Loading...

Zorgverzekering Ballum Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Aan het einde van het jaar kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Ballum. Populaire keuzes zijn OHRA, VGZ, FBTO, Menzis, Achmea. Ook in 2023 kan er voor jou wat veranderen. Het is dus slim om de verzekering van dit jaar goed te bekijken. Matcht de bestaande verzekering nog met jouw situatie? Met behulp van de innovatieve zorgvergelijker kun je gelijk, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende vind jij een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Kies het eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies optioneel voor aanvullende modules zoals bijvoorbeeld beweegzorg plus tandarts. De overstap is binnen 2 minuten afgehandeld.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Probleemloos overstappen
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het afsluiten van een zorgverzekering op maat is redelijk lastig. Feiten zoals Eigen bijdrage en Eerstelijns zorg zijn voor velen onmisbaar. Ze ontvangen je graag als klant, van AnderZorg of Pro Life tot bijv. Ditzo en UMC Zorgverzekering. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een goedkope polis? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Met behulp van onze zorgvergelijker achterhaal je direct en gemakkelijk een geschikte verzekering die aansluit op de zorgbehoefte. Meer info? Hier tref je bruikbare adviezen m.b.t. de restitutiepolis, naturapolis, basisverzekering, eigen risico, aanvullende verzekering. Bekijk ook meer info over Amstenrade zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Ballum? De prijzen van de basisverzekeringen schommelen vaak, terwijl de dekking gelijk is. Daardoor kun je eenvoudig besparen. Welke verzekering het goedkoopste is is afhankelijk van veel factoren. Het maandelijkse bedrag wordt bepaald door aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Aan de hand van onze vergelijker – inclusief handige filters – bekijk je supersnel welke verzekeraar voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot eind januari 2023. Meer voordeel behalen op je verzekering? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €885). Let op: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Nationale Nederlanden, Besured, Promovendum, Anderzorg is doorgaans een budgetpolis (naturapolis). Minpunt hiervan is minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-ballum


Meest gekozen zorgpolis in Ballum?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 moet je met veel zaken rekening houden. In Nederland kennen we allerlei assuradeurs met op hun beurt weer allerlei producten. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Wolphaartsdijk afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Denk aan een polis van Univé, Interpolis, Zilveren kruis, United Consumers. Verderop ontdek je een aantal begrippen die jou verder op weg helpen. Dankzij deze informatie kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering kan je kiezen uit een restitutiepolis en een naturapolis. De dekking van de basisverzekering is bij iedereen identiek. Wel variëren ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je complete dekking hebt. Dankzij een restitutieverzekering kies je zelf je zorgverleners voor aandoeningen als Breslow-dikte of Efebofilie, echter ook Landziekte en Syndroom van Guillain-Barré. Dit is vrije zorgkeuze. Via een naturapolis kan je naar circa 90% van de zorgaanbieders. Restitutie is duurder dan natura.


2. Het eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf betaalt zodra je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is dat €385. Sommigen kiezen een vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €200 (max €500, €885 totaal). Het pluspunt is een aantrekkelijke prijs. Ben je gezond, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan kun je het overwegen. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Afgezien van de basisverzekering kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Veel gekozen: een extra module voor brillen en lenzen, tandarts, medische hulp buitenland, fysiotherapie. Maak je veel gebruik van specialistische zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Duik dan even in de materie of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via jouw zaak, jouw gemeente (Ameland) of juist een vereniging. Je hebt recht op een goedkoper tarief (denk aan 5 tot 10 procent korting). In de praktijk liggen de prijzen hoger dan normaal. De collectieve pakketten matchen niet standaard met jouw individuele wensen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Ballum?
Snel beginnen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? In deze situatie is er een verzekeringskantoor in Ballum of in een omliggende plaats. Echter, dit gaat nog een stuk vlotter en duidelijker via internet. Op deze pagina spot je onze handige stappen.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepolis (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (75% vergoed tot € 750).
 6. Selecteer de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (onder andere zes keer p/jaar).
 7. Bepaal de dekking betreft lenzen en brillen.
 8. En hoe zit het m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(denk aan bijv. CZ polis) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Ballum?

Het basispakket betaalt de meeste zorgkosten in Ballum. Op die manier worden kosten gedekt van onder andere Huisarts, Bloedonderzoek, Ziekenhuis, Ziekenvervoer. Echter ook Geestelijke gezondheidszorg, Dieetadvies, Gehandicaptenzorg, Ergotherapie. Controleer de condities van je huidige modules om te zien wat de verzekeraar betaalt, en welk eigen risico er geldt. Verderop bekijk jij enkele erkende zorginstellingen in de provincie Friesland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt indien je last hebt van klachten. Je dokter heeft veel kennis en bepaalt wat er aan de hand is, en kan je verwijzen naar een expert. Het bezoek aan de huisarts in Ballum is standaard gedekt in je basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een intensieve ziekenhuisopname? Jouw basiszorgverzekering zal hiervoor zorgen. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Tip: inspecteer of jouw verzekeraar een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Friesland. Wordt dat een lastig verhaal? Het is mogelijk dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Ballum. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed uit de basisverzekering. Dat gaat niet op voor jeugd tot de 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor een aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Ballum? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet teruggeboekt uit het basispakket. Uitzonderingen zijn een medisch belang of of optische hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Deze modules verschillen enorm: van €45 per jaar tot €300 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basispolis vergoedt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. Je audicien in Ballum zal wel een contract moeten hebben met je verzekeraar. Tevens zijn er een aantal verschillende types zorg in en rondom Ameland. Neem nou diëtetiek, podotherapie, ergotherapie, kraamzorg maar ook haptonomie, psychologische zorg, audicien, stoppen met roken, plastische chirurgie. De vergoedingen wisselen nogal bij Avéro Achmea en Pro Life. Check de condities van je verzekeraar voor de actuele vergoedingen. Of raadpleeg onze pagina over Vergoedingen Dieetadvies.

Verzekeringskantoor in Ballum

Prefereer jij face to face contact ten aanzien van de zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een ervaren verzekeringsmaatschappij in Ballum. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige geeft advies inzake pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De deskundige checkt jouw persoonlijke situatie, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan wel €200 per jaar opleveren. Soms kan dit bij hen op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Ballum