Loading...

Zorgverzekering Baard Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Vanaf half november tot eind december kan je switchen van zorgverzekering in Baard. Bijvoorbeeld naar VGZ, FBTO, CZ, Menzis, Achmea. In 2022 zijn de polissen weer veranderd. Het is niet zo gek om de huidige verzekering goed door te nemen. Klopt deze bestaande polis met jouw wensen. Met behulp van een scherpe zorgvergelijker kan jij vlug en probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor selecteer je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Bepaal je eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies eventueel nog voor aanvullende zekerheden als tandheelkundige hulp + alternatieve geneesmiddelen. Overstappen van verzekeraar is in een paar minuutjes geregeld.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Snel overstappen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden van een zorgverzekering op maat is redelijk gecompliceerd. Termen als Natura zorgverzekering en Zorgpas vliegen je om de oren. Je kunt bijna overal wel terecht, van AnderZorg of ONVZ tot De Goudse en UMC Zorgverzekering. Hoe ontdek ik een goedkope polis? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Door gebruik te maken van deze zorgvergelijker achterhaal je direct en probleemloos een aantrekkelijke verzekering die overeenkomt met alle zorgbehoefte. Hulp nodig? Op zorgverzekeringcentrum.nl lees jij bruikbare details over de collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering, eigen risico, basisverzekering, restitutiepolis. Je kunt hier ook terecht voor Alem zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Baard? De kosten van de basisverzekeringen fluctueren doorgaans, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Daardoor kan je al gauw een paar euro besparen. Wat de scherpste premie is, is afhankelijk van veel factoren. De prijs wordt bepaald door vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Middels de polisvergelijker – met bruikbare filters – zoek jij gelijk welke polis de laagste premie vraagt. Het is mogelijk vanaf 12 november 2021 over te stappen tot eind januari 2022. Meer voordeel behalen op je verzekering? Verhoog je eigen risico (bijv. €685). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Anderzorg, Nationale Nederlanden, HEMA, Besured is vaak een budgetpolis of naturapolis. Een negatief aspects hiervan is: minder flexibiliteit.

zorgverzekering-baard


Meest gekozen zorgpolis in Baard?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2022 moet je met veel zaken rekening houden. Je kunt terecht bij allerlei aanbieders met verschillende polissen. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Kotten afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2022 met de meeste dekking. Het kan gaan om een polis van Univé, Zilveren kruis, Bewuzt, United Consumers. Verderop ontdek je belangrijke begrippen waar je zeker op moet letten. Met behulp van deze informatie kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutie- of natura verzekering. De dekking van deze basispolissen is overal hetzelfde. Wel variëren de zorginstellingen waar je complete dekking hebt. Dankzij een restitutiepolis kun je naar alle zorgverleners voor onder andere Apoptose of Framboesia, en tevens voor bijv. Mentale retardatie en Rhinitis. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Met een naturapolis kan je naar een stuk minder zorginstellingen. Restitutie is duurder dan natura.


2. Kies het eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf bijdraagt wanneer je zorg uit de basisverzekering gebruikt. In 2022 is dat €385. Een optie is een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €500 (maximaal €500). De reden hiervoor is een goedkope polis. Over gezondheid niet te klagen, en heb je wat spaargeld liggen? Dan is dit nog niet zo gek. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

In aanvulling op het basispakket bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Opties: een extra module voor fysiotherapie, brillen en lenzen, medische hulp buitenland, tandarts. Intensief gebruiker van specialistische zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Neem dan goed door of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via de baas, gemeente (Littenseradiel) of juist een onderwijsinstelling. Je hebt recht op korting op de premie (denk aan 5 tot 10 procent korting). Vaak is het helemaal niet gunstig. Sommige collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met jouw specifieke zorgvragen. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Baard?
Snel profiteren van ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Hiervoor maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Baard of in deze buurt. Tip: geen tijd? Dan kan dit ook nu en nog effectiever online. Hieronder check jij de stappen die je doorloopt.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2022 te zoeken.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €485).
 3. Wil je een restitutie- of naturapakket (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(75% vergoed tot € 500).
 6. Neem een besluit over de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (dit kan zijn 18 keer).
 7. Bepaal de gewenste vergoeding t.a.v. lenzen en brillen.
 8. En hoe zit het m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (dat kan zijn PNOZorg zorgverzekering) en het overstappen online is zo geregeld.

Wordt alle zorg vergoed in Baard?

De basispolis compenseert allerlei zorgkosten in Baard. Zo hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor bijv. Medisch specialist, Ziekenhuis, Ziekenvervoer, Bloedonderzoek maar ook Gehandicaptenzorg, Wijkverpleging, Verloskundige zorg, Ergotherapie. Check de voorwaarden van de actuele verzekeraar en zie meteen wat de verzekeraar betaalt, en of je ook eigen risico moet betalen. Op deze pagina spot jij meerdere vaak voorkomende zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts voor allerlei klachten. De dokter helpt waar mogelijk, trekt een conclusie, en verwijst je eventueel door. Jouw bezoek aan de huisarts in Baard wordt gedekt uit het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Te maken met een behandeling in het ziekenhuis? De basispolis betaalt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Let op: controleer goed of de verzekeraar wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Friesland. Behoort dat niet tot de opties? Het kan voorkomen dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Baard. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt uit de basisverzekering. Uitzondering op de regel: jeugd tot de 18 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Kies in dat geval unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Baard? Lenzen of brillen worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Dit is echter anders bij een medische indicatie of hulpmiddelen als speciale lenzen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van een paar tientjes per jaar tot €500 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? Het basispakket vergoedt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Een audicien in Baard zal wel een contract moeten hebben met de partij waar jij verzekerd bent. Buiten dit onderscheiden we nog allerlei zorginstanties in en rondom Littenseradiel. Zoals podotherapie, diëtetiek, logopedie, kraamzorg en apotheek, stoppen met roken, plastische chirurgie, audicien, haptonomie. De dekkingen kunnen sterk afwijken bij HEMA en Zorg en Zekerheid. Bestudeer de condities van je polis om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of bekijk meteen meer over Vergoedingen Compressiezwachtels.

Verzekeringskantoor in Baard

Prefereer jij face to face contact ten aanzien van jouw zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Baard. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige begeleidt jou rondom pensioenen, verzekeringen en hypotheken. Deze persoon checkt jouw persoonlijke situatie, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Soms kan dit bij hen op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Baard