Loading...

Zorgverzekering Axel Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Rond november tot en met december kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Axel. Bijvoorbeeld naar Achmea, OHRA, VGZ, FBTO, CZ. In 2022 verandert er weer het een en ander. Het is niet zo gek om de huidige verzekering eens kritisch te bekijken. Past jouw huidige polis nog met jouw situatie? Geholpen door deze snelle zorgvergelijker kan jij vlug en simpel zorgverzekeringen vergelijken. Zo zoek je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Beslis over eigen risico, kies voor natura of restitutie, en regel je aanvullende polissen zoals o.a. alternatieve zorg en opticien. Overstappen van polis is in een paar minuutjes geregeld.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Overstappen zonder gedoe
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Altijd een scherpe premie

Zorgverzekering vergelijken 2022

Overstappen naar een goede zorgverzekering is tamelijk niet makkelijk. Feiten zoals Betalingsregeling en Vrijwillig eigen risico vliegen je om de oren. Je kunt bijna overal wel terecht, van CZ of Kiemer tot o.a. FBTO en ZieZo. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een goedkope verzekering? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Via onze zorgvergelijker detecteer je vlug en zonder problemen een geschikte verzekering die past bij jouw individuele wensen. Problemen? Hier check je handige specificaties met betrekking tot de collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering, eigen risico, basisverzekering, restitutiepolis. Of klik meteen verder naar Akmarijp zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Axel? De kosten van de basisverzekeringen variëren enorm, terwijl de dekking gelijk is. Zo kan de polis al snel wat goedkoper. De laagste premie is afhankelijk van veel factoren. Het maandelijkse bedrag komt tot stand door mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Aan de hand van ons vergelijk script – met bruikbare filters – zoek je snel welke partij de laagste premie vraagt. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2021 tot eind januari 2022. Extra veel voordeel op je polis? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €885). Let wel: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Anderzorg, Nationale Nederlanden, HEMA, Promovendum is meestal wel een budget- of naturapolis. Het nadeel is dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-axel


Populaire zorgpolis in Axel?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2022 moet jij een aantal stappen volgen. Er zijn talloze maatschappijen met op hun beurt weer allerlei producten. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Wintelre afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2022 met een complete polis die veel kosten dekt. Dat kan zijn een polis van Bewuzt, Univé, Zilveren kruis, Interpolis. Hieronder ontdek je veel besproken variabelen die van belang zijn. Aan de hand van deze hulp zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering zijn er 2 opties: een naturaverzekering en een restitutieverzekering. De inhoud van deze basispakketten is bij iedereen identiek. Wel fluctueren de zorgadressen waar je 100% vergoed krijgt. D.m.v. een restitutiepolis kun je naar alle zorgverleners voor o.a. Brandwond of Exostose, echter ook Niersteen en Syndroom van Cushing. Dit is vrije zorgkeuze. Met een naturapolis ben je welkom bij enkel de deelnemende zorginstellingen. Restitutie is duurder dan natura.


2. Het eigen risico

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf “meebetaalt” op het moment dat je aanspraak maakt op de basisverzekering. Voor 2022 is dit €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €300 (niet meer dan €500). Het voordeel is een betaalbare polis. Gebruik je weinig zorg, en heb je voldoende geld liggen? Denk er eens rustig over na. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

In aanvulling op de basisverzekering kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Veel gekozen: een extra verzekering voor fysiotherapie, medische hulp buitenland, tandarts, alternatieve geneeswijzen. Maak je veelvuldig gebruik van extra aanvullende zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Neem dan goed door of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: van je werkgever, jouw gemeente (Terneuzen) of juist een onderwijsinstelling. Jouw “win” is een goedkoper tarief (doorgaans max. 10 procent korting). In de praktijk ben je helemaal niet goedkoper uit. De collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met jouw wensen m.b.t. zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Axel?
Vandaag aanvangen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Hiervoor is er een verzekeringskantoor in Axel of in een omliggende plaats. Goed om te weten: je doet dit veel rapper en simpeler op internet. Onderstaand tref jij onze handige stappen.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2022.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €485).
 3. Kies voor restitutie- of natura pakket (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 50% vergoed tot €500).
 6. Neem een besluit over het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (onder andere negen stuks per jaar).
 7. Selecteer de gewenste vergoeding voor brillen en lenzen.
 8. Kies ook de opties m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(dat kan zijn Menzis zorgverzekering) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Axel?

Jouw basispolis compenseert allerlei zorgkosten in Axel. Daarmee staat de verzekeraar garant voor onder andere Medisch specialist, Medicijnen, Huisarts, Ziekenhuis en tevens Logopedie, Wijkverpleging, Geestelijke gezondheidszorg, Ergotherapie. Check de algemene voorwaarden van jouw huidige verzekeraar en controleer welke kosten je verzekering vergoed, en met welke eigen risico. Verderop tref je enkele algemene zorgaanbieders in de provincie Zeeland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt voor de meest gangbare klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, stelt een diagnose, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Een afspraak bij je huisarts in Axel wordt vergoed uit het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een verblijft in ziekenhuizen? Een basisverzekering dekt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Let op: trek even na of je verzekering een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Zeeland. Is dit niet mogelijk? Het kan zijn dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Axel. Wat wordt er betaald? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed uit het basispakket. Dat gaat niet op voor jeugd tot de 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Ga dan voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Axel? Contactlenzen en brillen worden niet vergoed vanuit het basispakket. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medisch belang of uitzonderlijke hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Deze modules verschillen enorm: van €60 per jaar tot €300 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basispolis betaalt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. Je audicien in Axel is dan wel genoodzaakt een contract met de partij waar jij verzekerd bent. Ook vind je velerlei zorgbedrijven in de streek Terneuzen. Bijvoorbeeld: ergotherapie, diëtetiek, logopedie, podotherapie en ook psychologische zorg, plastische chirurgie, haptonomie, stoppen met roken, audicien. De tegemoetkomingen zijn erg wisselend bij C4Me of Zorg en Zekerheid. Bestudeer de kleine lettertjes van jouw polis om te zien waar je recht op hebt. Of bekijk meteen meer over Vergoedingen Circumcisie.

Verzekeringskantoor in Axel

Prefereer jij 1 op 1 contact t.a.v. je zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een verzekeringsmaatschappij in Axel. In de volksmond: een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige geeft advies m.b.t. hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De begeleider bespreekt je (gezinssituatie en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan je flink wat geld opleveren. Dit kan bij de expert op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Kennis van zaken.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Axel