Loading...

Zorgverzekering Azewijn Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. In november en december kan je overstappen van zorgverzekering in Azewijn. Veel gekozen partijen zijn FBTO, Achmea, CZ, VGZ, Menzis. Ook in 2023 verandert er voor jou het een en ander. Het is dus slim om de verzekering van dit jaar goed te bekijken. Past jouw geldende polis met jouw behoeften? Geholpen door een slimme zorgvergelijker kan jij vandaag nog, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor zoek jij een polis die past bij jouw wensen en budget. Bepaal je eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies optioneel voor aanvullende verzekeringen zoals o.a. tandarts + tand. Het overstappen is binnen 5 minuten gedaan.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2023

De zoektocht naar een zorgverzekering op maat is redelijk ingewikkeld. Begrippen als Ziekenfonds of EHIC vliegen je om de oren. Er zijn nogal wat aanbieders, van C4Me of Pro Life tot bijvoorbeeld HEMA en Zilveren Kruis. Hoe vind ik een passende aanbieder? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Aan de hand van de zorgvergelijker vind je gelijk en gemakkelijk een goedkope verzekering die in lijn is met jouw wensen. Problemen? Op deze pagina tref jij bruikbare adviezen over de collectieve zorgverzekering, naturapolis, aanvullende verzekering, basisverzekering, restitutiepolis. Lees ook alles over Albergen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Azewijn? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen wisselen regelmatig, terwijl de inhoud hetzelfde is. Daardoor kun je al veel besparen. De voordeligste polis kan per persoon verschillen. Het maandelijkse bedrag hangt af van eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. Door ons vergelijk script – en de speciale filters – spot jij binnen 1 minuut welke verzekeringspolis voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot maximaal eind januari 2023. Wil je extra besparen op de verzekeringen? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €885). Vergeet niet: zo’n goedkope zorgverzekering van aanbieders als HEMA, Nationale Nederlanden, Besured, Promovendum is meestal wel een budgetpolis of naturapolis. Minpunt hiervan is dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-azewijn


Meest gekozen zorgpolis in Azewijn?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet jij een aantal stappen volgen. Je kunt kiezen uit meerdere aanbieders die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – denk aan overstappen en zorgpolis Winterswijk afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Dat kan zijn een polis van Interpolis, Univé, United Consumers, Bewuzt. Verderop vind je een aantal variabelen die even jouw aandacht nodig hebben. Met behulp van deze informatie zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering maak je de keuze voor een naturapolis en een restitutiepolis. De inhoud van deze basispakketten is bij iedereen identiek. Wel wisselen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je heen kunt. Via een restitutieverzekering kies je zelf je zorgverleners en ziekenhuizen voor onder andere ACE-remmer of Ebola, en tevens voor bijv. Paniekstoornis en Slaapziekte. Dit heet vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturapolis kun je terecht bij een stuk minder zorgverleners. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel wat je zelf moet betalen wanneer je zorg uit de basisverzekering gebruikt. In 2023 ligt dit op €385. Je kunt kiezen voor een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €400 (de max is €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een lagere premie. Over gezondheid niet te klagen, en heb je wat spaargeld liggen? Denk er eens rustig over na. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekking kiezen

Behalve de basispolis bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Opties: een extra dekking voor medische hulp buitenland, brillen en lenzen, fysiotherapie, tandarts. Gebruik je ook veelvoudig extra aanvullende zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Laat je dan altijd voorlichten of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via je job, een gemeente (Montferland) of wellicht een school. Jouw “win” is een goedkoper tarief (korting van 5-10%). Soms hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Veel collectieve pakketten rijmen niet automatisch met jouw specifieke zorgvragen. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Azewijn?
Direct starten met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? In dit geval is er een verzekeringskantoor in Azewijn of ergens in de buurt. Tip: het kan nog sneller en nog effectiever d.m.v. internet. Hier check je onze handige stappen.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Kies voor restitutie- of naturapolis (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (100% vergoed tot € 250).
 6. Selecteer de module behandelingen voor fysiotherapie (onder andere 9 per jaar).
 7. Selecteer de dekking t.a.v. brillen en lenzen.
 8. En hoe zit het m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (bijv. National Academic zorgverzekering) en de overstap is online snel rond.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Azewijn?

Het basispakket betaalt allerlei zorgkosten in Azewijn. Zodoende staat de verzekeraar garant voor bijv. Huisarts, Medicijnen, Medisch specialist, Bloedonderzoek en Ergotherapie, Geestelijke gezondheidszorg, Dieetadvies, Revalidatiezorg. Controleer de voorwaarden van jouw huidige verzekering om te zien welk deel de verzekeraar dekt, en onder welke voorwaarden. Hierna spot je een aantal gebruikelijke zorgverleners in de provincie Gelderland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt voor allerlei klachten. De dokter probeert iets te doen, doet een basisonderzoek, en verwijst je eventueel door. Gebruik van jouw huisarts in Azewijn wordt betaald vanuit de basispakketten. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Is er sprake van een verblijft in ziekenhuizen? Je basisverzekering staat hiervoor garant. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Tip: verifieer of jouw verzekering afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Gelderland. Behoort dat niet tot de opties? Het is mogelijk dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Azewijn. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed vanuit het basispakket. Uitzondering op de regel: jeugd tot de 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Kies dan voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Azewijn? De kosten voor brillen en lenzen worden niet gedekt uit het basispakket. Dit is echter anders bij een medisch belang of uitzonderlijke hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €70 per jaar tot €400 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basispolis dekt 75% van de kosten voor een hoortoestel. De audicien in Azewijn moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met jouw verzekeraar. Ook vind je velerlei soorten zorg in en rondom Montferland. Bijvoorbeeld: ergotherapie, podotherapie, kraamzorg, logopedie of ook haptonomie, audicien, plastische chirurgie, stoppen met roken, psychologische zorg. De vergoedingen zijn erg wisselend bij Menzis of ONVZ. Raadpleeg de kleine lettertjes van je polis om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of raadpleeg onze pagina over Vergoedingen Combinatietest.

Verzekeringskantoor in Azewijn

Wil je het liefsteen “echt” gesprek t.a.v. een zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een ervaren verzekeringsmaatschappij in Azewijn. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De specialist geeft advies inzake verzekeringen, pensioenen en hypotheken. Deze persoon inventariseert je (gezinssituatie en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek levert soms wel meer dan €250 op. Het kan op het verzekeringskantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kennis van zaken.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Azewijn