Loading...

Zorgverzekering Beetsterzwaag Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Aan het einde van het jaar kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Beetsterzwaag. Denk bijvoorbeeld aan Achmea, OHRA, Menzis, CZ, VGZ. In 2023 kan er voor jou wat veranderen. Het is niet zo gek om jouw huidige polis eens kritisch te bekijken. Past de huidige dekking bij jouw situatie? Met behulp van onze slimme zorgvergelijker mag ook jij nu, gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor spot jij een polis die past bij jouw wensen en budget. Kies de hoogte van het eigen risico, ga voor restitutie en natura, en regel je aanvullende polissen zoals oedeemtherapie / beweegzorg. Overstappen van aanbieder is binnen 5 minuten afgewerkt.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Gratis overstapservice
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Altijd een scherpe premie

Zorgverzekering vergelijken 2023

Overstappen naar een zorgverzekering die bij jou past is nogal lastig. Aspecten zoals Eigen risico + Verplicht eigen risico zal je moeten overwegen. Er zijn talloos veel assuranten, van CZ of inTwente tot aan Ik en Zekur. Hoe vind ik een goedkope verzekering? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Door gebruik te maken van onze zorgvergelijker tref je rap en zonder problemen een duidelijke verzekering die overeenkomt met je zorgwensen. Hulp nodig? Op onze website lees jij praktische details m.b.t. de aanvullende verzekering, eigen risico, basisverzekering, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering. Of klik meteen verder naar Arriën zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Beetsterzwaag? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen variëren doorgaans, terwijl de inhoud hetzelfde is. Zo kan de polis al snel wat goedkoper. De goedkoopste polis kan per persoon verschillen. De prijs hangt af van mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Middels de polisvergelijker – inclusief handige filters – tref je supersnel welke verzekering voor jouw scenario het goedkoopste is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot uiterlijk 31 januari 2023. Extra veel voordeel op jouw premie? Verhoog je eigen risico (bijv. €485). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van partijen als Nationale Nederlanden, HEMA, Anderzorg, Besured is in de regel een budgetpolis of naturapolis. Een negatief aspects hiervan is: dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-beetsterzwaag


Meest gekozen zorgpolis in Beetsterzwaag?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2023zijn er veel aspecten belangrijk. Je hebt keuze uit enorm veel partijen die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Zandberg afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Denk aan een polis van Zilveren kruis, United Consumers, Bewuzt, Univé. Verderop lees je meer over een aantal begrippen waar je zeker op moet letten. Aan de hand van deze info zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Betreft de basisverzekering kan je kiezen uit een natura- of restitutiepolis. De dekking van deze basispolissen verschilt eigenlijk niet. Wel schommelen de zorginstellingen waar je 100% vergoed krijgt. Dankzij een restitutieverzekering kun je naar alle zorginstellingen voor onder andere Berylliose of Dysthyme stoornis, en tevens voor bijv. Parodontitis en Ziekte van Pick. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Met een naturaverzekering ben je welkom bij enkel de deelnemende zorginstellingen. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf bijdraagt als je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2023 ligt dit op €385. Je kunt gaan voor een vrijwillig hoger eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €300 (niet meer dan €500). Het pluspunt is een aantrekkelijk tarief. Over gezondheid niet te klagen, en kan je een hoog risico veroorloven? Neem het eens in overweging. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Naast de basispolis kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Mogelijkheden: een extra dekking voor medische hulp buitenland, tandarts, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen. Intensief gebruiker van unieke zorgbehandelingen? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Kijk van tevoren of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via de baas, jouw gemeente (Opsterland) of juist een hogeschool / universiteit. Je krijgt een lagere premie (korting van 5-10%). Soms betaal je juist meer voor de polis. Sommige collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je specifieke zorgwensen. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Beetsterzwaag?
Nu aanvangen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? Daarvoor is er een verzekeringskantoor in Beetsterzwaag of ergens in de buurt. Tip: dit gaat nog een stuk vlotter en nog effectiever op internet. Hier bekijk je een bruikbaar stappenplan.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2023.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €385).
 3. Kies voor restitutie- of naturapolis (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 75% vergoed tot €1000).
 6. Selecteer de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (o.a. 27 per jaar).
 7. Beslis over een vergoeding betreft brillen en lenzen.
 8. En hoe zit het ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (bijvoorbeeld Zekur polis) en regel je overstap via internet.

Wordt alle zorg vergoed in Beetsterzwaag?

Jouw basispolis dekt veel zorgkosten in Beetsterzwaag. Zodoende hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor zaken als Bloedonderzoek, Medisch specialist, Ziekenhuis, Ziekenvervoer en tevens Logopedie, Verloskundige zorg, Wijkverpleging, Revalidatiezorg. Inventariseer de algemene voorwaarden van je huidige modules en ontdek wat de verzekeraar betaalt, en onder welke condities dit geldt. Scroll verder, daar spot jij meerdere vaak voorkomende zorgverleners in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts bij de meeste soorten klachten. De dokter probeert iets te doen, stelt vast wat er loos is, en verwijst je eventueel door. Jouw bezoek aan de huisarts in Beetsterzwaag wordt gedekt uit het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Dat is anders bij een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een behandeling in het ziekenhuis? Jouw basiszorgverzekering dekt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Handig: verifieer of je verzekering een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Friesland. Wordt dat een lastig verhaal? Het is mogelijk dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Beetsterzwaag. Moet ik zelf betalen? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald vanuit de basisverzekering. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen t/m 17 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Kies in dat geval speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Beetsterzwaag? Lenzen of brillen worden niet gedekt uit de basisverzekering. Enige uitzondering is een medische indicatie of of optische hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €25 per jaar tot €200 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basispolis betaalt maximaal 75% van de kosten voor een hoortoestel. Je audicien in Beetsterzwaag zal wel een contract moeten hebben met de partij waar jij verzekerd bent. Tevens zijn er velerlei soorten zorg in en rondom Opsterland. Zoals logopedie, diëtetiek, kraamzorg, podotherapie of ook stoppen met roken, audicien, apotheek, plastische chirurgie, haptonomie. De tegemoetkomingen vertonen grote verschillen bij Ik of Zekur. Bekijk de kleine lettertjes van jouw polis om te zien waar je recht op hebt. Of navigeer rechtstreeks naar Vergoedingen Epilatie.

Verzekeringskantoor in Beetsterzwaag

Houd jij van persoonlijk contact inzake jouw zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Beetsterzwaag. In de volksmond: een assurantieadviseur. De specialist zoekt alle uit m.b.t. hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De specialist inventariseert de stand van zaken, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan wel €200 per jaar opleveren. Soms kan dit bij hen op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • De zorgexpert.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Beetsterzwaag