Loading...

Zorgverzekering Bergen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Vanaf halverwege november kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Bergen. Bijvoorbeeld naar CZ, VGZ, OHRA, FBTO, Menzis. Ook in 2022 zijn er een aantal wijzigingen. Het is slim om jouw lopende verzekering eens kritisch te bekijken. Past de actuele polis met wat jij belangrijk vindt? Via een handige zorgvergelijker kan men direct, moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Dan zoek jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Bepaal je eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies optioneel voor aanvullende verzekeringen zoals bijvoorbeeld homeopathie + tandarts. Het overstappen is binnen mum van tijd gedaan.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Hulp bij overstappen
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden en afsluiten van een goede zorgverzekering is nogal complex. Aspecten zoals Zorgverzekeraar + Gemoedsbezwaarden zullen je aandacht nodig hebben. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van Avéro Achmea of OZF tot bijv. DSW en ZieZo. Hoe ontdek ik een passende verzekering? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Dankzij onze zorgvergelijker tref je direct en zonder problemen een aantrekkelijke verzekering die past bij de individuele wensen. Is het lastig? Op deze pagina tref jij praktische informatie over de aanvullende verzekering, eigen risico, naturapolis, basisverzekering, restitutiepolis. Zie ook meer over Babberich zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Bergen? De prijzen van de basisverzekeringen wisselen vaak, terwijl de dekking gelijk is. Om die reden kan je al gauw een paar euro besparen. De voordeligste polis is niet voor iedereen hetzelfde. De prijs komt tot stand door hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. Aan de hand van de zorgvergelijker – met handige zoekfuncties – bekijk jij snel welke partij de laagste premie vraagt. De startdatum voor overstappen is 12 november 2021 tot januari 2022. Wil je extra besparen op jouw zorgpolis? Verhoog je eigen risico (bijv. €685). Goed om te weten: zo’n goedkope zorgverzekering van partijen als Nationale Nederlanden, Besured, HEMA, Anderzorg is doorgaans een natura- of budgetpolis. Je hebt te maken met beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-bergen


Veel gekozen zorgpolis in Bergen?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2022 moet jij een aantal stappen volgen. Je kunt kiezen uit meerdere aanbieders die weer verschillende verzekeringen bieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – bijv. overstappen en zorgpolis Zevenhoven afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2022 met een complete polis die veel kosten dekt. Bijvoorbeeld die van Interpolis, Zilveren kruis, United Consumers, Univé. Op deze pagina lees je meer over cruciale begrippen die extra belangrijk zijn. Via deze aanwijzingen zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering heb je de keuze uit een naturapolis en een restitutiepolis. De dekking van de basisverzekering is bij iedereen gelijk. Wel schommelen ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je heen kunt. D.m.v. een restitutieverzekering heb je vrije keuze qua zorginstellingen voor onder andere Ziekte van Addison of Facio-scapulo-humerale dystrofie, maar ook Oedeem en Sarcoom. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Via een naturapolis kan je naar alleen de gecontracteerde ziekenhuizen/zorginstellingen. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. Kies het eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf betaalt op het moment dat je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2022 is dit €385. Sommigen kiezen een vrijwillig hoger eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €500 (max €500, €885 totaal). Jouw “win” is een minder hoge premie. Ben je gezond, en beschik je over voldoende spaargeld? Overweeg het gerust. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Behalve de basispolis kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Opties: een extra dekking voor brillen en lenzen, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland. Ben jij overgeleverd aan specialistische zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Zoek zeker goed uit of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via het bedrijf, jouw gemeente (Bergen) of mogelijk een vereniging. Je ontvangt een lagere premie (korting van 5-10%). In de regel is het niet altijd goedkoper. De collectieve pakketten rijmen niet automatisch met je unieke behoeftes voor zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Bergen?
Gelijk profiteren van ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Hiervoor is er een verzekeringskantoor in Bergen of rondom deze plaats. Let op: geen tijd? Dan kan dit ook nu en nog effectiever online. Hierna spot je de stappen die je doorloopt.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2022 te zoeken.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €885).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapolis (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (bijv. volledige europadekking).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (€ 1000 of meer vergoed).
 6. Bepaal de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (onder andere 12 per jaar).
 7. Kies een vergoeding betreft brillen en lenzen.
 8. En hoe zit het betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(bijv. Menzis zorgpolis) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Bergen?

Jouw basispakket staat garant voor veel voorkomende zorgkosten in Bergen. Op die manier ben je standaard verzekerd voor o.a. Huisarts, Bloedonderzoek, Ziekenvervoer, Medicijnen en tevens Wijkverpleging, Revalidatiezorg, Dieetadvies, Logopedie. Controleer de voorwaarden van jouw actuele verzekering en ontdek welk deel de verzekeraar dekt, en onder welke voorwaarden. Verderop check je enkele veel voorkomende zorginstellingen in de provincie Limburg.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts wanneer je ergens mee zit. De dokter helpt waar mogelijk, trekt een conclusie, en neemt contact op met een ziekenhuis. Een afspraak bij je huisarts in Bergen wordt gedekt uit het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Bij andere kosten wel, zoals bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Te maken met een opname in een ziekenhuis? Een basisverzekering dekt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Handig: check even of jouw assuradeur afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Limburg. Is dit niet mogelijk? Het is mogelijk dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Bergen. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed uit het basispakket. Dat gaat niet op voor kinderen tot en met 17 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Bergen? Lenzen of brillen worden niet betaald uit de basisverzekering. Enige uitzondering is een medische reden of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €35 per jaar tot €200 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basispolis betaalt maximaal 75% van de kosten voor een hoortoestel. De audicien in Bergen moet wel een contract hebben met jouw assuradeur. Buiten dit onderscheiden we nog vele verschillende types zorg in de streek Bergen. Neem nou logopedie, ergotherapie, diëtetiek, podotherapie of audicien, plastische chirurgie, stoppen met roken, haptonomie, psychologische zorg. De vergoedingen kunnen sterk afwijken bij CZ of Zilveren Kruis. Raadpleeg de condities van je polis voor de actuele vergoedingen. Of bekijk meteen meer over Vergoedingen Gebitsreiniging.

Verzekeringskantoor in Bergen

Wil je het liefstface to face contact m.b.t. een zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een deskundige verzekeringsmaatschappij in Bergen. In de volksmond: een assurantieadviseur. De deskundige zoekt alle uit omtrent verzekeringen, hypotheken en pensioenen. Deze persoon bespreekt je privé-situatie en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Het kan op het verzekeringskantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Bergen