Loading...

Zorgverzekering Bergentheim Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Aan het einde van het jaar kan je switchen van zorgverzekering in Bergentheim. Dit kan o.a. naar FBTO, Menzis, VGZ, CZ, OHRA. Ook in 2022 is de basisdekking aangepast. Het loont dus om het huidige contract goed te bekijken. Klopt jouw afgesloten zorgverzekering nog met jouw situatie? Geholpen door onze slimme zorgvergelijker mag ook jij snel en simpel zorgverzekeringen vergelijken. Dan spot je een polis die past bij jouw wensen en budget. Kies het eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies aanvullende verzekeringen zoals medische hulp buitenland + kraamzorg. Het overstappen is binnen 2 minuten geregeld.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Probleemloos overstappen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het afsluiten van een zorgverzekering op maat is best niet eenvoudig. Termen als Collectiviteitskorting of Zorgverzekering komen veelvuldig voorbij. En er zijn tientallen polissen, van Besured of National Academic tot Ik en UMC Zorgverzekering. Hoe ontdek ik een passende verzekeringspolis? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Mede door een zorgvergelijker bekijk je gelijk en gemakkelijk een goede verzekering die klopt met je zorgwensen. Problemen? Op deze pagina bekijk je nuttige info met betrekking tot de restitutiepolis, naturapolis, aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering, eigen risico. Lees ook alles over Bad Nieuweschans zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Bergentheim? De tarieven van de basisverzekeringen schommelen sterk, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Door een prijsvergelijking kan de polis al snel wat goedkoper. De goedkoopste polis kan per persoon verschillen. Het maandelijkse bedrag hangt af van soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. Door de polisvergelijker – en de speciale filters – spot jij binnen 1 minuut welke organisatie voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Overstappen kan van 12 november 2021tot uiterlijk 31 januari 2022. Extra veel voordeel op de ziektekosten? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €685). Herinnering: zo’n goedkope zorgverzekering van verzekeraars als HEMA, Anderzorg, Nationale Nederlanden, Promovendum is doorgaans een budgetpolis of naturapolis. Er is dan vaak sprake van dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-bergentheim


Populaire zorgpolis in Bergentheim?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2022 moet je met veel zaken rekening houden. Er zijn talloze verzekeraars met op hun beurt weer allerlei producten. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – wellicht overstappen en zorgpolis Zierikzee afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2022 met de meeste dekking. Denk aan een polis van Zilveren kruis, Interpolis, United Consumers, Bewuzt. Op deze pagina lees je meer over een aantal begrippen die extra belangrijk zijn. Met behulp van deze info kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Betreft de basisverzekering kan je kiezen uit een restitutie- of natura verzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is bij iedereen identiek. Wel fluctueren de zorgverleners waar je terecht kunt. Via een restitutieverzekering kun je terecht bij alle zorginstellingen voor problemen zoals Afasie of Gedesorganiseerde schizofrenie, maar ook Plaveiselcelcarcinoom en Ulcus molle. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Met een naturapolis kan je naar enkel de deelnemende zorgverleners en ziekenhuizen. Een restitutiepolis is duurder.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel wat je uit eigen portomonee betaalt wanneer je zorg uit de basisverzekering gebruikt. In 2022 is dit €385. Een optie is een vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €100 (max €500, €885 totaal). Je profiteert van een aantrekkelijk tarief. Ben je gezond, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Neem het eens in overweging. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Naast het basispakket kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Voorbeelden zijn een extra polis voor brillen en lenzen, tandarts, fysiotherapie, medische hulp buitenland. Maak je veelvuldig gebruik van extra aanvullende zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Kijk van tevoren of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via je job, gemeente (Hardenberg) of juist een hogeschool / universiteit. Je hebt recht op een mooie korting op de polis (vaak ligt de korting rond de 10%). Vaak betaal je juist meer voor de polis. Alle collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op je unieke behoeftes voor zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Bergentheim?
Direct aftrappen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? In dit geval maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Bergentheim of rondom deze plaats. Tip: geen tijd? Dan kan dit ook nu en simpeler via het internet. Hierna bekijk je een bruikbaar stappenplan.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2022.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €885).
 3. Wil je een natura- of restitutiepakket (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (€ 1000 of meer vergoed).
 6. Selecteer de dekking voor fysiotherapie (bijvoorbeeld 18 per jaar).
 7. Beslis over de uitkering aangaande lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(een optie is OHRA zorgpolis) en de overstap is online snel rond.

Welke kosten worden er vergoed in Bergentheim?

De basisverzekering compenseert veel zorgkosten in Bergentheim. Zo staat de verzekeraar garant voor onder andere Medicijnen, Huisarts, Medisch specialist, Ziekenvervoer. Echter ook Ergotherapie, Gehandicaptenzorg, Wijkverpleging, Dieetadvies. Check de polisvoorwaarden van je huidige modules om te achterhalen wat de verzekeraar betaalt, en of je ook eigen risico moet betalen. Hierna vind je meerdere populaire zorgaanbieders in de provincie Overijssel.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts voor de meest gangbare klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, stelt vast wat er loos is, en kan je verwijzen naar een expert. Jouw bezoek aan de huisarts in Bergentheim wordt betaald vanuit de basispakketten. Je betaalt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een intensieve ziekenhuisopname? De basisverzekering vergoedt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Handig: loop na of je assuradeur wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Overijssel. Wordt dat een lastig verhaal? Het komt regelmatig voor dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Bergentheim. Moet ik zelf betalen? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt vanuit het basispakket. Uitzondering op de regel: mensen onder de 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Ga dan voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Bergentheim? De kosten voor brillen en lenzen worden niet teruggeboekt uit de basisverzekering. Enige uitzondering is een medische indicatie of hulpmiddelen als speciale lenzen. Wel is er een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €55 per jaar tot €400 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basispolis dekt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Je audicien in Bergentheim moet een contract hebben afgesloten met je verzekering. Tevens zijn er allerlei zorginstellingen in de buurt van Hardenberg. Onder andere: kraamzorg, diëtetiek, logopedie, ergotherapie en audicien, apotheek, stoppen met roken, psychologische zorg, plastische chirurgie. De dekkingen lopen sterk uiteen bij Ik en UMC Zorgverzekering. Raadpleeg de voorwaarden van jouw verzekeraar om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of lees direct alles over Vergoedingen Gedeeltelijke gebitsprothese.

Verzekeringskantoor in Bergentheim

Prefereer jij 1 op 1 contact m.b.t. jouw zorgpolis? Je kan afspraken met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Bergentheim. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De deskundige adviseert jou omtrent hypotheken, pensioenen en verzekeringen. Deze persoon inventariseert jouw persoonlijke situatie, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan wel €200 per jaar opleveren. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Bergentheim