Loading...

Zorgverzekering Barchem Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. In de maanden november en december mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Barchem. Dit kan o.a. naar FBTO, Achmea, CZ, OHRA, Menzis. In 2023 is de basisdekking aangepast. Het is geen gek idee om jouw lopende verzekering nog eens door te lezen. Klopt deze geldende polis bij jouw situatie? Aan de hand van onze innovatieve zorgvergelijker kan jij gelijk, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Zo spot je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Bepaal je eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies eventueel nog voor aanvullende modules zoals orthodontie / fysiotherapie. Overstappen van verzekeraar is razendsnel afgehandeld.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Hulp bij overstappen
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Maak jouw verzekering persoonlijk

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een goede zorgverzekering is soms frustrerend. Feiten zoals Nominale premie en Verplicht eigen risico vliegen je om de oren. Ze staan allemaal voor je klaar, van ZorgDirect of Kiemer tot bijvoorbeeld Delta Lloyd en VGZ. Hoe ontdek ik een aantrekkelijke verzekeringspolis? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Door gebruik te maken van een zorgvergelijker bekijk je direct en ongecompliceerd een goede verzekering die klopt met je behoeften. Problemen? Op deze pagina vind je handige adviezen ten aanzien van restitutiepolis, eigen risico, aanvullende verzekering, basisverzekering, collectieve zorgverzekering. Of klik meteen verder naar Andelst zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Barchem? De prijzen van de basisverzekeringen verschillen nogal, terwijl de inhoud hetzelfde is. Daardoor zijn grote besparingen mogelijk. Wat de voordeligste verzekering is kan per persoon verschillen. De vergoeding hangt af van type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Door de vergelijk module – met handige zoekfuncties – bekijk jij supersnel welke verzekeringspolis voor jou het meest voordelig is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot uiterlijk 31 januari 2023. Lagere prijzen regelen op jouw premie? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €885). Let wel: zo’n goedkope zorgverzekering van partijen als Besured, Anderzorg, Promovendum, Nationale Nederlanden is doorgaans een budget- of naturapolis. Het nadeel is je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-barchem


De beste zorgpolis in Barchem?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 zijn er veel aspecten belangrijk. In Nederland kennen we allerlei assuradeurs die ook nog weer verschillende polissen bieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis past bij mij? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – bijv. overstappen en zorgpolis Wons afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Denk aan een polis van Interpolis, Zilveren kruis, Univé, Bewuzt. Verderop tref je betekenisvolle variabelen waar je zeker op moet letten. Aan de hand van deze tips kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een naturaverzekering en een restitutieverzekering. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is bij iedereen identiek. Wel schommelen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je complete dekking hebt. Via een restitutiepolis kun je naar alle zorgaanbieders voor onder andere Basaalcelcarcinoom of Ischias, echter ook Lesch-Nyhan-syndroom en Watervrees. Dit heet vrije zorgkeuze. Dankzij een naturapolis kan je naar enkel de deelnemende zorgaanbieders. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf “meebetaalt” als je jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 ligt dit op €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig hoger eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €500 (max €500, €885 totaal). Een beweegreden hiervoor kan zijn een betaalbare premie. Ben je gezond, en heb je voldoende geld liggen? Dan kun je het overwegen. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

In aanvulling op de basispolis kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Opties: een extra verzekering voor tandarts, brillen en lenzen, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen. Intensief gebruiker van een bepaald type zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Zoek zeker goed uit of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via het bedrijf, een gemeente (Lochem) of via een onderwijsinstelling. Het voordeel is dan korting op jouw zorgverzekering (denk aan 5 tot 10 procent korting). Vaak is het helemaal niet gunstig. Sommige collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je wensenlijstje voor de zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Barchem?
Direct aftrappen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? Dan kan je naar een verzekeringskantoor in Barchem of in een omliggende plaats. Maar dit gaat nog een stuk vlotter en gemakkelijker op internet. Hierna spot jij de stappen die je doorloopt.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €385).
 3. Wil je een natura- of restitutiepolis (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 100% vergoed tot €250).
 6. Bepaal de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (onder andere twaalf per jaar).
 7. Neem besluit over de dekking t.a.v. lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (bijvoorbeeld FBTO polis) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke kosten worden er vergoed in Barchem?

De basispolis dekt de meeste zorgkosten in Barchem. Zodoende staat de verzekeraar garant voor o.a. Ziekenvervoer, Medicijnen, Bloedonderzoek, Medisch specialist. Maar denk ook aan Wijkverpleging, Ergotherapie, Geestelijke gezondheidszorg, Verloskundige zorg. Bekijk de algemene voorwaarden van jouw huidige modules en ontdek welke kosten je verzekering vergoed, en of je ook eigen risico moet betalen. Op onze website check jij een aantal gebruikelijke zorginstellingen in de provincie Gelderland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts voor allerlei klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, stelt vast wat er loos is, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Het bezoek aan de huisarts in Barchem wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een behandeling in het ziekenhuis? Het basispakket staat hiervoor garant. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Goed om te weten: controleer goed of de verzekeraar een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Gelderland. Is er geen contract? Je kunt in de situatie terecht komen dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Barchem. Wat wordt er betaald? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt uit de basisverzekering. Uitzondering op de regel: mensen onder de 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Kies dan voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Barchem? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet teruggeboekt uit het basispakket. Dit is echter anders bij een medische noodzaak of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €25 per jaar tot €300 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basisverzekering vergoedt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. De audicien in Barchem moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met jouw verzekeraar. Tevens zijn er een aantal soorten zorg in de buurt van Lochem. Zoals logopedie, kraamzorg, podotherapie, ergotherapie of ook audicien, stoppen met roken, haptonomie, apotheek, plastische chirurgie. De tegemoetkomingen lopen sterk uiteen bij Kiemer of VvAA. Raadpleeg de afspraken van de polis om te zien waar je recht op hebt. Of navigeer rechtstreeks naar Vergoedingen Diëtist.

Verzekeringskantoor in Barchem

Heb jij het liefst persoonlijk contact t.a.v. jouw zorgpolis? Je kan afspraken met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Barchem. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. Deze persoon geeft advies rondom hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De begeleider inventariseert je (gezinssituatie en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan wel €200 per jaar opleveren. Het kan op het verzekeringskantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Voor al je vragen.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Barchem