Loading...

Zorgverzekering Baars Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland moet verplicht een zorgverzekering hebben. Vanaf half november tot eind december kan je switchen van zorgverzekering in Baars. Denk bijvoorbeeld aan Menzis, FBTO, Achmea, VGZ, CZ. Ook in 2023 is de basisdekking aangepast. Het is niet onverstandig om jouw huidige polis goed door te nemen. Klopt jouw actuele polis met jouw behoeften? Met medewerking van deze snelle zorgvergelijker kan iedereen nu, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor selecteer je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Selecteer je eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies optioneel voor aanvullende modules zoals o.a. mantelzorg + osteopathie. Overstappen van polis is binnen 5 minuten afgehandeld.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een zorgverzekering op maat is soms gecompliceerd. Begrippen als Gemoedsbezwaarden of Acceptatieplicht komen veelvuldig voorbij. Ze ontvangen je graag als klant, van C4Me of Kiemer tot aan De Goudse en ZieZo. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een betaalbare verzekeraar? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Geholpen door deze zorgvergelijker achterhaal je snel en eenvoudig een voordelige verzekering die matcht met de behoeften. Kom je er niet uit? Op deze pagina tref jij praktische informatie met betrekking tot de collectieve zorgverzekering, basisverzekering, aanvullende verzekering, eigen risico, restitutiepolis. Je kunt hier ook terecht voor Almere zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Baars? De prijzen van de basisverzekeringen verschillen nogal, terwijl de dekking gelijk is. Hierdoor zijn grote besparingen mogelijk. De voordeligste polis verschilt per persoon. De prijs komt tot stand door eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. Door onze vergelijker – met bruikbare filters – tref je snel welke aanbieder de laagste premie vraagt. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot januari 2023. Lagere prijzen regelen op de verzekeringen? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €685). Goed om te weten: zo’n goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Besured, HEMA, Nationale Nederlanden, Anderzorg is in veel gevallen een budgetpolis of naturapolis. Er is dan vaak sprake van minder flexibiliteit.

zorgverzekering-baars


De beste zorgpolis in Baars?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2023komt veel kijken. In Nederland kennen we allerlei assuradeurs die weer verschillende verzekeringen bieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – wellicht overstappen en zorgpolis Wirdum afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Bijvoorbeeld die van Bewuzt, United Consumers, Zilveren kruis, Univé. Verderop bekijk je een aantal onderdelen die even jouw aandacht nodig hebben. Met behulp van deze informatie kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering maak je de keuze voor een natura- of restitutiepolis. De dekking van deze basispolissen verschilt niet per verzekeraar. Wel verschillen de zorginstellingen waar je 100% vergoed krijgt. Met een restitutiepolis heb je vrije keuze qua zorgaanbieders voor bijvoorbeeld Dengue of Hyperventilatie, en tevens voor bijv. Longontsteking en Syndroom van Apert. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturapolis kun je terecht bij enkel de deelnemende ziekenhuizen/zorginstellingen. Een restitutiepolis is duurder.


2. Kies het eigen risico

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf bijdraagt op het moment dat je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. Voor 2023 ligt dit op €385. Optioneel is een vrijwillig hoger eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €500 (de max is €500). Het voordeel is een betaalbare polis. Ben je gezond, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan is het misschien wat voor jou. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Buiten de basisverzekering kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Veel gekozen: een extra aanvulling voor brillen en lenzen, fysiotherapie, tandarts, alternatieve geneeswijzen. Intensief gebruiker van een bepaald type zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Zoek zeker goed uit of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via je job, een gemeente (Steenwijkerland) of juist een hogeschool / universiteit. Het voordeel is een lagere premie (korting van 5-10%). Soms hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Deze collectieve pakketten matchen niet standaard met jouw wensen m.b.t. zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Baars?
Direct aanvangen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? In dit geval kan je naar een verzekeringskantoor in Baars of in een omliggende plaats. Maar je doet dit veel rapper en duidelijker op internet. Hieronder check je een handig stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €785).
 3. Kies voor natura- of restitutie verzekering (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (bijv. 100% vergoed tot €500).
 6. Selecteer het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (dit kan zijn negen stuks per jaar).
 7. Neem besluit over de uitkering voor lenzen en brillen.
 8. En hoe zit het betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (bijvoorbeeld UMC Zorgverzekering zorgverzekering) en de overstap is online snel rond.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Baars?

Jouw basisverzekering dekt allerlei zorgkosten in Baars. Hiermee ben je gedekt voor onvoorziene kosten van o.a. Ziekenvervoer, Medisch specialist, Bloedonderzoek, Huisarts maar ook Gehandicaptenzorg, Wijkverpleging, Geestelijke gezondheidszorg, Ergotherapie. Controleer de kleine letters van je actuele dekking en bekijk welk deel de verzekeraar dekt, en onder welke voorwaarden. Hieronder lees je enige populaire zorginstellingen in de provincie Overijssel.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen indien je last hebt van klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, trekt een conclusie, en neemt contact op met een ziekenhuis. Een afspraak bij je huisarts in Baars wordt gedekt uit het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dit geldt echter wel bij speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Is er sprake van een verblijft in ziekenhuizen? Het basispakket staat hiervoor garant. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Let op: inspecteer of jouw assuradeur een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Overijssel. Wordt dat een lastig verhaal? Het is mogelijk dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Baars. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed uit de basisverzekering. Dit wordt enkel vergoed voor mensen onder de 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Ga dan voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Baars? De kosten voor brillen en lenzen worden niet teruggeboekt uit het basispakket. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische noodzaak of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €65 per jaar tot €300 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basisverzekering dekt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Een audicien in Baars moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met jouw assuradeur. Tevens zijn er meerdere soorten zorg in en rondom Steenwijkerland. Onder andere: logopedie, kraamzorg, podotherapie, ergotherapie of ook audicien, stoppen met roken, haptonomie, psychologische zorg, apotheek. De vergoedingen lopen sterk uiteen bij Avéro Achmea of Promovendum. Bekijk de voorwaarden van de polis om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of lees direct alles over Vergoedingen Contactlenzen.

Verzekeringskantoor in Baars

Heb jij het liefst een persoonlijke afspraak omtrent je zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met de verzekeringsmaatschappij in Baars. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. Hij of zij geeft advies op het gebied van pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De specialist bespreekt de stand van zaken, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan je flink wat geld opleveren. Je kunt afspreken op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Baars