangbare klachten. De dokter helpt waar mogelijk, stelt vast wat er loos is, en neemt contact op met een ziekenhuis. Het bezoek aan de huisarts in Bierum wordt gedekt uit het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Te maken met een opname in een ziekenhuis? Je basisverzekering vergoedt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Advies: check even of jouw assuradeur een contract heeft met ziekenhuizen in Groningen. Is dat niet het geval? Je kunt in de situatie terecht komen dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Bierum. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed vanuit de basisverzekering. Dat gaat niet op voor mensen onder de 18 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Bierum? Contactlenzen en brillen worden niet betaald uit het basispakket. Dit is echter anders bij een medische noodzaak of speciale hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €70 per jaar tot €400 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? Het basispakket dekt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Een audicien in Bierum zal wel een contract moeten hebben met jouw assuradeur. Daarnaast zijn er allerlei verschillende types zorg in de streek Delfzijl. Zoals ergotherapie, podotherapie, logopedie, diëtetiek maar ook apotheek, haptonomie, stoppen met roken, plastische chirurgie, psychologische zorg. De tegemoetkomingen kunnen sterk afwijken bij Bewuzt of National Academic. Bestudeer de afspraken van jouw verzekeraar om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of lees direct alles over Vergoedingen Glucosemeter.

Verzekeringskantoor in Bierum

Wil je het liefstface to face contact ten aanzien van jouw zorgpolis? Je kan afspraken met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Bierum. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige begeleidt jou t.a.v. pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De deskundige bespreekt je (gezinssituatie en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan wel €200 per jaar opleveren. Het kan op het verzekeringskantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Deskundig advies.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Bierum