Loading...

Zorgverzekering Bergen aan Zee Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Rond november tot en met december kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Bergen aan Zee. Dit kan o.a. naar Menzis, CZ, VGZ, Achmea, FBTO. Ook in 2022 is de basisdekking aangepast. Het is niet onverstandig om het huidige contract eens kritisch te bekijken. Klopt de bestaande polis met jouw wensen. Met medewerking van deze praktische zorgvergelijker kan jij nu, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Dan selecteer jij een polis die past bij jouw wensen en budget. Kies de hoogte van het eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies eventueel nog voor aanvullende zekerheden als bijv. vergoeding bril en contactlenzen of tandarts. Overstappen van verzekeraar is razendsnel gedaan.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2022

De zoektocht naar een zorgverzekering op maat is vaak complex. Zaken als Zorgpremie + Vrijwillig eigen risico zullen je aandacht nodig hebben. Je kunt bijna overal wel terecht, van Promovendum of inTwente tot HEMA en ZieZo. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een geschikte verzekeraar? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Met behulp van onze zorgvergelijker vind je snel en ongecompliceerd een aantrekkelijke verzekering die aansluit op je zorgwensen. Meer info? Op onze website check jij praktische gegevens aangaande de restitutiepolis, eigen risico, basisverzekering, aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering. Zie ook meer over Baars zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in juli 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Bergen aan Zee? De tarieven van de basisverzekeringen schommelen vaak, terwijl de dekking gelijk is. Zo kun je eenvoudig besparen. Welke verzekering het goedkoopste is kan per aanvraag verschillend zijn. De prijs komt tot stand door mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Met onze vergelijker – en de speciale filters – check je supersnel welke partij voor jouw scenario het goedkoopste is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2021 tot uiterlijk 31 januari 2022. Extra veel voordeel op de verzekeringen? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €885). Let wel: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Nationale Nederlanden, HEMA, Anderzorg, Promovendum is in veel gevallen een natura- of budgetpolis. Minpunt hiervan is beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-bergen-aan-zee


Meest gekozen zorgpolis in Bergen aan Zee?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2022zijn er veel aspecten belangrijk. We onderscheiden veel verschillende aanbieders die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis is geschikt? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – bijv. overstappen en zorgpolis Zevenbergschen Hoek afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2022 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Bijvoorbeeld die van Univé, Bewuzt, Interpolis, United Consumers. Verderop lees je meer over nuttige aspecten die even jouw aandacht nodig hebben. Dankzij deze hulp zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Betreft de basisverzekering heb je de keuze uit een natura- of restitutie verzekering. De inhoud van deze basispakketten verschilt niet per verzekeraar. Wel schommelen de zorgadressen waar je 100% vergoed krijgt. Met een restitutiepolis ben je welkom bij alle ziekenhuizen/zorginstellingen voor onder andere Cyste of Kachelbenen, echter ook Longoedeem en Ziektebeeld. Bekend als vrije zorgkeuze. Dankzij een naturapolis kun je terecht bij alleen de gecontracteerde zorginstellingen. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel wat je uit eigen portomonee betaalt als je zorg uit de basisverzekering gebruikt. In 2022 is dit €385. Optioneel is een vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €100 (max €500). Je profiteert van een aantrekkelijke prijs. Voel jij je vitaal, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Neem het eens in overweging. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Naast de basispolis zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Opties: een extra verzekering voor fysiotherapie, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, tandarts. Ben jij overgeleverd aan unieke zorgbehandelingen? Dan loont een aanvullende dekking. Laat je dan altijd voorlichten of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via jouw zaak, jouw gemeente (Bergen) of wellicht een vereniging. Het voordeel is een voordelige premie (doorgaans max. 10 procent korting). Doorgaans hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Alle collectieve pakketten rijmen niet automatisch met jouw individuele wensen. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Bergen aan Zee?
Gelijk aanvangen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Daarvoor vraag je advies van een verzekeringskantoor in Bergen aan Zee of ergens in de buurt. Echter, geen tijd? Dan kan dit ook nu en simpeler via het internet. Hier tref je de stappen die je doorloopt.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2022.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Wil je een restitutie- of naturaverzekering (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 75% vergoed tot €1000).
 6. Neem een besluit over het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (dit kan zijn negen keer p/jaar).
 7. Beslis over de uitbetalingen aangaande brillen en lenzen.
 8. Geef je wensen door m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(dat kan zijn Kiemer zorgpolis) en regel je overstap via internet.

Welke kosten worden er vergoed in Bergen aan Zee?

De basispolis betaalt een groot deel van de zorgkosten in Bergen aan Zee. Hiermee ben je gedekt voor onvoorziene kosten van onder andere Medicijnen, Medisch specialist, Ziekenvervoer, Ziekenhuis. Echter ook Ergotherapie, Dieetadvies, Gehandicaptenzorg, Geestelijke gezondheidszorg. Lees de algemene voorwaarden van je actuele verzekering om te achterhalen welk deel de verzekeraar dekt, en met welke eigen risico. Hieronder vind jij enkele gangbare zorgverleners in de provincie Noord-Holland.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen indien je last hebt van klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, bepaalt wat er aan de hand is, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Gebruik van jouw huisarts in Bergen aan Zee wordt gedekt uit het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dit geldt echter wel bij bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Te maken met een intensieve ziekenhuisopname? Je basisverzekering dekt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Let op: controleer goed of jouw assuradeur een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Noord-Holland. Is dat niet het geval? Het is mogelijk dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Bergen aan Zee. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed uit de basispolis. Dat gaat niet op voor jeugd tot de 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Ga dan voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Bergen aan Zee? De kosten voor brillen en lenzen worden niet betaald uit het basispakket. Uitzonderingen zijn een medische reden of hulpmiddelen als speciale lenzen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €50 per jaar tot €300 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basisverzekering dekt 75% van de kosten voor een hoortoestel. De audicien in Bergen aan Zee zal wel een contract moeten hebben met jouw verzekeraar. Ook vind je meerdere zorginstellingen in de streek Bergen. Neem nou diëtetiek, ergotherapie, kraamzorg, logopedie en stoppen met roken, audicien, apotheek, psychologische zorg, haptonomie. De financiële compensaties vertonen grote verschillen bij FBTO of PMA. Bekijk de kleine lettertjes van je verzekeraar om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of raadpleeg onze pagina over Vergoedingen Gebitsprothese volledig.

Verzekeringskantoor in Bergen aan Zee

Wil je het liefst1 op 1 contact omtrent jouw zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een verzekeringsmaatschappij in Bergen aan Zee. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. Hij of zij geeft advies t.a.v. pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De deskundige controleert jouw persoonlijke situatie, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan wel €200 per jaar opleveren. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Bergen aan Zee