Loading...

Zorgverzekering Bavel Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Vanaf half november tot eind december kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Bavel. Veel gekozen partijen zijn CZ, Achmea, OHRA, FBTO, VGZ. Ook in 2023 kan er voor jou wat veranderen. Het is geen gek idee om de huidige verzekering goed door te nemen. Matcht jouw actuele dekking nog met jouw situatie? Met medewerking van deze scherpe zorgvergelijker mag ook jij rap en eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier selecteer je een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Kies het eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en regel je aanvullende modules zoals o.a. vaccinaties en vergoeding bril en contactlenzen. Overstappen van aanbieder is echt zo gepiept.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Handige overstapservice
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Maak jouw verzekering persoonlijk

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden en afsluiten van een zorgverzekering die bij jou past is tamelijk gecompliceerd. Zaken als Acceptatieplicht + Eigen risico komen veelvuldig voorbij. Er zijn nogal wat aanbieders, van AnderZorg of Menzis tot DSW en UMC Zorgverzekering. Hoe achterhaal ik een gewoon goede polis? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Middels deze zorgvergelijker vind je vlug en zonder problemen een betrouwbare verzekering die spoort met jouw zorgbehoefte. Hulp nodig? Op deze website bekijk jij nuttige specificaties ten aanzien van restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering, naturapolis, basisverzekering. Zie ook meer over Anjum zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Bavel? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen variëren enorm, terwijl de dekking gelijk is. Door een prijsvergelijking kan de polis al snel wat goedkoper. Wat nu de laagste premie is, kan per aanvraag verschillend zijn. De premie hangt o.a. af van type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Aan de hand van de polisvergelijker – met handige zoekfuncties – tref jij binnen enkele minuten welke polis voor jouw scenario het goedkoopste is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot en met eind januari 2023. Wil je extra besparen op je verzekering? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €885). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Anderzorg, Besured, Promovendum, Nationale Nederlanden is in veel gevallen een budgetpolis (naturapolis). Er is dan vaak sprake van dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-bavel


Populaire zorgpolis in Bavel?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 zijn er veel aspecten belangrijk. Je kunt kiezen uit meerdere aanbieders met op hun beurt weer allerlei producten. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis is geschikt? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – denk aan overstappen en zorgpolis Woudsend afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Denk aan een polis van Interpolis, Univé, Bewuzt, United Consumers. Verderop ontdek je een aantal factoren die extra belangrijk zijn. Aan de hand van deze tips zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering kan je kiezen uit een naturapolis en een restitutiepolis. De dekking van de basisverzekering is bij iedereen gelijk. Wel variëren zaken als ziekenhuizen waar je heen kunt. Met een restitutiepolis ben je welkom bij alle ziekenhuizen/zorginstellingen voor problemen zoals Anencephalie of Identificatiesyndroom, echter ook Microfilie en Pterygium. Dit is vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturaverzekering kan je naar een stuk minder zorgaanbieders. Een naturapolis is goedkoper.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf betaalt zodra je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2023 bedraagt dit €385. Je kunt gaan voor een vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €500 (maximaal €500). Het voordeel is een aantrekkelijke prijs. Heb je niet vaak wat, en kan je een hoog risico veroorloven? Neem het eens in overweging. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekking kiezen

Behalve het basispakket kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Veel gekozen: een extra polis voor medische hulp buitenland, brillen en lenzen, tandarts, alternatieve geneeswijzen. Ben jij overgeleverd aan meer dan de standaard zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Duik dan even in de materie of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via de baas, de gemeente (Breda) of mogelijk een opleiding. Je krijgt een lagere premie (doorgaans max. 10 procent korting). In de praktijk is het niet altijd goedkoper. Sommige collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op jouw wensen m.b.t. zorg. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Bavel?
Snel starten met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? In deze situatie maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Bavel of ergens in de buurt. Goed om te weten: geen tijd? Dan kan dit ook nu en eenvoudiger via internet. Hierna lees je een handig stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €885).
 3. Wil je een natura- of restitutiepakket (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 50% vergoed tot €1000).
 6. Neem een besluit over de dekking voor fysiotherapie (onder andere zes keer).
 7. Selecteer de uitbetalingen t.a.v. lenzen en brillen.
 8. En hoe zit het m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (een optie is National Academic polis) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Wordt alle zorg vergoed in Bavel?

Jouw basispakket staat garant voor veel voorkomende zorgkosten in Bavel. Zo staat de verzekeraar garant voor o.a. Bloedonderzoek, Huisarts, Ziekenhuis, Medicijnen. Echter ook Verloskundige zorg, Logopedie, Dieetadvies, Revalidatiezorg. Inventariseer de kleine letters van jouw actuele verzekering en controleer wat de verzekeraar betaalt, en onder welke voorwaarden. Scroll verder, daar vind jij een paar veel voorkomende zorgaanbieders in de provincie Noord-Brabant.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts voor de meest gangbare klachten. De dokter probeert iets te doen, bepaalt wat er aan de hand is, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Gebruik van jouw huisarts in Bavel wordt vergoed uit het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een behandeling in het ziekenhuis? De basispolis vergoedt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Tip: check even of jouw assuradeur afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Noord-Brabant. Is dit niet mogelijk? Het is mogelijk dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Bavel. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed via de basispolis. Altijd wel voor: jeugd tot de 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Kies in dat geval een aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Bavel? Lenzen of brillen worden niet betaald uit de basispolis. Enige uitzondering is een medische reden of uitzonderlijke hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €70 per jaar tot €300 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basispolis dekt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Een audicien in Bavel zal wel een contract moeten hebben met jouw verzekeraar. Er zijn nog vele zorginstellingen in de regio Breda. Denk aan: ergotherapie, podotherapie, diëtetiek, logopedie en psychologische zorg, stoppen met roken, haptonomie, plastische chirurgie, audicien. De financiële compensaties lopen sterk uiteen bij AnderZorg of VGZ. Check de dekking van jouw polis om te zien waar je recht op hebt. Of navigeer rechtstreeks naar Vergoedingen Dyslexiebehandeling.

Verzekeringskantoor in Bavel

Wil je het liefst1 op 1 contact m.b.t. je zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een verzekeringsmaatschappij in Bavel. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. Deze persoon geeft advies t.a.v. verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De specialist checkt jouw persoonlijke situatie, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan je flink wat geld opleveren. Dit kan bij de expert op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Jarenlange ervaring.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Bavel