Loading...

Zorgverzekering Balk Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland moet verplicht een zorgverzekering hebben. In november en december kan je switchen van zorgverzekering in Balk. Veel gekozen partijen zijn VGZ, FBTO, Menzis, Achmea, CZ. In 2023 kan er voor jou wat veranderen. Het loont dus om de huidige verzekering nog eens door te lezen. Klopt deze geldende dekking met jouw wensen. Geholpen door deze snelle zorgvergelijker kun je snel en makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Zo vind jij de beste dekking voor de laagste prijs! Kies het eigen risico, kies voor natura of restitutie, en regel je aanvullende verzekeringen zoals o.a. EHBO-advies en tandarts. Overstappen van polis is binnen 2 minuten geregeld.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Probleemloos overstappen
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

De zoektocht naar een zorgverzekering op maat is nogal gecompliceerd. Begrippen als Basispakket en Nominale premie komen veelvuldig voorbij. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van Avéro Achmea of National Academic tot aan CZdirect en Zekur. Hoe ontdek ik een betaalbare polis? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Via deze zorgvergelijker vind je snel en ongecompliceerd een aantrekkelijke verzekering die in lijn is met de zorgbehoefte. Meer info? Op deze pagina check jij makkelijke informatie aangaande de aanvullende verzekering, restitutiepolis, naturapolis, eigen risico, collectieve zorgverzekering. Of klik meteen verder naar Ammerstol zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Balk? De tarieven van de basisverzekeringen fluctueren sterk, terwijl de inhoud hetzelfde is. Hierdoor kan de polis al snel wat goedkoper. De laagste premie verschilt per persoon. Het maandelijkse bedrag kent z’n oorsprong in eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. Door ons vergelijk script – en de speciale filters – spot jij gelijk welke verzekering voor jouw scenario het goedkoopste is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot en met eind januari 2023. Meer voordeel behalen op je verzekering? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €585). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als Besured, Promovendum, Nationale Nederlanden, Anderzorg is in veel gevallen een natura- of budgetpolis. Je hebt te maken met dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-balk


Populaire zorgpolis in Balk?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. Je hebt keuze uit enorm veel assuradeurs die ook nog weer verschillende polissen bieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis past bij mij? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – wellicht overstappen en zorgpolis Woerdense Verlaat afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Het kan gaan om een polis van Univé, United Consumers, Interpolis, Bewuzt. Op deze pagina tref je veel besproken factoren die van belang zijn. Dankzij deze hulp wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutiepolis en een naturapolis. De dekking van deze basispolissen is overal hetzelfde. Wel verschillen de zorginstellingen waar je het volledige bedrag krijgt. Aan de hand van een restitutieverzekering kun je terecht bij alle ziekenhuizen/zorginstellingen voor problemen zoals Catatonie of Frotteurisme, maar ook Paruresis en Ziekte van De Quervain. Dit heet vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturapolis kan je naar alleen de aangesloten zorgverleners en ziekenhuizen. Een naturapolis is goedkoper.


2. Eigen risico kiezen

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf “meebetaalt” op het moment dat je aanspraak maakt op de basisverzekering. In 2023 is dat €385. Je kunt kiezen voor het vrijwillige eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €100 (maximaal €500). Jouw “win” is een goedkopere verzekering. Voel jij je vitaal, en heb je wat spaargeld liggen? Dan is het een prima optie. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

In aanvulling op het basispakket zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Veel gekozen: een extra dekking voor alternatieve geneeswijzen, tandarts, brillen en lenzen, fysiotherapie. Intensief gebruiker van specialistische zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Duik dan even in de materie of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via jouw zaak, de gemeente (De Friese Meren) of via een vereniging. Je hebt recht op een lagere premie (korting van 5-10%). Doorgaans hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Sommige collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op jouw individuele wensen. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Balk?
Snel beginnen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? In dit geval kan je naar een verzekeringskantoor in Balk of ergens in de buurt. Let op: dat kan natuurlijk ook direct en eenvoudiger via internet. Op deze pagina bekijk jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €885).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapakket (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (bijv. volledige europadekking).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €1000).
 6. Kies de dekking voor fysiotherapie (dit kan zijn zes keer p/jaar).
 7. Bepaal de uitbetalingen m.b.t. brillen en lenzen.
 8. En hoe zit het met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(dat kan zijn Avéro Achmea polis) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Balk?

Jouw basisverzekering staat garant voor veel zorgkosten in Balk. Hiermee worden kosten gedekt van o.a. Medisch specialist, Ziekenvervoer, Medicijnen, Huisarts en Gehandicaptenzorg, Logopedie, Ergotherapie, Verloskundige zorg. Inventariseer de kleine letters van jouw huidige verzekering en bekijk wat de verzekeraar betaalt, en welk eigen risico er geldt. Hieronder bekijk je enige gebruikelijke zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts wanneer je ergens mee zit. De dokter helpt waar mogelijk, trekt een conclusie, en kan je verwijzen naar een expert. Het bezoek aan de huisarts in Balk wordt vergoed uit het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dat is anders bij bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een verblijft in ziekenhuizen? Het basispakket betaalt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Tip: loop na of de verzekering een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Friesland. Is dit niet mogelijk? Het kan voorkomen dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Balk. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed vanuit de basisverzekering. Dit wordt enkel vergoed voor jeugd tot de 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Kies in dat geval unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Balk? De kosten voor brillen en lenzen worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Dit geldt alleen bij een medische indicatie of speciale hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €55 per jaar tot €300 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basispolis keert 75% uit van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. De audicien in Balk moet wel een contract hebben met jouw verzekeraar. Tevens zijn er velerlei soorten zorg in de gemeente De Friese Meren. Zoals logopedie, diëtetiek, kraamzorg, podotherapie en psychologische zorg, haptonomie, plastische chirurgie, audicien, apotheek. De financiële compensaties kunnen sterk afwijken bij CZ of Zorg en Zekerheid. Raadpleeg de condities van de verzekering om te checken hoeveel je krijgt. Of lees direct alles over Vergoedingen Dekensteun.

Verzekeringskantoor in Balk

Prefereer jij 1 op 1 contact met betrekking tot jouw zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Balk. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. Deze persoon adviseert jou m.b.t. verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De deskundige inventariseert je privé-situatie en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject scheelt je zo enkele tientjes per maand. Het kan op het verzekeringskantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Balk