Loading...

Zorgverzekering Bergen op Zoom Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Vanaf november mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Bergen op Zoom. Denk bijvoorbeeld aan VGZ, Menzis, FBTO, CZ, Achmea. In 2023 is de basisdekking aangepast. Het is niet zo gek om de huidige verzekering goed door te nemen. Past de actuele polis bij jouw situatie? Met behulp van een handige zorgvergelijker kan je vlug en simpel zorgverzekeringen vergelijken. Dan vind jij een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Beslis over eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies eventueel nog voor aanvullende verzekeringen zoals fysiotherapie + dieetadvies. De overstap is binnen mum van tijd afgehandeld.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Probleemloos overstappen
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Een verzekering voor iedereen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het afsluiten van een zorgverzekering op maat is best gecompliceerd. Termen als Inkomensafhankelijke premie of SKGZ zijn voor velen onmisbaar. Ze ontvangen je graag als klant, van AnderZorg of PNOZorg tot o.a. De Goudse en Stad Holland. Hoe stap ik over naar een betrouwbare verzekeraar? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Geholpen door onze zorgvergelijker detecteer je snel en gemakkelijk een duidelijke verzekering die aansluit op jouw wensen. Problemen? Op deze pagina bekijk jij nuttige informatie aangaande de aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering, restitutiepolis, naturapolis, eigen risico. Of klik meteen verder naar Babyloniënbroek zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Bergen op Zoom? De tarieven van de basisverzekeringen verschillen doorgaans, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Hierdoor kun je eenvoudig besparen. Wat de voordeligste verzekering is kan per persoon verschillen. Het maandelijkse bedrag hangt af van vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Met de polisvergelijker – en de speciale filters – bekijk je snel welke aanbieder voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot eind januari 2023. Lagere prijzen regelen op je polis? Verhoog je eigen risico (bijv. €685). Goed om te weten: zo’n goedkope zorgverzekering van aanbieders als Nationale Nederlanden, HEMA, Promovendum, Besured is doorgaans een budgetpolis of naturapolis. Het nadeel is minder flexibiliteit.

zorgverzekering-bergen-op-zoom


Meest gekozen zorgpolis in Bergen op Zoom?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet jij een aantal stappen volgen. Je hebt keuze uit enorm veel assuradeurs die weer verschillende verzekeringen bieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – bijv. overstappen en zorgpolis Zevenhuizen afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Bijvoorbeeld die van Interpolis, United Consumers, Bewuzt, Univé. Hierna vind je veel besproken onderdelen die extra belangrijk zijn. Dankzij deze info kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering maak je de keuze voor een restitutie- of natura verzekering. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering verschilt niet per verzekeraar. Wel variëren ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je 100% vergoed krijgt. Met een restitutiepolis kun je terecht bij alle ziekenhuizen/zorginstellingen voor aandoeningen als Cysticercose of Klüver-Bucy-syndroom, maar ook Obesitas en Q-koorts. Bekend als vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering kan je naar alleen de gecontracteerde zorgverleners en ziekenhuizen. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf bijdraagt als je zorg uit de basisverzekering gebruikt. In 2023 is dat €385. Een optie is een vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €400 (de max is €500). Jouw “win” is een lagere premie. Heb je niet vaak wat, en heb je voldoende geld liggen? Overweeg het gerust. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende dekking kiezen

Buiten het basispakket kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Denk aan een extra module voor medische hulp buitenland, fysiotherapie, tandarts, brillen en lenzen. Ben jij overgeleverd aan een bepaald type zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Laat je dan altijd voorlichten of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via de baas, gemeente (Bergen op Zoom) of juist een school. Het voordeel is een goedkoper tarief (korting van 5-10%). Doorgaans is het helemaal niet gunstig. De collectieve pakketten matchen niet standaard met je specifieke zorgwensen. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Bergen op Zoom?
Snel aftrappen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? In dit geval vraag je advies van een verzekeringskantoor in Bergen op Zoom of rondom deze plaats. Handig: geen tijd? Dan kan dit ook nu en eenvoudiger d.m.v. internet. Hier lees jij de stappen die je doorloopt.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €785).
 3. Wil je een natura- of restitutiepolis (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (100% vergoed tot € 500).
 6. Bepaal het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (o.a. achttien keer).
 7. Beslis over de gewenste vergoeding voor brillen en lenzen.
 8. En hoe zit het betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (bijv. National Academic zorgpolis) en de overstap is online snel rond.

Welke kosten worden er vergoed in Bergen op Zoom?

Jouw basispolis vergoedt de meeste zorgkosten in Bergen op Zoom. Hiermee ben je standaard verzekerd voor bijv. Medicijnen, Huisarts, Ziekenhuis, Ziekenvervoer maar ook Gehandicaptenzorg, Verloskundige zorg, Ergotherapie, Wijkverpleging. Check de condities van je huidige modules en ontdek wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en welk eigen risico er geldt. Scroll verder, daar lees jij enige vaak voorkomende zorgaanbieders in de provincie Noord-Brabant.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts voor de meest gangbare klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, doet een basisonderzoek, en verwijst je eventueel door. Een consult bij de huisarts in Bergen op Zoom wordt vergoed uit het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Bij andere kosten wel, zoals speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Is er sprake van een ziekenhuisopname? Een basisverzekering staat hiervoor garant. Wel betaal je eigen risico. Let op: verifieer of je verzekering een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Noord-Brabant. Behoort dat niet tot de opties? Het komt regelmatig voor dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Bergen op Zoom. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt uit de basispolis. Dit wordt enkel vergoed voor jongeren tot 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Kies dan voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Bergen op Zoom? Je kosten bij een bril of lenzen zal niet worden vergoed binnen de basispolis. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medisch belang of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Deze modules verschillen enorm: van €50 per jaar tot €400 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basispolis betaalt maximaal 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. Je audicien in Bergen op Zoom zal wel een contract moeten hebben met de partij waar jij verzekerd bent. Er zijn nog velerlei verschillende types zorg in de gemeente Bergen op Zoom. Zoals podotherapie, ergotherapie, diëtetiek, logopedie of stoppen met roken, psychologische zorg, apotheek, haptonomie, audicien. De financiële compensaties vertonen grote verschillen bij FBTO en OZF. Controleer de afspraken van de polis om te checken hoeveel je krijgt. Of navigeer rechtstreeks naar Vergoedingen Gebruikskosten van een geleidehond.

Verzekeringskantoor in Bergen op Zoom

Prefereer jij persoonlijk contact t.a.v. je zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een deskundige verzekeringsmaatschappij in Bergen op Zoom. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige helpt jou omtrent verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De adviseur controleert de stand van zaken, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Dit traject scheelt je zo enkele tientjes per maand. Het kan op het verzekeringskantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Jarenlange ervaring.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Bergen op Zoom