Loading...

Zorgverzekering Bedum Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument moet een zorgverzekering hebben. In de maanden november en december kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Bedum. Dit kan o.a. naar Achmea, VGZ, OHRA, FBTO, CZ. In 2023 kan er voor jou wat veranderen. Het is geen gek idee om het huidige contract goed door te nemen. Matcht jouw huidige dekking nog met jouw situatie? Aan de hand van onze snelle zorgvergelijker kun jij vlug en moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor vind je een goede verzekering voor een goede prijs. Kies de hoogte van het eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies aanvullende verzekeringen als tandarts en medische hulp buitenland. Het overstappen is razendsnel gedaan.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Overstappen zonder gedoe
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een passende zorgverzekering is redelijk frustrerend. Feiten zoals Eerstelijns zorg of Wmo zullen je aandacht nodig hebben. Je kunt bijna overal wel terecht, van ZorgDirect of Ohra tot De Goudse en Zekur. Hoe vind ik een aantrekkelijke polis? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Middels deze zorgvergelijker tref je rap en zonder problemen een duidelijke verzekering die matcht met de zorgwensen. Hulp nodig? Hier tref jij bruikbare informatie over de collectieve zorgverzekering, eigen risico, aanvullende verzekering, naturapolis, basisverzekering. Of klik meteen verder naar Anloo zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in januari 2023 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Bedum? De kosten van de basisverzekeringen fluctueren vaak, terwijl je overal basisdekking hebt. Zo kun je eenvoudig besparen. Wat nu de laagste premie is, kan per persoon verschillen. De vergoeding komt tot stand door type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Aan de hand van de polisvergelijker – en de speciale filters – zoek je binnen 1 minuut welke organisatie de laagste premie vraagt. Overstappen kan van 12 november 2022tot uiterlijk 31 januari 2023. Nog meer besparen op de verzekeringen? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €585). Let op: zo’n goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Nationale Nederlanden, Besured, Promovendum, Anderzorg is in de regel een budgetpolis of naturapolis. Er is dan vaak sprake van dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-bedum


Meest gekozen zorgpolis in Bedum?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 moet jij een aantal stappen volgen. Je kunt kiezen uit meerdere verzekeraars met verschillende polissen. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Wouwse Plantage afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Het kan gaan om een polis van United Consumers, Zilveren kruis, Univé, Bewuzt. Hieronder tref je cruciale aspecten die even jouw aandacht nodig hebben. Met behulp van deze hulp kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering heb je de keuze uit een naturaverzekering en een restitutieverzekering. De dekking van de basisverzekering is bij iedereen gelijk. Wel schommelen ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je terecht kunt. Met een restitutiepolis kun je terecht bij alle zorgverleners en ziekenhuizen voor o.a. Autoglossofobie of Jeuk, maar ook Koorts en Sarcoïdose. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Via een naturapolis kan je naar alleen de aangesloten zorginstellingen. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf “meebetaalt” op het moment dat je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2023 ligt dit op €385. Je kunt kiezen voor een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €500 (niet meer dan €500). Je profiteert van een aantrekkelijk tarief. Ben je gezond, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan is het een prima optie. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Behalve het basispakket zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Mogelijkheden: een extra dekking voor medische hulp buitenland, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen. Gebruik je ook veelvoudig specialistische zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Zoek zeker goed uit of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via het bedrijf, gemeente (Bedum) of via een hogeschool / universiteit. Het voordeel is dan korting op jouw zorgverzekering (max 10% op de basisverzekering). In de praktijk hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Sommige collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op jouw individuele wensen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Bedum?
Direct starten met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Dan kan je naar een verzekeringskantoor in Bedum of in deze buurt. Handig: dat kan natuurlijk ook direct en eenvoudiger op internet. Op deze pagina vind jij een handig stappenplan.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2023.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €485).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepolis (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (100% vergoed tot € 500).
 6. Selecteer de module behandelingen voor fysiotherapie (bijvoorbeeld 27 keer).
 7. Beslis over de uitbetalingen betreft lenzen en brillen.
 8. En hoe zit het t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (bijvoorbeeld ONVZ polis) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Bedum?

Jouw basisverzekering betaalt veel voorkomende zorgkosten in Bedum. Op die manier hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor bijvoorbeeld Huisarts, Bloedonderzoek, Medisch specialist, Ziekenhuis en tevens Geestelijke gezondheidszorg, Dieetadvies, Gehandicaptenzorg, Verloskundige zorg. Bekijk de algemene voorwaarden van jouw actuele modules en ontdek wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en welk eigen risico er geldt. Scroll verder, daar spot je meerdere erkende zorginstellingen in de provincie Groningen.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts bij de meeste soorten klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, doet een basisonderzoek, en neemt contact op met een ziekenhuis. Een afspraak bij je huisarts in Bedum wordt vergoed uit het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Is er sprake van een intensieve ziekenhuisopname? Je basisverzekering staat hiervoor garant. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Handig: inventariseer of je assuradeur een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Groningen. Wordt dat een lastig verhaal? Het is mogelijk dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Bedum. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed vanuit de basisverzekering. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen tot en met 17 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Ga dan voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Bedum? De kosten voor brillen en lenzen worden niet gedekt uit het basispakket. Enige uitzondering is een medische indicatie of speciale hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van een paar tientjes per jaar tot €500 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? Het basispakket keert 75% uit van de prijs voor zo’n hoortoestel. Een audicien in Bedum moet een contract hebben afgesloten met je verzekeraar. Daarnaast zijn er vele zorginstellingen in de gemeente Bedum. Bijvoorbeeld: logopedie, kraamzorg, podotherapie, ergotherapie of ook stoppen met roken, psychologische zorg, apotheek, plastische chirurgie, audicien. De vergoedingen lopen sterk uiteen bij De Friesland of Ohra. Raadpleeg de voorwaarden van jouw verzekeraar om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of bekijk meteen meer over Vergoedingen Eerstelijns psychologische zorg.

Verzekeringskantoor in Bedum

Heb jij het liefst een persoonlijke afspraak omtrent jouw zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een verzekeringsmaatschappij in Bedum. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. Deze persoon adviseert jou rondom hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De deskundige bekijkt jouw persoonlijke situatie, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies levert soms wel meer dan €250 op. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Bedum