Loading...

Zorgverzekering Berkel-Enschot Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar moet een zorgverzekering hebben. Ieder jaar kan je overstappen van zorgverzekering in Berkel-Enschot. Populaire keuzes zijn CZ, Menzis, OHRA, Achmea, VGZ. Ook in 2022 zijn er een aantal wijzigingen. Het is slim om de verzekering van dit jaar nog eens door te lezen. Past jouw afgesloten verzekering met jouw behoeften? Aan de hand van deze nuttige zorgvergelijker kan jij vandaag nog, probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor zoek jij een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Bepaal je eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies eventueel nog voor aanvullende dekkingen zoals bijvoorbeeld huidtherapie plus kraamzorg. Het overstappen is binnen 5 minuten geregeld.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Probleemloos overstappen
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Een verzekering voor iedereen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden van een goede zorgverzekering is redelijk niet eenvoudig. Feiten zoals Zorgverzekeraar en SKGZ komen veelvuldig voorbij. Je kunt bijna overal wel terecht, van Avéro Achmea of Kiemer tot bijv. DSW en United Consumers. Hoe ontdek ik een professionele aanbieder? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Aan de hand van de zorgvergelijker detecteer je gelijk en eenvoudig een duidelijke verzekering die aansluit op je wensen. Kom je er niet uit? Op deze pagina bekijk jij handige specificaties met betrekking tot de basisverzekering, eigen risico, collectieve zorgverzekering, naturapolis, aanvullende verzekering. Of klik meteen verder naar Bakkeveen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Berkel-Enschot? De kosten van de basisverzekeringen fluctueren sterk, terwijl de dekking gelijk is. Om die reden kan je al gauw een paar euro besparen. Wat de scherpste premie is, verschilt per persoon. De vergoeding hangt af van mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Door de vergelijk module – met bruikbare filters – check jij gelijk welke partij in jouw geval het goedkoopste is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2021 tot maximaal eind januari 2022. Nog meer besparen op de verzekeringen? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €685). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Nationale Nederlanden, Besured, HEMA, Promovendum is meestal wel een naturapolis (budgetpolis). Het nadeel is minder flexibiliteit.

zorgverzekering-berkel-enschot


Betrouwbare zorgpolis in Berkel-Enschot?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2022 zijn er veel aspecten belangrijk. In Nederland kennen we allerlei verzekeraars die weer verschillende verzekeringen bieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – wellicht overstappen en zorgpolis Zoelmond afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2022 die de meeste risico’s afdekt. Bijvoorbeeld die van Zilveren kruis, Interpolis, Univé, Bewuzt. Op deze site ontdek je cruciale variabelen die jou verder op weg helpen. Met deze info wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een natura- of restitutie verzekering. De dekking van deze basispolissen verschilt niet per verzekeraar. Wel variëren de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je heen kunt. Dankzij een restitutiepolis kun je naar alle zorginstellingen voor bijvoorbeeld Angststoornis door een somatische aandoening of Hordeolum externum, echter ook Kleptofobie en Tennisarm. Dit is vrije zorgkeuze. Via een naturapolis kun je terecht bij alleen de gecontracteerde ziekenhuizen/zorginstellingen. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel wat je zelf moet betalen op het moment dat je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2022 is dit €385. Een optie is een vrijwillig hoger eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €400 (maximaal €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een lagere premie. Gebruik je weinig zorg, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan is dit nog niet zo gek. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekking kiezen

Buiten de basisverzekering zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Mogelijkheden: een extra module voor medische hulp buitenland, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, tandarts. Maak je veel gebruik van een bepaald type zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Zoek zeker goed uit of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via de baas, jouw gemeente (Tilburg) of via een onderwijsinstelling. Je krijgt een mooie korting op de polis (korting van 5-10%). In de praktijk is het helemaal niet gunstig. Deze collectieve pakketten matchen niet standaard met jouw specifieke zorgvragen. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Berkel-Enschot?
Vandaag beginnen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Daarvoor maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Berkel-Enschot of in deze buurt. Let op: dit gaat nog een stuk vlotter en eenvoudiger online. Hieronder lees jij de te nemen stappen.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2022 te bekijken.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €385).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapolis (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €250).
 6. Bepaal de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (kies bijv. negen keer).
 7. Neem besluit over een vergoeding betreft brillen en lenzen.
 8. Kies ook de opties betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (bijvoorbeeld Promovendum zorgpolis) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Berkel-Enschot?

Jouw basispakket dekt veel zorgkosten in Berkel-Enschot. Hiermee hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor onder andere Medisch specialist, Ziekenhuis, Huisarts, Bloedonderzoek en tevens Wijkverpleging, Verloskundige zorg, Revalidatiezorg, Geestelijke gezondheidszorg. Check de kleine letters van je huidige dekking en controleer welk deel de verzekeraar dekt, en onder welke condities dit geldt. Scroll verder, daar lees je enige gebruikelijke zorginstellingen in de provincie Noord-Brabant.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts voor allerlei klachten. Je dokter heeft veel kennis en bepaalt wat er aan de hand is, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Gebruik van jouw huisarts in Berkel-Enschot wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Dit speelt wel in het geval van urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Te maken met een opname in een ziekenhuis? De basispolis betaalt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Handig: controleer goed of je assuradeur wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Noord-Brabant. Wordt dat een lastig verhaal? Het is mogelijk dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Berkel-Enschot. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed via de basisverzekering. Dat gaat niet op voor jongeren tot 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Berkel-Enschot? Lenzen of brillen worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische reden of uitzonderlijke hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €60 per jaar tot €400 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? Het basispakket betaalt maximaal 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Je audicien in Berkel-Enschot moet een contract hebben afgesloten met je verzekeraar. Tevens zijn er meerdere zorginstellingen in de regio Tilburg. Bijvoorbeeld: logopedie, ergotherapie, diëtetiek, podotherapie maar ook haptonomie, psychologische zorg, plastische chirurgie, apotheek, stoppen met roken. De vergoedingen wisselen nogal bij HEMA en Univé. Raadpleeg de afspraken van jouw verzekeraar om te zien waar je recht op hebt. Of raadpleeg onze pagina over Vergoedingen Geneesmiddelen alternatief genezer.

Verzekeringskantoor in Berkel-Enschot

Heb jij het liefst persoonlijk contact inzake de zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Berkel-Enschot. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. Hij of zij zoekt alle uit op het gebied van hypotheken, verzekeringen en pensioenen. Deze persoon controleert jouw persoonlijke situatie, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan wel €200 per jaar opleveren. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Berkel-Enschot