Loading...

Zorgverzekering Berkenwoude Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. In de maanden november en december kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Berkenwoude. Populaire keuzes zijn CZ, FBTO, OHRA, Achmea, Menzis. In 2022 is de basisdekking aangepast. Het is slim om het huidige contract goed door te nemen. Past deze afgesloten polis met jouw behoeften? Met medewerking van deze scherpe zorgvergelijker kan iedereen nu, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende zoek jij een goede verzekering voor een goede prijs. Selecteer je eigen risico, kies voor natura of restitutie, en selecteer eventueel aanvullende polissen zoals huidbehandelingen + tandheelkundige hulp. De overstap is binnen 2 minuten geregeld.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Gratis overstapservice
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden en afsluiten van een passende zorgverzekering is redelijk complex. Begrippen als Mantelzorg en Bestuursrechtelijke premie zal je moeten overwegen. Ze staan allemaal voor je klaar, van Besured of Menzis tot FBTO en UMC Zorgverzekering. Hoe stap ik over naar een goede polis? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Aan de hand van onze zorgvergelijker achterhaal je snel en zonder problemen een aantrekkelijke verzekering die klopt met alle zorgbehoefte. Kom je er niet uit? Hier spot jij praktische specificaties ten aanzien van aanvullende verzekering, eigen risico, naturapolis, collectieve zorgverzekering, restitutiepolis. Of klik meteen verder naar Balgoij zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Berkenwoude? De tarieven van de basisverzekeringen variëren regelmatig, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Door een prijsvergelijking zijn grote besparingen mogelijk. Wat nu de laagste premie is, kan per persoon verschillen. De prijs hangt af van eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. D.m.v. ons vergelijk script – met handige zoekfuncties – spot je direct welke verzekeraar de laagste premie vraagt. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2021 tot eind januari 2022. Nog meer besparen op jouw zorgpolis? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €685). Let wel: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als Anderzorg, Besured, Nationale Nederlanden, Promovendum is in de regel een natura- of budgetpolis. Het nadeel is minder flexibiliteit.

zorgverzekering-berkenwoude


Betrouwbare zorgpolis in Berkenwoude?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2022 zijn er veel aspecten belangrijk. Je hebt keuze uit enorm veel maatschappijen die weer verschillende verzekeringen bieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – denk aan overstappen en zorgpolis Zoetermeer afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2022 met de meeste dekking. Dat kan zijn een polis van Bewuzt, Interpolis, United Consumers, Zilveren kruis. Hieronder lees je meer over cruciale factoren waar je zeker op moet letten. Via deze aanwijzingen zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering maak je de keuze voor een restitutieverzekering en een naturaverzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is bij iedereen gelijk. Wel schommelen de zorgadressen waar je heen kunt. Met een restitutiepolis kun je naar alle zorgverleners voor onder andere Apathie of Erysipelas, echter ook Microscopische polyangiitis en Selectief mutisme. Bekend als vrije zorgkeuze. Met een naturaverzekering kun je terecht bij circa 90% van de ziekenhuizen/zorginstellingen. Een restitutiepolis is duurder.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel wat je uit eigen portomonee betaalt wanneer je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2022 bedraagt dit €385. Optioneel is een vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €500 (maximaal €500). Jouw “win” is een betaalbare polis. Over gezondheid niet te klagen, en beschik je over voldoende spaargeld? Overweeg het gerust. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende dekking kiezen

Afgezien van de basisverzekering kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Opties: een extra aanvulling voor tandarts, fysiotherapie, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen. Ben jij overgeleverd aan specialistische zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Kijk van tevoren of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via jouw zaak, jouw gemeente (Bergambacht) of juist een opleiding. Je ontvangt een mooie korting op de polis (doorgaans max. 10 procent korting). Vaak is het niet altijd goedkoper. Veel collectieve pakketten rijmen niet automatisch met je wensenlijstje voor de zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Berkenwoude?
Gelijk beginnen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Daarvoor bezoek je een verzekeringskantoor in Berkenwoude of omgeving. Handig: dat kan natuurlijk ook direct en simpeler online. Onderstaand tref jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2022.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €785).
 3. Wil je een natura- of restitutie verzekering (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €1000).
 6. Neem een besluit over de dekking voor fysiotherapie (dit kan zijn negen per jaar).
 7. Kies een vergoeding t.a.v. lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (dat kan zijn Salland Zorgverzekering zorgpolis) en stap direct online over.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Berkenwoude?

Jouw basispolis staat garant voor een groot deel van de zorgkosten in Berkenwoude. Hiermee staat de verzekeraar garant voor bijvoorbeeld Medisch specialist, Medicijnen, Huisarts, Bloedonderzoek en tevens Wijkverpleging, Verloskundige zorg, Gehandicaptenzorg, Dieetadvies. Inventariseer de algemene voorwaarden van jouw huidige dekking en ontdek wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en onder welke condities dit geldt. Hierna tref je enkele veel voorkomende zorgverleners in de provincie Zuid-Holland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt voor allerlei klachten. De dokter probeert iets te doen, doet een basisonderzoek, en verwijst je eventueel door. Gebruik van jouw huisarts in Berkenwoude wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Te maken met een verblijft in ziekenhuizen? De basispolis dekt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Goed om te weten: inspecteer of de verzekering een contract heeft met ziekenhuizen in Zuid-Holland. Is dat niet het geval? Het komt regelmatig voor dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Berkenwoude. Moet ik zelf betalen? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald uit de basisverzekering. Altijd wel voor: mensen onder de 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Selecteer dan een aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Berkenwoude? Lenzen of brillen zal niet worden vergoed binnen het basispakket. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische indicatie of of optische hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €30 per jaar tot €400 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? Het basispakket vergoedt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. De audicien in Berkenwoude moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met de verzekeringsmaatschappij. Tevens zijn er allerlei zorgbedrijven in de regio Bergambacht. Onder andere: logopedie, ergotherapie, podotherapie, kraamzorg of ook haptonomie, stoppen met roken, audicien, plastische chirurgie, apotheek. De tegemoetkomingen kunnen sterk afwijken bij Interpolis en ONVZ. Controleer de kleine lettertjes van jouw polis om te zien waar je recht op hebt. Of navigeer rechtstreeks naar Vergoedingen Geneesmiddelen bij Allergie.

Verzekeringskantoor in Berkenwoude

Prefereer jij een “echt” gesprek t.a.v. je zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een deskundige verzekeringsmaatschappij in Berkenwoude. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige geeft advies t.a.v. hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De adviseur checkt jouw omstandigheden, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan wel €200 per jaar opleveren. Het kan op het verzekeringskantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • De zorgexpert.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Berkenwoude