Loading...

Zorgverzekering Banholt Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Vanaf halverwege november kan je switchen van zorgverzekering in Banholt. Populaire keuzes zijn Menzis, FBTO, VGZ, Achmea, OHRA. Ook in 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het loont dus om jouw lopende verzekering goed te bekijken. Matcht de afgesloten polis nog met jouw situatie? Met medewerking van deze snelle zorgvergelijker kun jij nu, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende zoek jij een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Bepaal je eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies eventueel nog voor aanvullende modules zoals o.a. dieetadvies + vergoeding bril en contactlenzen. Overstappen van polis is echt zo gepiept.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Overstappen zonder gedoe
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Voor elke situatie een polis

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een passende zorgverzekering is soms frustrerend. Termen als Ziekenfonds of Risicoselectie zullen je aandacht nodig hebben. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van Bewuzt of Menzis tot aan CZdirect en ZieZo. Hoe achterhaal ik een aantrekkelijke verzekeraar? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Mede door deze zorgvergelijker detecteer je direct en zonder problemen een goede verzekering die aansluit op alle zorgbehoefte. Problemen? Op onze website tref jij bruikbare informatie aangaande de aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering, restitutiepolis, eigen risico, basisverzekering. Je kunt hier ook terecht voor Amsterdam Zuidoost zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Banholt? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen verschillen doorgaans, terwijl de inhoud hetzelfde is. Door een prijsvergelijking kan je al gauw een paar euro besparen. De goedkoopste polis kan per aanvraag verschillend zijn. De vergoeding komt tot stand door type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Door de polisvergelijker – en de speciale filters – tref je direct welke partij in jouw geval het goedkoopste is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot maximaal eind januari 2023. Lagere prijzen regelen op de ziektekosten? Verhoog je eigen risico (bijv. €885). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld HEMA, Besured, Anderzorg, Nationale Nederlanden is vaak een natura- of budgetpolis. Een negatief aspects hiervan is: dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-banholt


Veel gekozen zorgpolis in Banholt?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 moet je met veel zaken rekening houden. Je kunt terecht bij allerlei verzekeraars met verschillende polissen. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – bijv. overstappen en zorgpolis Woltersum afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Denk aan een polis van Bewuzt, Univé, United Consumers, Interpolis. Hieronder ontdek je belangrijke aspecten die van belang zijn. Met deze aanwijzingen kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering kan je kiezen uit een restitutieverzekering en een naturaverzekering. De dekking van de basisverzekering verschilt niet per verzekeraar. Wel wisselen ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je het volledige bedrag krijgt. Dankzij een restitutieverzekering ben je welkom bij alle zorgverleners en ziekenhuizen voor o.a. Atheroomkyste of Huidkanker, en tevens voor bijv. Obstructief Slaapapneu-syndroom en Polymicrogyrie. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Dankzij een naturapolis ben je welkom bij enkel de deelnemende zorginstellingen. Een naturapolis is goedkoper.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf betaalt wanneer je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. Voor 2023 is dit €385. Optioneel is een vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €200 (max €500). Het voordeel is een minder hoge premie. Heb je niet vaak wat, en heb je voldoende geld liggen? Dan kun je het overwegen. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Naast de basisverzekering kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Opties: een extra polis voor fysiotherapie, tandarts, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen. Maak je veel gebruik van een bepaald type zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Neem dan goed door of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via het bedrijf, gemeente (Eijsden-Margraten) of juist een school. Het voordeel is een mooie korting op de polis (denk aan 5 tot 10 procent korting). In de regel is het helemaal niet gunstig. Sommige collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je specifieke zorgwensen. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Banholt?
Vandaag aanvangen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? In deze situatie vraag je advies van een verzekeringskantoor in Banholt of rondom deze plaats. Echter, dat kan natuurlijk ook direct en nog effectiever d.m.v. internet. Hierna bekijk jij de te nemen stappen.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €885).
 3. Kies voor restitutie- of naturapolis (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (€ 1000 of meer vergoed).
 6. Geef je wens door voor de module behandelingen voor fysiotherapie (kies bijv. 36 keer).
 7. Bepaal de uitkering m.b.t. lenzen en brillen.
 8. En hoe zit het betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (een optie is Delta Lloyd polis) en de overstap is online snel rond.

Wordt alle zorg vergoed in Banholt?

Het basispakket vergoedt een groot deel van de zorgkosten in Banholt. Hiermee hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor o.a. Huisarts, Bloedonderzoek, Ziekenhuis, Ziekenvervoer maar ook Ergotherapie, Revalidatiezorg, Geestelijke gezondheidszorg, Verloskundige zorg. Check de condities van je actuele verzekering om te zien wat de verzekeraar betaalt, en met welke eigen risico. Verderop vind je een aantal erkende zorgverleners in de provincie Limburg.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts voor de meest gangbare klachten. Je dokter heeft veel kennis en doet een basisonderzoek, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Jouw bezoek aan de huisarts in Banholt wordt vergoed uit het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dat is anders bij speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Is er sprake van een opname in een ziekenhuis? De basispolis dekt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Advies: verifieer of de assuradeur wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Limburg. Behoort dat niet tot de opties? Het kan voorkomen dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Banholt. Wordt dit gedekt? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald uit de basispolis. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen t/m 17 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Banholt? Lenzen of brillen worden niet vergoed vanuit het basispakket. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische ingreep of hulpmiddelen als speciale lenzen. Wel is er een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €25 per jaar tot €100 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basisverzekering keert 75% uit van de kosten voor een hoortoestel. Je audicien in Banholt moet een contract hebben afgesloten met de partij waar jij verzekerd bent. Er zijn nog velerlei zorgbedrijven in de streek Eijsden-Margraten. Onder andere: podotherapie, logopedie, kraamzorg, ergotherapie en ook plastische chirurgie, stoppen met roken, apotheek, haptonomie, psychologische zorg. De dekkingen vertonen grote verschillen bij Kiemer en United Consumers. Raadpleeg de voorwaarden van je polis voor de actuele vergoedingen. Of raadpleeg onze pagina over Vergoedingen Dieetpreparaten.

Verzekeringskantoor in Banholt

Wil je het liefst1 op 1 contact t.a.v. je zorgpolis? Je kan afspraken met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Banholt. In de volksmond: een assurantieadviseur. Deze persoon zoekt alle uit inzake pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De begeleider controleert jouw omstandigheden, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan je flink wat geld opleveren. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kennis van zaken.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Banholt