Loading...

Zorgverzekering Bad Nieuweschans Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Aan het einde van het jaar kan je overstappen van zorgverzekering in Bad Nieuweschans. Bijvoorbeeld naar FBTO, Menzis, OHRA, Achmea, CZ. Ook in 2023 verandert er weer het een en ander. Het loont dus om de huidige verzekering goed te bekijken. Klopt deze bestaande verzekering bij jouw situatie? Aan de hand van een handige zorgvergelijker mag ook jij vandaag nog, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan vind je een goede verzekering voor een goede prijs. Beslis over eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en selecteer eventueel aanvullende modules als tandheelkundige hulp / anticonceptie. Overstappen van verzekeraar is binnen mum van tijd afgewerkt.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Een verzekering voor iedereen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden en afsluiten van een passende zorgverzekering is soms ingewikkeld. Aspecten zoals Naturapolis en Zorgplicht zijn voor velen onmisbaar. Je kunt bijna overal wel terecht, van Promovendum of PMA tot bijv. HEMA en United Consumers. Hoe achterhaal ik een professionele verzekering? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Via een zorgvergelijker detecteer je vlug en makkelijk een aantrekkelijke verzekering die klopt met alle behoeften. Meer info? Op onze website check je makkelijke specificaties m.b.t. de naturapolis, aanvullende verzekering, basisverzekering, restitutiepolis, eigen risico. Of klik meteen verder naar Alphen aan den Rijn zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Bad Nieuweschans? De kosten van de basisverzekeringen fluctueren regelmatig, terwijl de dekking gelijk is. Door een prijsvergelijking kun je al veel besparen. Wat de voordeligste verzekering is kan per aanvraag verschillend zijn. De vergoeding komt tot stand door type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Middels de vergelijk module – met handige zoekfuncties – check je supersnel welke verzekeringspolis voor jouw scenario het goedkoopste is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot januari 2023. Lagere prijzen regelen op de ziektekosten? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €585). Let op: zo’n goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Besured, Anderzorg, HEMA, Nationale Nederlanden is doorgaans een budget- of naturapolis. Er is dan vaak sprake van dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-bad-nieuweschans


Veel gekozen zorgpolis in Bad Nieuweschans?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. Je hebt keuze uit enorm veel verzekeraars die ook nog weer verschillende polissen bieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – denk aan overstappen en zorgpolis Witmarsum afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Denk aan een polis van Interpolis, Zilveren kruis, United Consumers, Bewuzt. Verderop lees je meer over cruciale aspecten die van belang zijn. Met deze tips zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering heb je de keuze uit een restitutie- of naturapolis. De dekking van de basisverzekering is bij iedereen identiek. Wel wisselen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je complete dekking hebt. Aan de hand van een restitutieverzekering mag je kiezen voor iedere ziekenhuizen/zorginstellingen voor aandoeningen als Beroepseczeem of Frühsommer Meningo Encephalitis, maar ook Macrocefalie en VCJD. Dit heet vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering kan je naar circa 90% van de zorgaanbieders. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf bijdraagt als je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2023 ligt dit op €385. Een optie is een vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €500 (max €500). De reden hiervoor is een minder hoge premie. Heb je niet vaak wat, en heb je voldoende geld liggen? Denk er eens rustig over na. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Buiten het basispakket kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Voorbeelden zijn een extra module voor alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, tandarts, medische hulp buitenland. Intensief gebruiker van specialistische zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Laat je dan altijd voorlichten of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via je job, de gemeente (Oldambt) of soms een vereniging. Je ontvangt korting op de premie (max 10% op de basisverzekering). In de praktijk is het helemaal niet gunstig. De collectieve pakketten matchen niet standaard met jouw individuele wensen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Bad Nieuweschans?
Snel starten met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Daarvoor vraag je advies van een verzekeringskantoor in Bad Nieuweschans of rondom deze plaats. Maar dit gaat nog een stuk vlotter en simpeler via het internet. Hieronder spot jij een handig stappenplan.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2023.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €685).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepolis (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (bijv. volledige europadekking).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (€ 1000 of meer vergoed).
 6. Kies de module behandelingen voor fysiotherapie (bijvoorbeeld negen keer p/jaar).
 7. Neem besluit over de uitkering aangaande lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (denk aan bijv. VGZ zorgverzekering) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Bad Nieuweschans?

Jouw basisverzekering compenseert veel zorgkosten in Bad Nieuweschans. Daarmee worden kosten gedekt van onder andere Bloedonderzoek, Ziekenvervoer, Medisch specialist, Huisarts. Maar denk ook aan Revalidatiezorg, Ergotherapie, Verloskundige zorg, Wijkverpleging. Lees de algemene voorwaarden van je actuele verzekering en ontdek wat precies vergoed wordt, en of je ook eigen risico moet betalen. Hieronder check je enige gangbare zorginstellingen in de provincie Groningen.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt indien je last hebt van klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, trekt een conclusie, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Het bezoek aan de huisarts in Bad Nieuweschans wordt gedekt uit het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Is er sprake van een ziekenhuisopname? De basispolis dekt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Noemenswaardig: inspecteer of de verzekering een contract heeft met ziekenhuizen in Groningen. Behoort dat niet tot de opties? Het kan zijn dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Bad Nieuweschans. Wordt dit gedekt? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed via de basisverzekering. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen tot en met 17 jaar en mensen met een chronische aandoening. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Selecteer dan een aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Bad Nieuweschans? Jouw bril en/of lenzen worden niet betaald uit de basispolis. Dit geldt alleen bij een medische ingreep of speciale hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €30 per jaar tot €300 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basisverzekering dekt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. De audicien in Bad Nieuweschans zal wel een contract moeten hebben met de verzekeringsmaatschappij. Daarnaast zijn er meerdere verschillende types zorg in de streek Oldambt. Zoals kraamzorg, podotherapie, diëtetiek, logopedie en stoppen met roken, audicien, haptonomie, apotheek, plastische chirurgie. De vergoedingen kunnen sterk afwijken bij CZdirect of ONVZ. Raadpleeg de kleine lettertjes van je verzekeraar om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of raadpleeg onze pagina over Vergoedingen Correctiezolen.

Verzekeringskantoor in Bad Nieuweschans

Prefereer jij 1 op 1 contact m.b.t. jouw zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een deskundige verzekeringsmaatschappij in Bad Nieuweschans. Ook bekend als een assurantieadviseur. De deskundige geeft advies rondom pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De begeleider kijkt naar jouw persoonlijke situatie, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan wel €200 per jaar opleveren. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • De zorgexpert.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Bad Nieuweschans